mfaslan
mfaslan (üye)
İstanbul / Amatör

Casio Z750 Kullanan Arkadaşlara

casio z750 kullanan arkadaşlar, menüde ayarladığım bir şey, makine kapanıp açıldıktan sonra ayarladığım gibi kalmıyor normal standart haline geliyor.
yani aslında her ayarda böyle değil tabi ama flaşta böyle.
mesela flaş etki mesafesi normalde "0"da (sıfır) duruyor, yetersiz geldiği için ben her açtığımda +2'ye getiriyorum ama kapattıktan sonra bir dahaki makineyi açtığımda tekrar "0"a gelmiş oluyor. ve bunu sürekli ayarlamak zorunda kalıyorum. acaba bunun hep +2 olarak kalması için ne yapmam lazım. daha önceden bunu başarmıştım ama artık yapamıyorum.

Tarih: 1 Ağustos 2006, 09:53 - İp: 81.***.**2.44
ossser
ossser (üye)
Malatya / Amatör

MERHABA mfaslan;

DEDİĞİN AYARLAMANIN SABİT KALABİLMESİ İÇİN MENU'DEN "REC" MODU VE ORADAN DA MEMORY BÖLÜMÜNDEN FLASH SEÇENEĞİNİ "ON" YAPMALISIN. BÖYLE YAPARSAN FLASH AYARLARI AYARLADIĞIN ŞEKLLİYLE SABİT KALACAKTIR.
HOŞÇAKAL..

 

Tarih: 4 Ağustos 2006, 16:39 - İp: 88.***.**7.233
mfaslan
mfaslan (üye)
İstanbul / Amatör

hocam dediğini şimdi yaptım ama olmadı malesef. makinem mi bozuldu acaba. netlemede zaten bi arıza çıktı, kılıfın içindeyken yere düşürmüştüm, şimdi netleme bazen yapıyor bazen yapmıyor uzun süre, loş ortamlarda daha doğrusu zor yapıyor. videoda ise her zaman hafifi bir bulanıklık var.

 

Tarih: 4 Ağustos 2006, 16:54 - İp: 81.***.**2.44
ossser
ossser (üye)
Malatya / Amatör

HOCAM DEDİĞİM ŞEKLİYLE OLMASI GEREKİYOR. MAKİNANDA BİR SIKINTI OLUŞMUŞ OLABİLİR. SERVİSE FALAN BAKTIR İSTERSEN.
NETLEME İLE ALAKALI DÜŞÜK IŞIKLI ORTAMLARDA MAKİNA NETLEMEDE ZATEN SIKINTI YAŞAR. IŞIK KAYNAĞINI NET TESPİT EEMEMESİNDEN KAYNAKLANAN BİR DURUMDUR BU.
VİDEODA BULANIKLIK OLAYINA GELİNCE MENU>QUALITY>VİDEO SİMGESİ OLAN BÖLÜMÜ KONTROL EDEBİLİRSİN. AKSİ TAKDİRDE TEKNİK PROBLEM OLUŞMUŞ OLABİLİR SENSÖR VEYA OBJEKTİFLE ALAKALI.
GEÇMİŞ OLSUN...

 

Tarih: 4 Ağustos 2006, 19:14 - İp: 88.***.**4.58
mfaslan
mfaslan (üye)
İstanbul / Amatör

unalsayar, tamam oldu çok teşekkür ederim. flash'ı on yapmışım ben halbuki flas intensity'yi on yapmam gerekiyormuş. öyle yapınca istediğim şey oldu. tekrar teşekkürler..

 

Tarih: 5 Ağustos 2006, 08:57 - İp: 81.***.**2.44
  • 1