Fotoğrafçılık Forumları
Kodak Z740 mı C360 Mı?
artık bu işin içinden çıkamıyorum.kodak z740 almayı düşünüyorum ama c360 ile aralarında belirgin olarak optik zoom farkı var.fiyat farkı ise yaklaşık olarak 150 YTL.Z740 için bu farkı vermeye değermi c360' alırsam pişman olmaktan korkuyorum.siz ne dersiniz.teşekkürler.
bence z740. yüksek zoomu herşeye değer.
selam levak,
öncelikle karşılaştırdığın iki makine birbiri ile aynı sınıfta değil.. z740 daha profesyonel.. fotoğrafçılığı öğrenmen için enstantene ve diyafram ayarları yapabileceğin bir makine.. c360 da ise sadece hazır modlar var.. ilk göz önünde bulundurman gereken kriter bu olmalı. tabiki basçek olsun yeter diyorsan z740 almanında bir mantığı yok..öncelikle kendi kriterlerini belirle, sonra istediğin kadar soru sor
buradaki arkadaşlarda bende elimizden geldiği kadar yardım ederiz..
hocam işin kötüsü dediğim gibi daha yeniyim ve hiçbirşey bilmiyorum.makro çekim nedir, enstantene nedir, diyafram ayarı nasıl yapılır? vs.....
sadece hani araba almayı çok istersinde sonra alırsın fakat satarken ne olduğu ortaya çıkar ya... işte öyle olmasını istemiyorum.
ama en azından bu iki makine arasında kaldım.yalaşık bir haftadır düşünüyorum.ama cevap yokkk. karar veremiyorum.
teşekkürler.
sayın levak,
ben kodak dx6490 kullanıyorum. yüksek zum ve profesyonel ayarları çok iyi flaş etki mesafesi 4,5 metre.ekranı çok geniş. lion bataryası ile yaklaşık gece flaşlı olarak 400 çekim yaptım. ve memnunum. şimdi p880 almayı düşünüyorum. istersen sana satabilirim. z 740 yerine de profesyonel olarak p850 önerebilirim. saygılar
ben de uzun süre karasız aldım en son z740 da karar kıldım diğer forumlarda da makineyi kullananlar çok övüyorlar aydınlar foto markette 520 ytl
sayın levak,
ben kısaca sana şöyle özetleyeyim.. enstantene ve diyaframı gözümüze benzetirsek... enstantene (perdenin açılış kapanışında yakaladığı görüntüdür) göz kapağımızdır, diyafram ise göz bebeğimiz diyebiliriz.. bir görüntüyü incelerken göz kapağımızı açıp kapatırken ne kadar hızlı açıp kaparsak o kadar az detay görebiliriz.. tersi de doğrudur; ne kadar açıp kapama arasındaki süre çoğalırsa görüntüde o kadar çok detay görülür.. işte enstantene hızı yani makinede açılıp kapanan perdenin hızı ne kadar görüntünün sensöre düşmesini istediğimiz mekanizmadır.. diyafram ise gözbebeğimiz gibi ışığın yüksek veya az olmasına göre genişliği azalan veya artan bir boğumdur.. geceleyin gözbebeğimiz genişler çünkü ışık azdır..ama güneşe baktığımız zaman daralır... işte enstantene ve diyafram ayarları yaparak çektiğimiz fotoğrafdaki ışığın miktarını, dolayısıyla aldığımız görüntüdeki detayları belirleyebiliyoruz.. c360 dediğin makinede bu tür ayarlar senin için 5 veya 6 mod olarak hazır halde var.. manzara, gece çekimi, makro, portre, spor gibi... yani makineye bağımlısın... ama z740 da bu ayarları kendin yapma imkanın olduğu için daha mükemmel fotoğraflar çekebilirsin zamanla.. otomatik vites arabada ancak gaza basarak veya hazırlanmış yüksek çekiş modu düğmesine basarak araç sollaması yaptığını düşünürsek, manuel vitesli arabada vites düşürerek deviri artırmak sureti ile çekişi artırabilirsin veya vitesi daha önceden yükselterek hızı artırabilirsin.. (bende de ne yaratıcı örnekler varmış yav )
bu arada bazı arkadaşlarımız direk şöyle iyi makine veya çok övüyorlar mükemmel makine gibi yorumlar yapıyorlar.. bence bu makinelerin eksilerini ve artılarını yazarak yardımcı olalım.. insanlar genelde kullandıkları makinelerden başka makineleri bilmiyorlar ve ellerindekilerin en iyi makine olduğunu zannediyorlar.. ama bu şekilde yorum yaparsak alacak olan arkadaşı hayal kırıklığına uğratabiliriz.. lütfen diğer makineler hakkında bilgimiz yok ise elimizdeki en iyi demeyelim.. bu sitede karşılaştırmalı denemeler yapılıyor.. aynı şekilde birçok sitede karşılaştırmalı yorumlar bulunmakta.. bunları dikkate almanız daha iyi olur sayın levak.. ben size sadece iki makine arasında kalıyorsanız z740 öneriyorum..bunun dışında gerçekci olmak gerekirse kendi kategorisinde z740 biraz geride kalıyor.. eğer isterseniz bu kategoride başı çeken makineler ile karşılaştırmalı artı ve eksilerini de detaylı olarak gönderebilirim..(ayrıca bu makineyi ve dx7590 modelini denediğimi belirtmek isterim.. canon s2, fuji s5600, panasonic fz5 de denediklerim arasındadır.. ) son üç makine arasındaki karşılaştırmalı testi FUJI 5600, SONY H1, CANON S2 başlıklı forumda bulabilirsiniz.. bu makineler arasında seçiminiz sizin en çok hangi kriter işinize yarıyorsa o özelliğin olduğu makine ile doğru orantılıdır.. bu beş makine (kodak dx7590, z740, canon, panasonic, fuji) arasında kodakların diğer makinelere belirgin bir üstünlüğü bulunmamakta fakat resim kalitesi sizin gibi yeni başlayan bir arkadaş için yeterli seviyededir ve iyi ile çok iyinin arasındadır.. diğer makinelerin resim kalitesi mükemmel seviyesindedir..(5 mp kompakt makineler arasında) bu yazdıklarım şahsi denemeler, 4 diwa üyesi yabancı ve yerli site ile bu sitedeki TECRÜBE SAHİBİ kullanıcıların görüşleri doğrultusundadır..
Bravo applemac...Ağzına sağlık...
hocam gerçekten tek kelimeyle harikasın .ağzım açık bir şekilde okudum yazdıklarını.ha bide imrenmedim dersem yalan olur.ama c360 ı az önce hanımın yoğun ısrarlarına dayanamayarak ısmarlamak zorunda kaldım.inşallah piman olmam.ykardımlarınız için gerçekten binlerce kez teşekkürler.ha bu arada araba benzetmen şahane olmuş.kendine iyi bak .selamlar.levent
hayırlı uğurlu olsun..en güzel fotoğrafları çekip, paylaşmanız dileğiyle..sağlıcakla.
ayrıca yazdıklarınız için teşekkür ederim.
merhaba,
Lütfen cahilliğimi bağışlayın.bi fotoğraf nakinasının enstantene ve diyafram ayarlarını yapabiliyo olmamız manuel odaklaması olduğu anlamına geliyo mu?çünkü z740 ı araştırdığımda bi sitede manuel fokus var diyo ama diğerinde yok!yardımcı olursanız sevinirim
İlgili olabilecek konular
-
Kendi Telefon Numaramızı Öğrenme Imeı Kodu Öğrenme
02 Eki. 2024, 18:48 prodersler
014202 Eki. 2024, 18:49
prodersler -
İup İşgücü Uyum Programı (typ) Başvurusu Nasıl Yapılır
05 Eyl. 2024, 22:47 prodersler
016805 Eyl. 2024, 22:48
prodersler -
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
071304 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
Fotoğraflarımıza Bokeh Ve Havai Fişek Efektleri
02 Kas. 2017, 15:26 prodersler
1489009 Haz. 2023, 19:01
havaifisek -
Filmi Düzgün Çıkaramadım Direkt Çıkardım Sarmadan Yıkanır Mı
27 May. 2023, 19:48 nuref
1120928 May. 2023, 14:11
fdiker -
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı