kemalll
kemalll (üye)
İzmir / Amatör

Konica Minolta- Sony???

Arkaşlar Merhaba. Arkadaşıma bir dijital makina alıcaz ama iki makina arasında kaldık birisi Konica Minolta X1 8 mega pixel(600 ytl) diğeri Sony N1 8 mega pixel(1.000 ytl) acaba ne önerirsiniz? Bu arada biliyorsunuzdur ama Konica-Minolta'yı Sony aldı. Bi arkadaşımdan aldığım duyuma göre Sony, Konica Minolta'nın fiyatlarıyla başa çıkamadığından almış. Bunun ilerde bi etkisi olabilir mi? Birde aradaki fiyat farkı kadar kalite farkı var mıdır?

Tarih: 20 Nisan 2006, 15:28 - İp: yok
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

KM gecen sene zarar etmis, yani Sony rekabette KM'den daha basarili olan tarafmis zaten. Bence esas sebeb Panasonic, Samsung ve Sony arasindaki rekabetin DSLR segmentine tasinmis olmasi. Hem Panasonic hem de Samsung DSLR ureteceklerini aciklamislardi. Panasonic Olympus'la, Samsung ise Pentax'la isbirligi icinde. Sony'nin elinde R-1'de kullangi APS-C buyuklugunde sensor vardi, simdi olay
onu KM Maxxum/Dynax (Sony'nin verdigi isimle "Alpha") serisine yerlestirmek kaliyor geriye.

Konica Minolta sitesinin resmi aciklamasina (2006 basinda bir zamana tekabul ediyor) bakilacak olursa Konica Minolta fotograf isinden zarar ediyormus. Bunun sebebi olarak da analog teknolojisinin cok hizli terkedilmesini ve dijital teknolojisini takip etmenin zorlugunu ileri suruyorlar. Sanirim "sensor" olayinda rakiplerinden geri kaldilar ve yakalamak icin yatirim yapmaya gucleri yoktu.(bu son cumle benim sahsi kanaatim tabii bu, zira sensor chipi gelistirmek ve uretim hattini kurmak buyuk sermaye gerektiriyor. KMnin AntiShake teknolojisinin harika bir bulus olmakla beraber ucuza mal edilmis olduguna dikkat cekmek isterim, eger 35 mm'lik filmi makinanin icinde oyle hareket ettirmek mumkun olsaydi, bu bulus 20 yil oncesinin teknolojisi ile gerceklestirilebilirdi)

Surdan burdan okuduklarimdan anladigim kadariyla KM pazarlama ve marka yonetimi isini oldum olasi becerememis. Mesela Minolta esas firsati 80lerin ortalarinda digerlerinden cok daha kullanisli AF sistemini piyasaya surdukten sonra rakipleri Canon Nikon vs. kendisine yetisene kadar gecen surede gerekli pazarlama faaliyetlerini yapmama basiretsizligini gosterdigi zaman kacirmis. Bu sitenin mudavimleri arasinda da Minolta Turkiye distributorunu benzer pazarlama tembelligini sergilemekle suclayanlar var.

 

Tarih: 20 Nisan 2006, 23:43 - İp: 85.***.**3.11
kemalll
kemalll (üye)
İzmir / Amatör

Antika arkadaşım çok teşekkürler peki bana bu makinalardan hangisini önerirsin???

 

Tarih: 21 Nisan 2006, 01:26 - İp: 88.***.**6.59
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Bilmiyorum, bu segmentteki makinalar hakkinda hicbir fikrim yok. Maalesef sana sunu al, bunu alma diyemiyorum, 2 makinayi da bilmiyorum.

Ben sadece Sony'nin KM'yi neden satin aldigi hakkindaki spekulasyonu cevaplamak istedim. Aslinda Sony'yi KM toptan satin almamis, varilan anlasmaya gore KM foto isinden cekiliyormus, sadece Sony icin SLR ve SLR-objektifi uretmeye devam edecekmis, karsiliginda Sony KM'nin halihazirda satmis oldugu urunlerin bakim ve destegini devralmis. Tabii bu arada Sony'ye bazi patent-isim hakki gibi seyleri de devretmis.

bkz.
http://konicaminolta.com/releases/2006/0119_03_01.html
http://konicaminolta.com/releases/2006/0119_02_01.html

Bilgi maiyetindeki bunca aciklamadan sonra senin icin esas onemli link:
http://www.sony.com.tr/view/ShowArticle.action?article=1142610583013&site=odw_tr_TR

bu link onemli cunku bazi uyanik saticilar seni daha pahali olan N1'e yonlendirmek icin "KM'nin kapandigini ve ucuz olan X1'i alirsan bakim ve destekte acikta kalabilecegin" masalini uydurabilirler.

Ha birde, o minicik makinalarin miniminnacik sensorleri var. O minnacik sensore 8Mp sigdirmislar ama fizik kanunlari geregi sensor uzerindeki pixel'in boyutu kuculunce gurultu (parazit, noise , ne dersen de) olusuyor. Uzun lafin kisasi : Daha yuksek MegaPixel daha iyi goruntu anlamina gelmiyor her zaman. Dolayisi ile 6MPlik modelleri de degerlendirmeye al derim sana.

 

Tarih: 21 Nisan 2006, 11:24 - İp: 85.***.**0.49
kemalll
kemalll (üye)
İzmir / Amatör

Antika arkadaşım gerçekten çok teşekkürler seninle tanışmak isterim eğer msn falan kullanıyorsan. Bu arada dediğin gibi 6 mp. değerlendirmek daha iyi olucak galiba

 

Tarih: 21 Nisan 2006, 12:08 - İp: 88.***.**9.189
  • 1