gameover
gameover (üye)
Ankara / Amatör

Nikon 8800 İle Gece Çekimi

Merhaba Nikon 8800 ile gece ışıklı bir cismi çektiğim zaman ışıklar birbirine giriyor. Gece şehrin ışıklı bir görüntüsünü çekmeye çalıştığım zaman çok kötü bir sonuç alıyorum. Gece modunda flaşlı çekim deniyorum. Bunun nedeni ne olabilir?

Tarih: 29 Ağustos 2005, 13:09 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba Gameover;

Tahminimce elde çekim yapıyorsun ve makineyi titrettiğin için ışıklar birbirine giriyor. Makineni tripoda takıp çekim yapmayı dene. Bir de gece şehri flaşla aydınlatamazsın boşuna uğraşma. Enstantane öncelikli veya diyafram öncelikli çekim yapmayı dene. Ancak düşük ışık koşullarında pozometrenin yanılma ihtimali artacağı için eksik pozlanabilir. Bu durumda manuel moda alıp makinenin verdiği değerden yarım veya bir stop fazla pozlarsın.

 

Tarih: 29 Ağustos 2005, 14:12 - İp: yok
gameover
gameover (üye)
Ankara / Amatör

Elle çekim yapıyordum. sanırım büyük ihtimal bundan kaynaklanıyor. Ayrıca verdiğin bilgiler için teşekkürler. Bunları deniycem.

 

Tarih: 29 Ağustos 2005, 17:41 - İp: yok
edemirci
edemirci (üye)
Denizli / Profesyonel Fotoğrafçı

Ek olarak ISO ayarını en yüksek değere getirmelisin.

 

Tarih: 2 Eylül 2005, 17:35 - İp: yok
maslan41
maslan41 (üye)
Kocaeli / Meraklı

makinenin elde çekimle ilgisi yok titreşim olmaz VR modunu ON durumuna getir hele birde ZOOM yapıyorsan mutlaka VR'yi ON yap.

ISO'yu yükseltirsen dahada karanlık olur ve makine odaklamaz(yeşil ışık yanar söner -sabitlemez) flash açmanı ister ISO'yu mutlaka kendin birkaç modun dene düşür yükselt.

makinenin üstündeki sahne(scene) modunu seç menüden de gece manzarasını(SCE7)yada havai fişek gösterisi(SCE9)dan birinde çekebilirsin

 

Tarih: 3 Eylül 2005, 18:57 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar maslan41..
neden elle cekimlerde titresim olmayacagini, iso'yu yukseltmekle nasil karanlik olacagini ve makinenin neden odaklamayacagini biraz acarsan sevinirim.
saygilarimla.

 

Tarih: 6 Eylül 2005, 18:22 - İp: yok
mimarh
mimarh (üye)
İzmir / Amatör

merhaba gameover ,
cevabım biraz geç oluyor ama, bitpire'nin dediklerine ilave olarak ortam ışık şiddetine göre ISO.200-veya 400'ü dene ilave olara NR ve VR on pozisyonunda olmalı.Diyafram 8 olursa resimde netlik derinliğin artar,ama buna karşılık enstanteneyi değiştirerek birkaç deneme yapmanı tavsiye ederim.
Başarılar

 

Tarih: 14 Eylül 2005, 23:06 - İp: yok
maslan41
maslan41 (üye)
Kocaeli / Meraklı

sayın dadanagast elde çekimden kastım zoom olmadığı yada düşük zoom llarda iken titreşim fazla hissedilmiyor aama 10X zoom la resimlemede ekranda kalbinin atısını bile hissediyorsun.o yüzden GameOver şehir manzarası çekmeye çalışırken zoomun olmayacağını/kullanmadığını düşünerek söylemiştim.

ISO'yu gelince ISO yükseltince 400 gibi monitörde resim çok be yazlıyor ve makine odaklayacak bir nesne bile bulamıyor. benim bazı çekimlerimde başıma geldiğinden böyle söyledim yoksa öyle uzmanlık taslayacak tecrübem yok. ISO'yu mutlaka kendin birkaç modun dene düşür yükselt.

 

Tarih: 18 Eylül 2005, 23:50 - İp: yok
  • 1