bezeyis
bezeyis (üye)
Eskişehir / Meraklı

Canon Powershot S1 Is...

merhaba arkadaşlar,
uzun araştırmalar sonucu kodak dx6490 almaya karar vermiştim. ama canonun bu modelini görünce kararsız kaldım tekrar.
sizce 200 milyon daha verip bu modeli mi almalıyım.ellin titremesinden kaynaklanan bulanıklıkları yok ettiği yazıyor canon da.
bilen, kullanan arkadaşlar yardımcı olup, fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim....
şimdiden teşekkür ediyorum.

Tarih: 2 Nisan 2004, 17:34 - İp: yok
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

benmce değer
PowerShot S1 IS, Canon'un shift-tipi optik görüntü sabitleyici (IS) teknolijisine sahiptir. IS belirgin bir şekilde kamera sarsıntısını azaltır. Bu özellik PowerShot S1 IS gibi yüksek büyütme oranına sahip lensli kameralarda önemlidir. En ufak hareketi bile tespit eden helezonlar ve düzeltici lens elementi keskin görüntüler elde edebilmek için objektif sarsıntısının etkilerini yok eder. Sonuçta oluşan telafi 2 ve 3 ekstra stop’a eşittir. Bu da, tripod olmadan ve görüntüde bulunabilecek herhangi bir bulanıklık oluşmadan kameranın, düşük enstantane hızında kullanılabileceği anlamına gelir. Birleştirilmiş geniş f/2.8 diyafram ve görüntü sabitleyici ile kamera düşük ışık koşullarında dikkat çeken bir performans sergiler.
bilmem yeterince açıkmı

 

Tarih: 2 Nisan 2004, 19:38 - İp: yok
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

Her türlü fotoğraf ve video çekim koşulu için, PowerShot S1 IS 13 çekim modu ve 6 fotoğraf efektine sahiptir. Otomatik, Program, Enstantane öncelikli, Diyafram öncelikli, Manuel, Uyarlanabilir, Portre, Manzara, Gece çekimi, Yüksek enstantane, Düşük enstantane, Panoramik görüntüleri yakalamak için Stitch Assist (daha sonra PhotoStitch yazılımıyla birleştirme) ve video çekim modlarına sahiptir. Fotoğraf efektleri ise Sepya, Canlı, Düşük Keskinlik, Siyah-Beyaz ve Uyarlanabilir efektlerdir. Kamera ayrıca, interval timer özelliği ile belirli zaman aralıklarında otomatik olarak seri fotoğraflar çekebilir.

Su Altı Maceralarını Çekin

Opsiyonel (ayrı satılan) su altı kabı ile PowerShot S1 IS 40m derinliğe kadar, sörf, dalış, şnorkel ve kayak yaparken fotoğraf ve video çekimi yapabilir.

Güçlü lens

PowerShot S1 IS, f/2.8 – f/3.1, 38-380 mm (35mm eşdeğeri) zoom lens özelliğine sahiptir. Lens aralığını 26.6 mm’den 608 mm’ye çıkarabilecek opsiyonel geniş açı ve tele-çevirici lensler mevcuttur. Zoom, ince bir ultrasonik( sesten hızlı) motor (USM) tarafından sağlanır. Motor, ultrasonik frekans titreşimlerini kullanarak, hızlı ve keskin zoom kontrolü elde eden güçlü ve oldukça hassas küçük rotoru çalıştırır. Dijital fotoğraf çekiminde zoomu maksimum hızda çalıştırır, video konumunda ise daha düz efektler için yavaş ve daha sessizdir ve bu sayede video sesi kaydı ile karışıklığı da engeller.

YETERMİ

 

Tarih: 3 Nisan 2004, 14:18 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon için deger.

 

Tarih: 3 Nisan 2004, 18:03 - İp: yok
cpx5700
cpx5700 (üye)
İstanbul / Amatör

Kesinlikle 200 milyon daha verip Canon almaya değer.
Eğer kullanım amacına göre profesyonel bir makine istiyorsan Kodak düşünmemelisin bile. Manuel netlemesi bile olmayan bir makineden ne kadar profesyonellik bekleyebilirsin. Fakat Canon S1 IS ayarlarını tamamen manuel yapabileceğin profesyonel bir makine. Tavsiyem kesinlikle Canon.

 

Tarih: 5 Nisan 2004, 10:07 - İp: yok
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Aradan geçen dört yıllık zaman zarfında Türk lirasından 6 sıfır atıldı.Artık ikiyüzün yanına milyon eklemenize gerek yok

En önemlisi de s1 artık piyasada yok.S5 var artık

Way be zaman nasılda akıp gidiyor

 

Tarih: 28 Şubat 2008, 23:13 - İp: 88.***.**6.84
  • 1