nobleblue
nobleblue (üye)
Antalya / Amatör

Arkadaşlardan Yardım Lütfen

arkadaşlar bu siteyi araştırıken gördümki burda gerçekten kendini yetiştirmiş ve profosyönel fotoğraf meraklısı arkadaşlar var ,sizden ricam ben 600 ytl ve 750 ytl arası iyi bir dijital fot. mak. almak istiyorum . tabiii bu sınıf ta mak. olmak kaydı ile mesela ben sony w90 yada canon ıxus ıs950 veya artık bunlar değerinde ayarında makinna önerebilirseniz sevinir memnun olurum . bende daha evvelden aldığım dsc p 72 var çalışıyor güzel makina fakat malum 3-4 senelik makina beklentilerimi karşılamıyor sizce hangi makina ideal yardımcı olursanız sevinirim selamlar ...

Tarih: 11 Aralık 2007, 15:26 - İp: 85.***.**4.136
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

rockets yaptıgın seyı soyle anlatayım,
adamın biri bir lokantaya giriyor ve karnımı doyurayım diyor,garsona bi corba iki lahmacun dıyor sen kapıdan girip yemişken bogazda ıstakoz havyar ye dıyorsun.
insanların ihtiyacları dogrultusunda tavsiye vermeyecekseniz enazından kafa karıstırmayın.
650 ytl butceyle makine almak isteyen birine 2500 ytllik bir makine onermek sence akıl işimi??

kaldıki,fotografcılık hakkında bilginiz yoksa eger istersenız 5000 lira verin aldıgınız makinenin size verecegi sadece sizin cekebileceginiz kadardır.
oyle her lafa aldanıpta mılyarları sokaga atmayın.
12 bit goruntu işlemcisi algorıtma vs dediginiz her makinede varolan seyler..
sizede tavsiyem ne yapıp edip d80den once fotograf cekmeyı ogrenebileceginiz ucuz bir dslr like yada kompakt makine almanız.
yoksa sadece boynunuzda ıyı bır makineyle dolanıp o makine hakkında hiçbirşey bilmeyen biri olursunuz.
yazık gunah paranıza.

------------------------------------

nobleblue
oncelikle,fotografcılık hakkında bilgin birikimin nedir?
makinenden istediklerin???
manuel cekim imkanı vermesinimi istersin yoksa sadece yanında tasıyıp hatıra,gezi vs cekecegin bir makinemi istiyorsun???? makinenin boyutları onemlimi?
mesela cebinde bile tasıyabilecegin kompakt bir aletmi istersin yoksa birde canta tasımak sorun olmazmı????


----------------------

verdigin modellere bakarsak kucuk boyutlu, bascek bir makine arıyorsun???? manuel kullanımında cok onemli olmadıgını tahmın ediyorum.sorulara acıklayıcı olursan alacagın tavsıyelerde daha işe yarar olacaktır.
iyi aksamlar.

 

Tarih: 12 Aralık 2007, 19:34 - İp: 88.***.**3.128
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yaptıgın sacma yorumu silmişsin keske silmeseydinde sanki ben sana bos atıp saldırmısım gibi durmasaydı.

burada mimikler olmayınca anlasılan ben sana saldırmısım gibi algıladın,yada bagırıp cagırıyormusum gibi.halbuki oyle birsey yoktu sadece yaptıgın onerinin kişinin ihtiyaclarından uzak ve alakasız oldugunu soyledim
-----
algılamamda sorun oldugunu soyluyorsun ama 600 liraya makine arıyorum diyen birine 2500 liralık makine oneriyorsun.
algıda zayıf olan sensin demekki.
senordan burdan duyduklarını baska hiçbirseyı yada markayı bilmeden tavsiye etmenin nekadar gercekci ve işe yarar oldugu ortada.
burada ordan burdan duyduklarınızla yazıdıgınız seyler dogrultusunda birileri paralarını harcayacak.ozaman kendi cebinden cıkanı degilde baskasının cebinden cıkanı dusunmeyı dene biraz.

karsımdaki benım kadar kaslı olmasın,ben kimseyle kavga etmiyorum,kavgada aramıyorum,varsa fikrin yaz,fikir yazamam benım fıkrım yok diyorsan yoksa kas geliştir.senıde muhatap alacak birileri cıkar.


su forumda bilgi paylasacagız diye sabah aksam zaman ayırıyoruz,senın gibi iki makine uc ozellik duyan adamlar yuzunden elalem bos bos makinelere bos bos para harcıyor.
sonunda fotograftanda soguyor.
bilmiyorsan tavsiye etme,biliyorsanda bildigini soyle duydugunu degil.


şimdi ustte yazdıklarına uygun bir mesaj oldu,ordaki iyiniyetimi gormeyene bu cevaptakinden baska tutum layık degildir.


 

Tarih: 13 Aralık 2007, 20:55 - İp: 88.***.**6.46
nobleblue
nobleblue (üye)
Antalya / Amatör

değerli arkadaşlar bakıyorumki bu konu burda beni ve meseleyi aşmış çekişmeye dönüşmüş fakat şu varki ikinizde bilgi birikimene sahip değerli arkadaşlarsınız ikinizde gerçekten iyi ve yardımsever olduğunuzu tahmin etmekteyim...
sizden yardım istediğim konu gerçekten beni ilgilendiriyor ben çünki meraklı ve foto çekmeyi seven biriyim ve lütfen yardım istiyorum yapmıyorsanızda siz bilirsiniz ben buraya üye oldum çünki sizler deneyimli ve bilgi sahibi insanlarsınız eminim ...
ben iyi ve kaliteli resim,anı,yada hatıra çekebileceğim cebimde taşıyıp az yer kaplayan fakat iyi fotoğraf çeken bir mak. (en fazla 800 ytl değerinde mak. aramaktayım ) şimdiden cvblarınız için teşk. eder saygılarımı sunarım .

 

Tarih: 19 Aralık 2007, 21:20 - İp: 85.***.**4.239
akinlasinn
akinlasinn (üye)
İstanbul / Meraklı

Fuji F50fd ve S8000fd düşünebilirsin. Bi ayrıntılarını incele. Fiyatına da bak. İkisi de en yeni makinelerden. Teknik özellikleri olarak campact ve slr like sınıfında iyiler. Eğer beğenirsen uygun fiyatlı bulabilirim sana.

 

Tarih: 20 Aralık 2007, 14:12 - İp: 85.***.**3.45
orhanabin
orhanabin (üye)
Isparta / Haber Fotoğrafçısı

sevgili arkadaşım ben sana kodak p-800 öneririm
çekim kalitesi verisi çok güzel gerçek çözürlüğünde bi makina fiyatı 800 850 ytl civarında

 

Tarih: 7 Ocak 2008, 14:46 - İp: 78.***.**6.227
  • 1