notist
notist (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Sony S40 Mod Arızası

Birkaç gün önce Sony s4o makina aldım. Eve getirdiğimizde birkaç poz çekebildik. Ancak öğrenme amaçlı kurcalarken birden şu arıza başgösterdi:
Makina kamera modunda iken açılmıyor. Üstteki açma düğmesine bastığımızda çok kısa bir süre ışık yanıyor, objektif kapağı açılıyor ve makina tekrar kapanıyor.

Makinayı soldaki mod ile açarsak açılıyor, bu modla ilgili menüler çalışıyor, ancak resim çekmek üzere kamera moduna geçmek istediğimizde makina kapanıyor.

Ben nerede hata yapıyorum. Makina eve geldiğinde sağlamdı ve resim çekiyordu.bu modelin kullanımı ile ilgili tecrübesi olanlar bana yardımcı olabilir mi...

Not henüz harici memory kartı almadık üzerindeki hazıza ile çekim yapıyorduk.

Tarih: 1 Ocak 2006, 23:26 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Pilleri bitmiş olmasın?

 

Tarih: 2 Ocak 2006, 10:13 - İp: 85.***.**5.234
notist
notist (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

cevap için teşekkür ederim,

Ancak şu satırlarımı dikkatle okursanız, bu olasılığın sıfır olduğunu görürsünüz.

"Makinayı soldaki mod ile açarsak açılıyor, bu modla ilgili menüler çalışıyor, ancak resim çekmek üzere kamera moduna geçmek istediğimizde makina kapanıyor."

Belki espri yapmak istediniz....

 

Tarih: 2 Ocak 2006, 10:47 - İp: 85.***.**7.217
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Espri değil, sadece bir tahmindi. Makineler farklı modlarda farklı akım çekebilirler. Bir mod için yeterli olan pil enerjisi bir başka mod için yeterli olmayabilir. Yeni pillerle denemekte fayda var, yeni piller ile de aynı problem olursa (ki umarım olmaz) o zaman arıza diyebiliriz.

 

Tarih: 2 Ocak 2006, 11:24 - İp: 85.***.**5.234
notist
notist (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Sayın Dostum,
konu tamamen tahmin ettiğiniz gibi çıktı. Yeni piller edindikten sonra sorun çözüldü. Bu arada makinamızın bir pil canavarı olduğunu da öğrenmiş olduk.

Yardımınız için teşekkür ederim.
selamlar
Notist

 

Tarih: 2 Ocak 2006, 19:38 - İp: 85.***.**7.177
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Rica ederim. Problemin pilllerden kaynaklandığını duymak sevindirici. Tabi yeni makine alınınca ilk günlerde bol miktarda kurcalanır bu da aşırı pil tüketimine yol açar doğal olarak. Şarj edilebilen iki takım NiMh pil ve bir şarj cihazı edinmenizde fayda vardır, yoksa alkalin piller ile zor.

İyi günlerde kullanın.

 

Tarih: 2 Ocak 2006, 20:38 - İp: 85.***.**5.234
  • 1