dogusdokuz
dogusdokuz (üye)
Yurtdışı / Amatör

Mini Harddiskler Ne Zaman Gelicek?

sanirim toshibanin falan son yillarda urettigi yaklasik 2 cm falan boyutlu 2-3 gb lik harddiskler ne zaman digital fotograf makineleri ile sunulmaya baslanicak?
yoksa hafiza kartlarinin yerini tutamaz mi?
bir bilgisi olan?

Tarih: 8 Temmuz 2005, 00:03 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Compact Flash Type II kartlar aslında birer Microdrive dır. İçlerinde hard disk vardır. İlk başlarda yüksek kapasiteleri nedeniyle çok tutuluyorlardı, ama şimdilerde CF Type I lerin de yüksek kapasitede üretebilmeleri nedeniyle artık pek revaçta değiller. İçlerinde bildiğimiz hard disk olduğundan, hem düşme çarpma gibi etkenlerden çok etkileniyorlar hem de daha fazla pil tüketiyorlar.

#ocaklilar' tarafından 08.07.2005 09:05:54 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 09:02 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

aslinda ne olacak sorusu bende de var.. jvc yeni camcorder'larinda 30gb'lik harddisk kullanmis mesela; neden fotograf makinelerine de koymasinlar ki?
harddisk koyma hemen olabilecek birsey degil aslinda.. mesela pocket pc'lerrde henuz harddisk olayini gormeye basladik.. halbuki bastan beri ihtiyacimiz vardi.. ama iste mp3 player'lar yuzunden pocket pc'lerde bulunmuyordu bir yerde.. bence.. cunku pocket pc'lerde de olsa, ben olsam mp3 yerine pocket pc alip hem pocket pc ozelliginden yararlanip hem de mp3 player'indan yararlanirdim..
fotograf makinelerinde olmamasi ama sanki baska bir nedenden oturu gibi.. makineleri ufalttikca ufaltmaya calisiyorlar.. harddiskleri de bir compact flash kart kadar ufalttiklari zaman koyacaklardir.. zaten piyasada 8gb'lik kart bile var, ama fiyati yuksek degil mi?.. demek ki fotograf makinelerinde harddisk kullanilmasina cok ama cok var.. ayrica ocaklilar'in da belirttigi gibi harddiskler cok daha naziktirler, carpmalardan daha kolay etkilenirler.. microdrive'lar gibi..
su anda piyasadaki 6gb'lik microdrive ile 2gb'lik hizli bir compact flash'in fiyati ayni gibi.. yani uc kat onemli gibi.. ne zamanki 8gb'lik kartlarin fiyatlari su an icin 2gb'lerle ayni olacak iste o zaman fotograf makinelerine de 20gb'lik microdrive'lar takabilecegiz bence.. fena da olmaz hani..
..merak etmeyin cok cabuk gecer.. ben 3-4 sene once 6.4gb'lik harddisk'i olan bilgisayar almistim, simdi ufacik karta sigdirabildiler.. yani birkac sene icinde 20gb'lik microdrive'lar -veya benzeri bir drive.. artik isimi ne olur bilemem- gorebilecegiz gibi..

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 10:21 - İp: yok
  • 1