unattended
unattended (üye)
Tokat / Meraklı

Sony Hx1 Makro Çekim Ayarları

Merhaba
Sony HX1 Digital Fotoğraf makinesi ile yüzük, küpe v.s. resimleri çekmeye çalışıyorum. Sadece ürünün netliği değil, birde ürünün orjinal renginin korunmasını sağlamalıyım. Makro çekimde çekim tuşuna yarım basıldığında objektif genelde nesnenin belirli kısmına odaklanıyor ve sadece oralar çok net çıkıyor. Nesnenin tamamına odaklanmasını nasıl sağlarız.

Tarih: 15 Ekim 2010, 15:29 - İp: 78.***.**6.28
ssr
ssr (üye)
İstanbul / Meraklı


#sr' tarafından 26.12.2010 05:25:57 tarihinde düzenlendi.


#ssr' tarafından 26.12.2010 05:27:05 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Aralık 2010, 02:26 - İp: 78.***.**6.213
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

evet yeterince yanlış bilgilendirme aldıgınıza gore işin dogrusunu anlatalım.
oncelikle fotograf cekmeyı ogrenmeniz gerek.
enstantane nedir diyafram nedir fotografa etkileri nelerdir.
bunları ogrenince (ki yaptıgınız butun ayarlar lcd ekrandan anında izlenebildigi için gayet kolaydır) işin yarısını cozersiniz.

nesneye netlediginizde yarısı net yarısı flu cıkıyorsa bu alan derinligiyle alakalı bir durumdur.
nesnenin tamamını net alabilmek için f: degerini 6.5-8 gibi bir degere getirin.
bu durumda enstantane sureniz epeyi dusecektir. tripod kullandıgınızı varsayarsak cok buyuk bir sorun degil ama elde cekim yapıyorsanız el titremesi nedeniyle fotograf flu cıkar.

bunun onune gecmek için ısıklandırmayı guclendirmeniz gerekir.
harici ısık kaynakları kullanarak istediginiz ısıklandırmayı yapın.

renklerin dogala yakın cıkması için beyaz ayarını manuel olarak yapın. lcd ekrandan izleyebileceginiz için goze en yakın geleni secer bu sorununda onune gecersiniz.

 

Tarih: 13 Aralık 2010, 22:34 - İp: 217.***.**1.174
unattended
unattended (üye)
Tokat / Meraklı

gaijin;

bilgilendirmen için çok teşekkürler. tavsiye ettiğin her şeyi deniyorum. yinede makinenin hakkını veremiyorum. bahsettiğim ürünlerin resimlerini çekmek gerçekten beni baya zorladı. manuel olarak ayarlayarak otomatik ayarlarla çekilenin yarısını bile çekemiyorum.

Sanıyorum lightbox tada problem var. Işıklandırmam ya yetersiz yada düzensiz. beni resmin netliği bir yana en çok rahatsız eden şeylerden biriside yanlardan ve üstten 110'ar WATT lık ışık kullanmama rağmen, objelerin altına ve arka planına her türlü kağıt kumaş karton v.s. cinsinden en beyaz bulabildiğim ne varsa onlarla çekim yapmama rağmen arka plan sanki altında gri renkli bir şeyin üzerinde çekmişiz gibi gri çıkması. Bu problemi bir türlü çözemedim.

 

Tarih: 29 Aralık 2010, 00:29 - İp: 78.***.**4.68
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ısıklandırmayı ustten sagdan soldan yapın

istediginiz gibi olmuyorsa ozaman enstantane sueresini arka plan beyaz olana kadar kısaltın.

bu durumda nesneniz cok aydınlık cıkabilir.
bunun onune gecmek için ısıkların yerleşiminde bir ayarlama yapın.
yada fonu daha koyu secin.

olmuyorsa yapı marketlerde vs satılan renkli mat camlardan alın ve fon olarak onları kullanın,hem nesnenin altında yansıması da olur hos gorunur.

**************
yada photoshopta beyaz olması gereken gri alanları aydınlatın.

 

Tarih: 29 Aralık 2010, 00:52 - İp: 217.***.**1.174
unattended
unattended (üye)
Tokat / Meraklı

Merhaba
Mini stüdyo yaptım, yanlardan ve üstten 300 Watt ışık uyguluyorum, Sony HX1 ile ilgili epey bir araştırma yaptım. Takı ürünlerinin resimlerini net çekmek için Diyafram önceliklimi, yoksa Alan derinliğimi yada Estantane önceliklimi çekim yapacağımı az çok kavradım. Vardığım sonuç Alan derinliği ve Deklanjör hızını ayarlamak oldu. Yanlış ise lütfen uyarın. Bahsettiğim ışıklandırma ile Manuel Ayarda Diyaframı makinenin son gücü olan F.8 e alıyorum. Deklanjör hızını kaç olarak ayarlamamı tavsiye edersiniz. ISO yu en düşük olan 125'e almamı tavsiye ettiler. Daha düşük seçenek yok. Birde AUTO var. Birde zemin için ne tavsiye edersiniz. Altın ve gümüş çekimlerinde bazen obje ile zemin karışıyor . Photoshopta temizlik yaparken sıkıntı çekiyorum. Karşık bir renk kullanmalımıyım, Ne tavsiye edersiniz.

 

Tarih: 6 Nisan 2011, 10:35 - İp: 78.***.**2.87
unattended
unattended (üye)
Tokat / Meraklı

Konu günceldir. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Yüksek çözünürlükte alabildiğim en iyi görüntülerden biriside bu. Photoshopta ne kadar düzeltilebilir bu resim?

 

Tarih: 9 Nisan 2011, 15:47 - İp: 85.***.**7.42
  • 1