gabriel
gabriel (üye)
Antalya / Meraklı

Makro Çekim Hakkında???

Selam arkadaşlar.Daha yeni canon powershot A520 aldım fakat makro çekimlerde başarısız oldum çektiğim resimler genelde flu çıkıyo.Bunun bi ayarı yokmu.bilen arkadaşlar detaylı bi şekilde anlatırsa çok sevinirim.Teşekkürler

Tarih: 11 Haziran 2005, 00:37 - İp: yok
macromurat
macromurat (üye)
İstanbul / Firma

merhaba bu tür küçük makinalarda makro çekerken mutlaka tripot kullanmanız gerekiyor yani üç ayak bunun dışında flash kullanmamaya dikkat etmelisiniz eğer kullanmanız şartsa parlama yapacağı için mutlaka flashın önüne dağıtıcı kullanmalısınız bu bir aydınger kağıdı bile olabilir.

 

Tarih: 11 Haziran 2005, 11:19 - İp: yok
gabriel
gabriel (üye)
Antalya / Meraklı

peki ne gibi ayarlar kullanmam lazım tamamen manuel kullanıyorum ben makineyi güzel makro çekim için yapılacak en iyi ayarları yazarsanız sevinirim...

 

Tarih: 11 Haziran 2005, 16:46 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

diyaframı fazlasıyla kısın çünkü net alan deriniği diyafram ile bağlantılıdır.enstanteneyi ise olukça sayısal olarak arttırın.ve makina çekimi tamamlayana kadar hareket ettirmemeye çalışın.

 

Tarih: 12 Haziran 2005, 19:12 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

aslinda bu yaratmak isteyecegin goruntuye gore degisir.. murat'in dedigi gibi yaparsan daha cok alan focuslanmis olacaktir.. bazen boyle olsun isteyebilirsin.. oysaki bircok macro cekimdeki temel amac; cekmek istedigimiz objenin yeteri kadar focuslanmis olmasina dikkat ederek arka planin ise bulanik cikmasini saglamaktir.. bu sekilde cok daha farkli yaratici effectler elde edinilir..
tripod sart macromurat'inda dedigi gibi.. diyaframi cok kisarsan, fotografdaki her alan net cikacaktir; bu da, fotograf a bakanin ilgisinin farkli yerlere yonelecegine isarettir.. cunku amac macro'sunu cektigimiz objeyi on plana cikarmak..
..
bunu en guzel deneyerek bulabilirsin gabriel.. makineni aperture priority moduna getir; fotografladigin objenin, fotograf karesindeki goruntusu oraninda farkli diyafram degerleri vererek denemeler yap.. shutter konusunda dert etme, cunku makinen dogru shutter speed'ini otomatik olarak sececektir..
cekimlerde goruntunun bulanik cikmasinin bir baska nedeni; focus saglandiktan sonra shutter'a basilirken makinenin oynatilmasidir.. makine o noktadaki focus'unu kaybederek, hizli bir sekilde kimildatilan noktaya focus yapar.. iste o zaman yapilmasi gereken tripod kullanmaktir.. focus gerceklestirildikten sonra tripod'u sabitlersin, bir kere daha cekersin ayarlari ; sonra shutter!..

 

Tarih: 12 Haziran 2005, 21:52 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

son bir ekleme daha; shutter'a basarken hizli bir sekilde basma. yavasca ittir dugmeyi.. bu da neden flu cikiyor sorularina cevaptir bircok soruda..

 

Tarih: 12 Haziran 2005, 21:55 - İp: yok
gabriel
gabriel (üye)
Antalya / Meraklı

tavsieyelerinizi dikkate alıcam arkadaşlar saolun.Bir şeyi daha merak ediyoorum.makro çekim yaparken zoomu kullanmalımıyım.yani 5cm makro mesafesi var makinenin fakat ben objeyi 5cmden de yakın çekmek istiyorum.Bunu nasıl gerçekleştirebilirim.Teşekkürler

 

Tarih: 13 Haziran 2005, 16:28 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Bu senin isteğine göre değişir.Bendede 300v var ve kit halinde gelen objektifi kullanıyorum(28-90)makro çekim yaparken zum yapıyorum daha detaylı çıkıyor.Ama bu lensten lense değişir.Makro için özel lenslerde tabi ki zum yapmaya gerek yok.Ama mesela 70-300 bir lensin var diyelim ve makro çekeceksin tabiki zum yaparsan daha iyi sonuçlar alabilirsin.

 

Tarih: 13 Haziran 2005, 21:55 - İp: yok
  • 1