atos
atos (üye)
Bursa / Amatör

Pretec Fason Mu

sevgili arkadaşlar kodak cx6330 almayı çok ama çok istiyordum ama şerefsizin teki metroda ne kadar varsa kendi mağazasında satmak için topladı bende mecburen pretece yöneldim, pretec kullanan arkadaşlara sesleniyorum nasıl bir makine alacagım üç ürünü 2300,4311,3302 bunlardan birine sahip bir arkadaşım var mı, pretec 2300 iyi oldugunu duydum kullanan varsa bir fotograflarını görebileceğimiz bie site var mı, ne olursunuz yardım

Tarih: 23 Şubat 2004, 22:20 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Forumun ikinci sayfasında, "Pretec D3a30 hakkında" ve "Süper bir makine" adlı topiclerde, Pretec mevzuu uzun uzun ve hararetli bir şekilde tartışıldı. Burada gene baştan tartışmaya açmaya gerek yok, o iki topic'i oku, cevabını bulabilirsin.

Pretec, "hızlı sistem"in isimsiz modelleri Türkiye'ye ithal ederken üstüne yapıştırdığı isim olduğu için Pretec ismiyle dünyada pek incelemesi yok, bazı Avrupa alışveriş sitelerinde Premier markası adıyla bazı modellerin kullanıcılar tarafından yorumları var.

 

Tarih: 23 Şubat 2004, 22:31 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Sadece şunu söyleyebilirim.Ben 20 gündür Pretec DC3A30 kullanıyorum.Almadan önce bu fiyata alabileceğim "CANON""NIKON""KODAK" ve "CASIO" makinaları inceledim.Bir risk aldım ve bu cihaza bu parayı ödedim.Açıkçası Hunharca olmasa da her koşulda kullanıyorum diyebilirim.
Ama samimi olarak şunu söyleyebilirim ki bu kadar iyi bir makina beklemiyordum.Gerçi bu cihaz piyasada çok yeni ama galiba almadan önce,önceki modellerini 1 yıldır kullananlardan şikayet gelmemesine güvendim biraz da sanırım.
Bu arada cihaz aslında Tam olarak "TOSHİBA PDR M700"ün bir kopyası.
Ayrıntılı bilgi için "www.modelci.com"u incelemeni tavsiye ederim.

 

Tarih: 23 Şubat 2004, 22:57 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Pardon da herkes nasıl fason üretim yapıyor anlamadım? Siz hiç Canon'un, Nikon'un, Kodak'ın herhangi bir kompakt makinesini başka bir marka adı altında üretildiğini gördünüz mü? Pretec denen ve tamamen Türkiye'de Hızlı Sistemin reva gördüğü bir isim olan bu markanın, bu modeli dünyada Toshiba adıyla da var, Premier adıyla da. Yani dünya üzerinde Pretec diye bir optik kuruluş yok (Bir tane bilişim kuruluşu var ama onun da bunla alakası yok) Sonuç olarak.. Pioneer müzik sistemi dururken sırf aynı özelliklere sahip ama daha ucuz diye YuMaTu marka müzik seti almak neyse, Canon, Kodak dururken sırf ucuz diye Pretec almak da aynı şey. Bu konuyu ben uzatmak istemiyorum, açılmasın diye de uğraş gösteriyorum, her seferinde yeniden açılıyor. Sonra da pişkin pişkin uzattıkça uzatanın benim olduğum söyleniyor.. İlginç..

 

Tarih: 24 Şubat 2004, 22:42 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Size bir tek şey yazacağım"CAB-NON POWERSHOT S1 IS""dprewiev.com"bakın bakalım bu makinaözellikleri ile birşey ifade ediyor mu?
Bu arada Canon-Nikon vs.sizce bunlar her parçalarını kendileri üretseydi ayakta kalabilirler miydi?
Hala idda etmeyin bari.
Adamlar lens ve mekanik shutter dışında herşeyi fason ürettiriyorlar ve bunu da cümle alem biliyor.
Siz bilmiyorsanız ben ne yapayım....

 

Tarih: 25 Şubat 2004, 00:08 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Bursa'da bir çok firma yabancı arabalara küllük, koltuk kılıfı, plastik aksam üretir. Ancak bunlar o arabaları Türk malı ya da Türk kalitesiyle üretilmiş yapmaz, zira bu firmalar o ürünleri dünyaca tanınmış o markalara üretmek için belli başlı kalite kriterlerini yerine getirmek zorundadır. Tüm bunlarla beraber, bir arabayı aslen araba yapan, o arabanın motorudur, yürüyen aksamıdır. Ve bir arıza anında bu arabayı kullanan adamın muhattabı Türkiyedeki fason imalatçı değil , yabancı firmanın kendisidir.

Bu makinenin (Pretec) lensi Canon değil, bu hiç bir yerde yazmıyor. Sensörünün ise CCD olması dışında bir özelliği ya da markası yok. Tüm bunlarla beraber makinanın belli bir üreticisi de yok!..

Şu sorulara net bir yanıt verilebilirse, bu fason işi kapanacaktır:

-Bu makine nerede üretilmektedir? Önemli parçalarını (Lens, sensör) kim üretmektedir?
-Üreten kuruluş kimdir, kalite kriterleri neye göredir?
-Makine yurt dışında üretildiğine göre, yurt dışında muhattap alınacak kuruluş kimdir?

 

Tarih: 25 Şubat 2004, 00:29 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Şu sorulara ben kendim için (Canon A60) cevap vereyim:

- Canon'un Malezya fabrikasında üretilmektedir. Tüm parçaları Canon'dur. (http://www.canon.com.my/about/ass_com.html)
- Üreten kuruluşun tam ismi Canon Opto SDN BHP'dir, kalite kriterleri olarak ISO 9002 yi sitenin girişine buyurmuşlar.
- Tüm bu bilgilere rağmen, makine Canon'un uluslararası üretim garantisi altındadır ve global muhattap alınacak kuruluş Canon INC. USA'dir. (Manuel'e göre)

Bu cevapları emin olun bu yazıyı yazdıktan ve soruları sorduktan sonra yazdım. En ufak bir soruda değişiklik yapmadım, soruları cevaplara göre yazmadım.

 

Tarih: 25 Şubat 2004, 00:36 - İp: yok
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

moral, hani sen kodak dx6490 kullanıyordun!

 

Tarih: 25 Şubat 2004, 19:38 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Ben Kodak dx6490 sahibi olduğumu hiç bir zaman yazmadım sadece bu cihazı kullandım ve de çok memnunkaldım.Aynı şekilde HP945 DE KULLANDIM AMA bütçemepahallı geldiler ve de manual ayarlara sahip bir cihaz ve elektro mekanik-shutter ve diyafram istediğim için de bu cihazlarla benzer performans gösteren Pretec DC3A30 TERCİH ETTİM.
tABİ Kİ PARAYI BULUNCA İLK İŞİM EOS KASA BİR DİGİTAL CİHAZAGÖMMEK OLACAK PARAYI...

 

Tarih: 25 Şubat 2004, 20:11 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Az önce ben de Erkayalar'ı aradım. Görüştüğüm kişi, kendilerinin de bu konuyu araştırdıklarını, alakası olmadığını, ithalatçı firmanın böyle iddialarda bulunmaması gerektiğini, makinenin böylesine bir iddiada bulunabilmesi için trademark koyması gerektiğini, zaten Hızlı Sistem'e de Canon ismini advertoriallarında ve broşürlerinde kullanmamaları gerektiği konusunda uyardıklarını söyledi.

İnternette ben de yaptığım araştırmada, satılan hiç bir Premier DC3A30'da Canon ismine rastlamadım. Bunun yanında, hiç bir yerde -ne makinede, ne el kitabında- yazmamasına rağmen, ithalatçı firmanın "siz merak etmeyin, lensiniz Canon, kişisel olarak garantimizdir, bunlar da başka markanın fotoğrafları" diye göstermek bana biraz pazarcı mantığı gibi geliyor.

 

Tarih: 26 Şubat 2004, 19:29 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar "pretec dc3a30 hakkında" başlıklı foruma yazdıklarımı zaman bulup okursanız memnun olurum.Dileyene bana gönderilenleri forward edbilirim.
[email protected]

 

Tarih: 27 Şubat 2004, 12:45 - İp: yok