ihsankurt
ihsankurt (üye)
Ankara / Amatör

Sony Dsc-s2000

arkadaşalr ben fotoğraf işiyle alakalı değilim.. ancak geçenlerde sony dsc-2000 10.1mpixel bi makine aldım. ancak aldığım fotoğraflardaki görüntü kalitesini beğenmedim..bu makine hakkında bilgisi olan varmı..satan adam baya övdü ama sonuç beni memnun etmedi. yardım pls






bir örnek yolluyorum..resimde pastel boya etkisi var sanki.. yoksa ben mi yanılıyorum.. araştırmalarımda bu fotoğrafmakinesinden övgüyle bahsediyorlar ancak ben böyle düşünmüyorum..şimdiden teşekkürler.

#ihsankurt' tarafından 27.04.2010 13:07:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Nisan 2010, 12:47 - İp: 88.***.**4.255
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

fotoğraf makineleri çekilen fotoğrafı jpeg olarak kaydederken fotoğrafın renkleriyle oynarlar, mutlak gerçek renkleri yansıtmazlar. fotoğrafta bir anormallik yok, her makinenin renk sunumu farklıdır. sony biraz daha canlı sunmayı sever, gözünüze gelen farklılık bu sebepten.

sony makinelerin bir kısmı sony lens kullanır, bir kısmı da carl zeiss. carl zeiss gömlek gömlek üstündür sony nin kendi lensinden. w serisi carl zeiss kullanır, s serisi ise (yanılmıyorsam) sony lens. lensin üzerinde yazar bu. farkettiyseniz zaten w serisi benzer özellikteki s serisinden daha pahalıdır.

bu fotoğrafta ışık koşulları çok iyi, ancak çok daha düşük ışıkta sonuç tatmin edici olmaz. satış elemanlarının da makineyi övmesi çok normaldir, dediklerine inanmamak gerek.

 

Tarih: 27 Nisan 2010, 23:12 - İp: 78.***.**5.70
ihsankurt
ihsankurt (üye)
Ankara / Amatör

hocam ilginizden dolayı teşekkür ediyorum.. muhtemelen lens ten dolayı sorun yaşandı.. dediğiniz gibi carl zeiss lensin önemini deneyerek gördüm..

ben makineyide değiştirdim bu arada. aldığım makinenin bir alt modeli olan dsc-s930 aldım.. bana bu bilgisizliğim biraz pahalıya mal oldu ancak bili birikimim baya arttı bu konuda.. bu makine diğerine nazaran daha iyi geldi bana.. ama şunu belirteyim ki içimdeki fotoğraf hevesi birazdaha arttı.. inşallah birazdaha ilerde güzel profesyonel bi makine sahibi olmak istiyorum..
tabiki carl ziess veya leika lensli )

 

Tarih: 28 Nisan 2010, 14:13 - İp: 88.***.**9.142
  • 1