portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon S1 Ve Sony W5

canon s1 ıs kullananlar memnunlarmı bunun yerine aynı özelliklere sahip bir makina varmı hangisini tavsiye edersiniz
bide sony dscw5 hakkında bilgi sahibi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

Tarih: 10 Mart 2005, 21:24 - İp: yok
halil75
halil75 (üye)
İstanbul / Meraklı

s 1 kulananlar memnunlar halinden hem de cok .....( g.g.ş.a.)

#halil75' tarafından 10.03.2005 22:45:30 tarihinde düzenlendi.
g.g.ş.a

#halil75' tarafından 10.03.2005 22:46:54 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Mart 2005, 22:40 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

S1'i tavsiye ederim kardeşim. Memnun kalırsın. Makinanayı kullanmayı bilmeyenler aleyhte atıp tutacaklardır. Seviyesi negatif olanlarıın uslübunu kınıyorum. 12970 adet üye var. Kaç kişinin seviyesiz olduğunu herkes bilir. Ariflere tarif yakışmaz.

Halil ne demek istiyorsan aynen sana iade ediyorum.

G.G.Ş.A.

 

Tarih: 11 Mart 2005, 08:46 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon S1 bütün uluslararası dijital fotoğraf makinası değerlendirme sitelerinde Canon'un en başarısız ürünü olarak nitelendiriliyor. 10X optik zoom'u, Image Stabilizer'ı ve Canon'larda pek rastlanmayan sınırsız video imkanı olumlu yanları. Buna karşılık, resim kalitesi maalesef oldukça yetersiz bulunuyor. Ayrıca IS özelliğinin de vasat olduğu belirtiliyor.

Sony W5'e gelince, aynı kategoride olmamakla birlikte (biri 3X optik zoom'lu diğeri ise 10X optik zoom'lu), fotoğraf kalitesi açısından Canon S1'den daha yüksek puanlar almış.

Dolayısıyla, sırf markası Canon diye ve üstelik Türkiye'de yurtdışına göre en az 2 misli para ödeyerek S1 almanızı tavsiye etmem. Sony, tıpkı Kodak gibi, Türkiye'de gayet makul fiyat politikası uyguluyor. Yurtdışıyla pek bir fark yok, fiyat açısından...

 

Tarih: 11 Mart 2005, 11:41 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Ben uluslararası sitelerdeki değerlendirmelerden çok kendi ihtiyaçlarıma uyuyormu ona bakarım. Amatör bir makinadan profesyonel beklentilere girerseseniz. Sonuç fiyasko olacaktır. Her makinanın + ve - özellikleri vardır. - özelliğini gösterdiği çekimlerde + yönünü gösterecek tarafına geçerek düzeltebilrisin. 1/2,7 " CCD kullanan makinalar ile bu makinanın kıyaslamasını yapın. O zaman gerçekleri daha iyi göreceksiniz. 1/2,7 " CCD kullanan makinaların içinde maximum özellik yüklenmiş olan bir makina.

 

Tarih: 11 Mart 2005, 12:05 - İp: yok
guleryuz
guleryuz (üye)
İstanbul / Meraklı

bence sadece bu iki makineyle sınırlı kalınmamalı diğer urunlerede bakmak lazım. öncelikle ihtiyacımızı belirlemeli ve o dogrultuda makine aramak lazım. canon da iyi sony de !!! ama hangisi bizim işimizi daha iyi görür. önce buna karar vermek lazım diye düşünüyorum

 

Tarih: 11 Mart 2005, 13:37 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

suysal1 arkadaşım,
güzel söylüyorsun ama o siteler zaten s1'i profesyonel makinelere göre değerlendirmiyor ki! kompakt makineler kategorisinde ele alıyorlar. Örneğin, en meşhur dijital fotoğraf sitelerinden biri olan dpreview'da bak ne diyor s1 için:

* özellikle uzun mesafe zoom'larında odaklama hatası
* yavaş otofokus özelliği (özellikle düşük ışıklı ortamlarda sorun teşkil ediyor)
*otofokus lambası yok.
* ISO 200'ün üstünde bile kirli (noisy) resim kalitesi
* Şarjlı pili yok
* lcd ekranı çok ufak (1.5 inch!)
* RAW ve TIFF formatı yok. Sadece JPEG formatında kaydetmesi, aşırı sıkıştırma nedeniyle resimlerin kalitesini çok düşürüyor.
* Geniş açılarda yüksek deklanşör hızı sınırlı.

Özetle, diyor, bu makine yerine Panasonic Lumix çok daha iyi bir seçim olacaktır. İşin ilginci fiyatları da hemen hemen aynı!

 

Tarih: 11 Mart 2005, 13:57 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

-Uzun mesafede odaklanma hatasını sürekli netleme moduna alınca yapıyor. Doğrudur. Single'ye alırsanız %90 hatayı engellemiş olursunuz. Manuel netleme tuşuna bakıp her zaman kontrol etme imkanı var. Manzara çekince sonsuza almak gerekiyır MF ile. Önceden beri dile getiriyorum. Çözümü olmayan bir sorun değil.
- Tek renk veya düşük kontrastlı konularda zorlanıyor. AF asistan lambası da yok. MF 'yi devreye koyarsanız ve Diyafram ayrlarından anlıyorsanız çözümü çok kolay.
-ASA 50 'nin üzerinde ise noise oluyor. 50 'de çekmek gerekiyor. DSLR'lerin haricindeki tüm makinalarda aşağı yukarı aynı sorun var.
- Şarjlı pilin kalem pil olması avantajdır. Uzun seyahatlerde kalem pil alıp takarsınız.
-TIFF çekmiyor çünki amatör bir makina. 2/3 " CCD'ye sahip makinalar ve DSLR 'lerin haricindeki makinalarda pek anlamı yok TIFF'in çünki kaliteyi ancak bu makinalarda bulabilirisniz. Makina kaliteli resim çekmedikten sonra ne anlamı var RAW'ın TIFF'in . Hatta DSLR'lerin haricindeki tüm makinalar amatörlere hitap ediyor.
-Geniş açıda değil de 5 veya 6 diyaframda maximum ens. 1/1250 'ye kadar yükseltilibiliyor. 1/1000'in üzerinde pek kullanılamıyor zaten. 1/1000 ile bir çok hareketi yakalayabilirsiniz.

Ben olsam 2/3 CCD kullanan bir makina veya DSLR alıdrım şu anki aklımla. Bunun dışındakilerde büyük beklentilere girmemek gerekiyor şu anki teknolojiyle.

#suysal1' tarafından 11.03.2005 14:51:30 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Mart 2005, 14:38 - İp: yok
cou_grace
cou_grace (üye)
İstanbul / Meraklı

@suysal1 , bab yorma bu kadar kendını. Sen her ne yazsanda onun karsılıgını yazcak adamlar her zaman cıkıyor, ugrasmaya degmez. Cunku bunları yaza yaza kolumuz kopacak ama hala aynı seylerı yazıyorlar, ben bıraktım artık. S1 'in ıyı oldugunu bı bızım bılmemız yeter bıze

@portıgo : S1 kullanıyorum. Sen bakma mılletın ole atıp tuttuguna. 5 yasındakı yeterlı ıngılızcesı olan bırıde gıder sıtelerı okur, sora gelır ahkam keser. Ama o kısı o aletı elıne alıp kullanmadıgından bılmez o aletın esas degerını. Mesela demısler S1 'in yerıne gıt Panasonıc al. Sadece tek bır sey soruyorum o arkadasa. Canon kac yıldır fotograf makınası uretıyor? Bırde panasonıc'ın kac yıldır bu alanla sadece para ıcın ılgılendıgını yazarsa sevınırım.

Saygılarımla...

 

Tarih: 11 Mart 2005, 19:28 - İp: yok
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

Suysal1 cevabına bayıldım.Çünkü kulaktan dolma bilgilerle değil bizzat deneyerek fikir sahibi olmuşsun.Yurtdışı değerlendirme sitelerinin her yaptığı tespit sanki Allah ın kanunuymuş gibi aksettiriliyor.
centurion lütfen yanlış anlama ,sana cevap olarak kabul etme.genelde yorumlar o şekilde yapılıyor diye yazdım.en sağlıklısı Suysal1 gibi bizzat deneyerek yapılan yorumlardır.

#ÖZGÜR FOTO' tarafından 12.03.2005 09:26:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Mart 2005, 09:13 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Teşekkürler. Sn.Özgür Foto sorunu olan arkadaşlarımıza yardımcı olduğunuz için ayrıca kendi adıma teşekkür ederim. Takdirle izliyorum yardımlarınızı .

 

Tarih: 12 Mart 2005, 09:45 - İp: yok
  • 1