gunrey
gunrey (üye)
Kayseri / Amatör

Nikon P60 - Ses Kaydında Cızırtı

Selam arkadaşlar.
Hepsiburada.comdan Nikon P60 aldım. Makine çok gizel özellikle büyütmesi çok güzel. Kaliteli fotoğraf çekmeyi pek beceremedim bazı fotoğraflar çok güzel çıkıyor ama bazı fotoğraflardaçok grey oluşuyor. Fazla uzatmadan sorunuma geleyim.
Kamera kaydı yaparken yada ses kaydı yaparken cızırtı oluşuyor. Biraz hafif bir ses ama dikkatini çekiyor insanın. Makine çok güzel iade etmek istemiyorum, Göndersem değiştirin diye, değiştirmezler,garentiye gönderirler.
O kadar fazla kamera kullanan biriside değilim ama sinek ufak misali kafama takıldı, fikirlerinizi sorayım dedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca makinede manuel modu var ve her ayar elle yapılıyor tabi çok amatör olduğum için iso yu bile çözemedim daha ama epey uğraşacağım bakalım, tabi sizin bilgilerinizden faydalanarak.

Tarih: 10 Nisan 2009, 12:04 - İp: 88.***.**0.246
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Merhaba birkaç soru sormuşsunuz ben bir tanesine yorum getirmek istiyorum.
Kamera kaydı yaparken yada ses kaydı yaparken cızırtı oluşuyor. Biraz hafif bir ses ama dikkatini çekiyor insanın.
şimdi hocam bu cızırtı nasıl oluştu anlatmamışsın. Her zaman her yerde her koşulda oluşan bir cızırtı mı bu? Önce onu tespit etmen lazım.

Ben kısaca açıklayayım sen ona göre yorumla.. Video çeken kameralar eğer profesyonel değilse (ki seninki pro değil) makina üstünde tümleşik mikrofon girişi bulunur. Bu mikrofonlar çok kaliteli değildirler. Hatta bunları başka bir kaliteli mikrofonla değiştirmek mümkün değildir. Üzerlerine rüzgarı önleyen cızırtıları kesen aksesuar takmana da izin vermezler.
Bu tür makinalarla;
- rüzgarda çekim
- Çok yakın çekim
- şiddetli sesin olduğu ortamlarda çekim (konser)
- hareketli çekim
gibi ortamlarda çekimlerde seste cızırtı oluşur.

Makinanda arıza varmıdır yokmudur bilmiyorum. Onu sen bulucaksın. Al eline makinanı. Evde sessiz ortamda makinaya çok yaklaşmadan video çek yada ses kaydı yap. Yine yapıyorsa o zaman servise durumunu söylemen gerekir. Yok eğer cızırtı yapmamışsa o zaman sorun sendedir. Yukarıdaki koşullara dikkat edeceksin demektir.

 

Tarih: 10 Nisan 2009, 17:47 - İp: 88.***.**9.58
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

eğer şöyle bir aparat olsaydı..
anladınız siz onu..


full hd 24kare saniyede..
http://www.dpreview.com/news/0903/09030315panasoniclumixdmcgh1.asp


#remi5861' tarafından 10.04.2009 18:11:23 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Nisan 2009, 18:00 - İp: 88.***.**9.58
gunrey
gunrey (üye)
Kayseri / Amatör

Makinayı sessiz bir ortamda sabit tutup ses kaydı yaptığımda yada kamera çekimi yaparken oluşuyor ve sürekli var. Yani rüzgar sesi falan değil. Çok fazla değil ama sesi yüksek açtığımda duyuluyor. Bir yerlerinde ayarda yok. Galiba ses alıcısı arızalı ama geri göndermeyi düşünmüyorum.
Diğer herşeyini sizin forumdaki yorumlara göre kontral ettim. Ölü piksel yok, zoomdada sorun yok. İnşlallah başka sorunu yoktur.
Teşekürler yardımınız için.

 

Tarih: 10 Nisan 2009, 18:39 - İp: 88.***.**2.77
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bu cızırtıyı ses edit programlarıyla yok edebilirsin. Ama baştan söyleyeyim, uğraştırır.

 

Tarih: 10 Nisan 2009, 20:23 - İp: 88.***.**9.58
  • 1