tankut
tankut (üye)
Ankara / Amatör

Canon A80? Nikon 4500?

merhaba! Uzun zamandır bir fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. En sonunda iki modele kadar indirebildim tercih listemi! Bu iki kameranın birbirine çok yakın özellikte olduğunu söyleyebilirim! Bir kaç açıdan Nikon'un makinesi ön plana çıkıyor! 4x optik zoom, macro çekimlerde daha yakın mesafeden çekim yapabilliyor (2cm) canon'a göre(5 cm). Açıkçası bu iki tercihten de ön plana çıkan 4500 ama yinede aklıma takılan son soru kullanım rahatlığı!! Hiç 4500 kullananız var mı memnun mu? objektif dönerken sadece belli pozisyonlarda mı çekim yapabiliyor veya dönüş sırasındaki herhangibi bir açıda çekim yapabiliyor mu? Çektiği fotğraflardan memnun musunuz? şimdiden teşekkürler arkadaşlar! Ayrıca A80 kullanan arkadaşlar makineleri ile ilgili görüşleri var ise onların görüşlerini okumak isterim.. şimdiden cevap yazacak herkese çok teşekkürler...

Sonunda kararımı verip Nikon coolpix E4500 aldım.. Cevap yazan ve okuyan arkadaşların hepsine çok teşekkür ediyorum...


#Tankut' tarafından 13.09.2004 11:55:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Ağustos 2004, 11:07 - İp: yok
h.sen
h.sen (üye)
Çanakkale / Meraklı

Ustalar daha iyi bilirler ama, şu anda sensörün algıladığı görüntüyü işleyen ve karta kaydeden sistem (yazılım) olan DIGIC canon'u biraz öne geçiriyormuş. Bu konuda bilgisi olanların bizleri bilgilendirmeleri çok iyi olur.

 

Tarih: 5 Ağustos 2004, 20:14 - İp: yok
tankut
tankut (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba; fazla bir cevap alamama rağmen fiyat/özellik konusunda nikon coolpix e4500'ün ağır bastığına karar verip aldım! Tek tereddütüm tüm Ankara'yı gezmeme rağmen bir E4500 rastlayamadan! Yani makineyi hiç görmeden almaktı! Ama buna cesaret edip aldım ve makineden şu anda çok memnunum! Çekim özellikleri, kişisel kullanımı pro makineleri aratmıyor! Zaten tercih etmemdeki diğer bir sebebte ileride almayı düşündüğüm SLR makine için pratik sahibi olmaktı! Dediğim gibi üründen oldukça memnunum! Ayrıca takılabilen aksesuarlarının bir çoğunun bulunması büyük bir avantaj! Ayrıca geçende sitede yazan ve okuduğum bir yazı gözüme çarptı! Herkesin makineler hakkında soru sorması ile ilgili!! Bence bu çok güzel bir olay! Almayı düşündükleri makineleri alan insanların görüşlerini öğrenmek makine hakkında düşüncelerini paylaşmak bence çok güzel! Bir yararı daha olduğunu düşünüyorum ki buda tüketicilerin korunması! Açıkçası bir ara aklımda olan HP 735 ve Kodak 4530 model fotoğraf makinelerinden vazgeçmemde bu iki firmanın teknik servis sorunları ve yetersizliği oldu ki! bunuda bu sitede geçen yazılardan öğrendim!!

 

Tarih: 13 Eylül 2004, 11:55 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

Sn. Tankut

Nikon 4500' hayırlı olsun , bol fotoğraflı günler dilerim.
4500 makro çekim konusunda da çok yeteneklidir,
makro çekimlerine de bence önem vermelisiniz.
İyi bir seçim yapmışsınız . Makina alacak arkadaşların maliyet konusuna aldanmayıp seçimlerini öncelikle , Canon, Nikon , Olympus ve sonrada Sony ve fujifilm yönünde yapmaları yararlı olacaktır diye düşünüyorum .

Işığınız bol olsun ...

 

Tarih: 13 Eylül 2004, 23:14 - İp: yok
  • 1