k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

Belge Fotografi İcin Hangi Kopak Makine?

Arkadaslar,
Belge proje vb fotograflarini hery ortamda net ve okunakli cekmek icin optik sabicisiteyicisi olan hangi makine modellerini tavsiye edersiniz

Tarih: 26 Eylül 2011, 13:48 - İp: 149.***.**8.108
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

manuel ayarlara imkan veren herhangi bir kompakt işinizi görür. belge ve proje tarzı şeyleri çekmek için önemli olan şey iyi bir ışık dağılımı düzgün bir tutuşdur. ben daha önce dergi vs. fotoğrafları çektim kuşe kağıtlar parlıyordu. mecburen bu parlamaları ve köşelerdeki kararmaları yada köşelerdeki yamulmaları önleyici bir formül bulmalısınız. eğer belgeler yada kağıtlar düz bir zeminde durmazsa, ışık dağılımı yeterli ve düzgün değilse hangi makinayla çekerseniz çekim mutlaka sıkıntı çıkaracaktır. kompaktı almışken birde ucuz yollu tripod(üç ayak) almayı unutmayın.

 

Tarih: 26 Eylül 2011, 16:43 - İp: 78.***.**5.180
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

manuel ayara imkan veren makinaların üstünde buna benzer ayar özelliği olmalı.

 

Tarih: 26 Eylül 2011, 16:44 - İp: 78.***.**5.180
k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

Yanit icin tesekkur ederim. Text ozeelikli makinalrda flash acik olursa rakam ve yazilar okunakli olur diye dusunuyorum ama o zeelik hangi makinede var"
?casio larda var sanirim ama diger hangi modellerde var acab" veya dediginiz hgibi b i makene almak lazim..fuji sxr 200 olabilir ve hs 20 ....

 

Tarih: 26 Eylül 2011, 17:56 - İp: 149.***.**8.108
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bende öyle zannediyordum. taki deneyene kadar. kodağın bir makinasında belge modu vardı flaş çakarsa kurtarır diyordum inanın pek işe yaramadığını gördüm. yinede içiniz rahat edecekse belge çekim modu olan bir makina almanızı öneririm.

kdağı önermesemde yine kodak demek zorundayım. kodağın manuel ayara imkan veren çoğu makinasında hazır ayarlar içinde bu belge modu bulunuyor. bilginiz olsun.

bir diğer konuda birden fazla belge çekiminde renklerin aynısı tutturulamaması. pro ışıklar yok ise gün ışığında çekebilirsiniz. ayrıca şu heryerde bulabileceğiniz ince 20′lik Asmolen Straforu tipi şeylerle ışık dağılımını düzgün hale getirebilirsiniz. flaş çaktırmanızada gerek kalmamış olur.

florasan altında renkler (özellikle kompaktlarda) sapıtıyor. renklerin hepsini aynı beyaz ayarında yapmak için adobe lightroomu kullanabilirsiniz.

 

Tarih: 27 Eylül 2011, 08:40 - İp: 88.***.**1.239
yenikullanici1
yenikullanici1 (üye)
İzmir / Meraklı

Bana kalırsa herhangi bir kompakt makine olabilir öenmli olan çekim sırasında ışığı net olarak ayarlanman olacaktır. Belgeleri sadece dijital ortamda mı saklayacaksın yoksa basım yapılacak mı bunu da düşün çünkü makinedeki görüntüyle basılmış hali biraz farklı olacaktır. Bu nedenle bence birkaç makine belirledikten sonra git ve makineleri dene mümkümse çıktı al ve bak sana uygun olanını seç derim.

 

Tarih: 27 Şubat 2012, 11:54 - İp: 88.***.**6.223
  • 1