jekylle
jekylle (üye)
İzmir / Meraklı

Ne Tarz Makina Seçmeliyim?

merhaba benim nikon coolpix L4 makinam var. Gayet vasat yani yani ilk defa başlıcak olarak sayılabilirim. şimdi makin almak isiyorum ve aldım mı da uzun süre kullanmak istiyorum kolay kolay yenisini alma imkanım yok sizce ne tür bişey almalıyım yani 10x ler biraz abartı mı olur??

Tarih: 13 Ağustos 2007, 21:10 - İp: 88.***.**0.12
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Abartı olmaz da siz nasıl birşey arıyorsunuz L4 ile ne kadar süre çektiniz para durumunuz nedir ? Benzeri birçok konu açıldı biraz hassasiyet gösterseniz...

 

Tarih: 15 Ağustos 2007, 12:49 - İp: 88.***.**4.193
jekylle
jekylle (üye)
İzmir / Meraklı

zaten 3 gündür bu forumdan çıkmıyorum sadece model görüşlerinizi merak ediyorum fiyat olarak şu an slr-like tipine yetiyor (canon fln değil ama) sonra mayıs ayından beri L4 e sahibim ama ne makro ne de düzgün doku çekimi yapabiliyorum.. bir arkadaş bana dslr almamı tavsiye etti ama malum fiyat.. birde şunu soracam yine dün forumda okudum biri slr-like ı hiç tavsiye etmiyor yani kısa sürede bıkarsın tarzında ifadeler kullanmış..

 

Tarih: 15 Ağustos 2007, 14:07 - İp: 88.***.**0.12
jekylle
jekylle (üye)
İzmir / Meraklı

ağzınıza sağlık valla derdime bu kadar derman olunur.. valla sizin makina gerçekten efsane gibi bişey çok methediliyor ama gerçekten beni fazla zorlar fiyat olarak.. ben şu sıralar fujis5700 veya kodak z serisi bakıyorum ve özelliklede z serisi hakkkında yorumlarınızı bekliyorum..
makinayla ne yapmak istediğime gelince manzaradan çok dediğim gibi doku fotolarının yanı sıra portre fotolarını çekmekde hoşuma gidiyor.. (açıkçası yorumunuzu merak ediyordum forumdaki sayılı tatmin edici cevap yazanlardansınız tabi mavi-izciye de teşekkürler...) böle yani bir kaç model ve sınırlı bütçe arasında bende sıkıştım..

 

Tarih: 15 Ağustos 2007, 20:26 - İp: 88.***.**0.12
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Canon S2 kullanıyorum,süper makro modu doğru ışıkta çok güzel sonuç veriyor.Yakın çekimler için kullanılabilir ama manzara(aland erinliği gerektiren çekimler) gerektiren çekimler için Fuji 6500fd güzel.

Z serisine bulaşmanıza gerek yok.Ayrıca optik zoomu yüksek olan bir makine almanız da şart değil.Eğer dSLR istemiyorum derseniz size araştırmanızı önerdiğim bir kaç model var.Üstten alta doğru kendimce kalite oalrak sıralıyorum:

Sony R1
Fuji s9600 - s9500 , Canon G7 ,Panasonic Tz2-Tz3
Fuji s6500fd
Panasonic Fz30 - Fz50
CanonS2-S3 (S5 çok pahalı değmez.)
Kodak P880(28MM DEN BAŞLIYOR)

Aslında piyasada alınabilecek o kadar çok makina var ki insanın kafası karışır.Bana kalsa kompakt makina almayın dSLR alın ucuna da makro lens takın doku çekimlerinizi yapın derim ama sanırım sizin gözünüzü korkutucak.Ama şunu da söylemeliyim ki giriş seviyesi dSLR ler kullanımı çok da zor olmayan makinalar.Düşünürseniz;

Pentax K100d
Nikon D40
Canon Eos 350d
gibi makinaları gövde olarak alır ucuna da takarsanız bir makro lens(lenslerden hiç anlamam) ve yukarıdaki slr-like makinelerle çektiklerinizden kat ve kat güzel şeyler çekersiniz.İyi araştırın derim ben.

Son olarak da L4 den fotoğrafçılık adına basit bilgileri öğrenemediyseniz (iso,enstanetene,kompzisyon,diyafram,alan derinliği vs.) bunları öğrenebileceğiniz Manuel çekim modu olan geçici bir makine alır 3-5 ay kullanırsınız sonra dSLR ye geçersiniz.İstiyorsanız benim Canon S2 yi satıyım

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 17:29 - İp: 88.***.**1.164
jekylle
jekylle (üye)
İzmir / Meraklı

mavi-izci ve efecan ya siz harikasınız çok teşekkürler...harika bilgilere sahip oldum dediğim gibi fiyat bir tek zorluyor yoksa dslr muhteşem olurdu..ama verdiğin modellerin zaten bir kısmını incelemiştim şimdi yenilerini de inceliyip karşılaştıcam vallahide ilaç gibi geldi.. tabi yardımcı olabilecek her görüşünede açığım saolun yine..

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 23:22 - İp: 88.***.**5.18
  • 1