stranger07
stranger07 (üye)
Antalya / Amatör

Panasonic Fz28 Farklı Modelleri Varmı?

Merhabalar,
Panasonic fz28 almak istiyorum ama birşey kafamı karıştırdı. Fiyat araştırması yaparken çok büyük fiyat aralıkları olduğunu gördüm.270 eurodan 470 euroya kadar satılıyor. Acaba fz28 de kendi içinde ayrılıyormu . Mesela ;
Lumix DMC-FZ28
Lumix DMC-FZ28GK
Lumix DMC-FZ28K
Lumix DMC-FZ28S

Bu şekilde ayrılıyorsa bu modeller ne anlama geliyor .
Şimdiden teşekkürler

Tarih: 16 Haziran 2009, 12:31 - İp: 62.***.**7.129
ozge71
ozge71 (üye)
Ankara / Amatör

merhaba,
bildiğim kadarıyla ayrılmıyor. onlar siyah ya da gümüş renkli oluşunu ifade ediyor olabilir.. fiyat aralığındaki farkı da bilemiyorum, belki garantisiyle ilgilidir.

 

Tarih: 16 Haziran 2009, 18:52 - İp: 80.***.**3.187
stranger07
stranger07 (üye)
Antalya / Amatör

Çok teşekkür ederim Özge hanım. Peki fotografçılığa yeni merak salmış biri için Fz28 uygunmudur.

 

Tarih: 17 Haziran 2009, 12:48 - İp: 62.***.**3.246
ozge71
ozge71 (üye)
Ankara / Amatör

merhaba,
size yüzde yüz evet ya da hayır demek bana doğru gelmiyor , hepimizin kendine ait özel şartları-imkanları farklı çünkü.. o nedenle kendimi örnek vererek yazacağım düşüncelerimi.. ama bu sadece bir örnek, ille yapın demek değil..


aslında en öğretici olanı sanırım analog makineler ve cidden çok ucuzlar. ama film bulmakla ve banyosu ile uğraşırım hoşuma gider derseniz.. bence manuel modları olan kompaktlar temel bilgiyi öğreticilikleri nedeniyle iyiler. o düşünce ile fz 18 aldım ben de zaten..

FZ 28 iyi bir kompakt makine ancak beklentiniz dslr görüntü kalitesinde olmasın -ki FZ 28 Leica objektifi ile bu konuda en iyi kompaktlardan- ve alan derinliği konusunda da beklentiniz slr makineler gibi olmasın; küçük sensör nedeniyle geniş açıda arka planı flu yapmak istediğinizde zorlanacaksınız.. ama bunlar gözünüzü korkutmasın, birşeyi yapamıyor olmak yerine başka ne koyarım düşüncesini beraberinde getiriyor ve haliyle oturup kompozisyon öğreniyorsunuz. yaratıcı fikirler bulma çabasına giriyorsunuz, fotoğrafınızın eksilerini başka artılarla dengelemeye çalışırken de inanılmaz çok şey öğreniyorsunuz. sonrası mı.. tamam dediğinizde satıp biraz da ekleyip ilk slr makinenizi alırsınız ve onun da hakkını verdiğinizi görüp mutlu olursunuz. bu bir tercih şekli..

yok ben bu paraya slr alırdım derseniz o da olur ama onda da hemen abartıp üst modellere gözünüzü dikmeyin. hiç kullanmayacağınız, içinden çıkamayacağınız fonksiyonlara boş yere para ödemeyin.. mesela sağda solda kursiyer arkadaşlarımınkilerle denemeler yapıyorum ve slr ile hiç zorlanmıyorum ben şu anda, ama nedeni öğrendiklerim.. hemen açayım demek istediğimi; ben elime aldığım hiçbir makineyi program modunda kullanmıyorum, bir iki denemeyle de iyi kötü çözüyorum giriş seviyesi makineleri (temel fonksiyonlardan bahsediyorum elbette).. ama çoğu ahbabım ellerindeki slr'leriyle manuele alarak çekemiyorlar, netlemeyi beceremiyorlar, istedikleri alan derinliklerini elde edemeyen, isosunu ayarlayamayan vb. o kadar çok ki; nedeni bilgi eksikliği.. ben bilgim arttıkça makinenin fonksiyonları içersinde boğulmadan da çekebilmeye başladım. ama önce kendi makinemi kurcalayarak, daha sonrasında temel eğitim alarak ve ardından portre çekmek için atolye eğitimi ve biraz da temel fotoğraf iyileştirme seminerleri takip ederek 4-5 ayda kendimi geliştirdim.. şu anda da evdeki eski bir analog makineyi tamir ettirebilirsem karanlık oda öğrenme planlarım var, amacım bilgi eksiğimi tamamlamak...

bunları niye yazdım bu kadar.. çünkü incelediğiniz makine cidden çok öğretici, kendimden biliyorum ve slr değil diye küçümsememek gerek.. fotoğrafı gözünüz çekiyor, komutu da beyniniz veriyor. makine sadece aracı.. her tür makine ile iyi fotoğraf çekilir ya da en iyi makine ile de çekseniz fotoğraf rezil edilebilir.

bu kadar kendimden örnek verince alın der gibi oluyor, ancak dedim ya o kelimeyi direkt kullanmak da istemiyorum çünkü tercih meselesi.. ben -anlamışsınızdır -tercihimden memnunum, memnuniyetim tamamen bittiği zaman artık dahasını yapabilir hale gelmiş olacağım ve elbette gidip bir slr alacağım , ondan önce değil.. bunu gözönüne alarak tercih yapın. ama evet kompaktla başlıyorum diyorsanız FZ 28 iyi kompaktlar arasındadır ..

 

Tarih: 17 Haziran 2009, 23:32 - İp: 80.***.**3.187
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sevgili özge71 katılmakla beraber ,
ben sana fz 28 almanı öneririrm sonundaki uzantılar makinenin satıldığı bölge kodudur örneğin FZ28 EG avrupa ülkelerine satılan ve schengen garantisi olan makine demektir (yani ingiltere hariç tüm avupa ülkelerinde garntili olarak türkiye de dahil tamir ettirebilirsin.)

makineyi aldığında benimle irtibat kur ben sanan türkçe kılavuz yollarım ve ayrıca türkçe menüde yüklerim (ücretsiz)

Ben ankarada fotoğraf makinesi tamircisiyim ve panasonic yetkiliservisiyim

www.panasonicyetkiliservisi.com

 

Tarih: 18 Haziran 2009, 13:15 - İp: 88.***.**1.25
stranger07
stranger07 (üye)
Antalya / Amatör

Çok teşekkür ederim Özge hanım aydınlatıcı bilgiler için, deneyimlerinizi paylaştıgınız için. Makına için siparişi verdim 1 temmuzda yutdışında olan ablam vasıtasıyla gelecek. Burkay bey sizede çok teşekkür ederim . Sadece ingilizce kullanma klavuzunu bulmuştum ve türkçe dil seçeneğide de yoktu makinada, sayenizde oda olacak .Tecrübe ve deneyimlerinizi paylaştığınıx için ayrıca yardım severliğiniz için tekrar çok teşekkür ederim.

 

Tarih: 18 Haziran 2009, 17:19 - İp: 62.***.**5.199
bonanza
bonanza (üye)
Bursa / Amatör

merhaba,
Ben fz28 almadan önce yorumlarınızı okudum ve bu makinayı aldım şu an için de gerçekten mutluyum.Fakat ben bu dili türkçeye çevirmek için yapılan bir dizi işlemi gerçekleştirdim ve şimdi kapanırken ekranda sarı bir uyarı üçgeni çıkıyor.bunun bir zararı olmadığı söyleniyor fakat ben görmekten rahatsız oluyorum.Bunu geri almanın yolu var mı şu na için makinayı zaten ingilizce kullanmayı düşünüyorum.

 

Tarih: 24 Haziran 2009, 17:29 - İp: 88.***.**4.37
  • 1