mustafam
mustafam (üye)
Ankara / Amatör

Kodak Serisinde Web Cam Özelliği

Kodak makinaların özelliklerinde web cwm olarak kullanılabileceği yazmıyor. Bu makineler web cam olarak kullanılabiliyor mu? Kullnılabiliyorsa dock ünitesi gerekiyor mu? Hangi kodak ürününü önerirsiniz? Ayrıca Canon A60'da web cam özelliği var mı?

Tarih: 22 Şubat 2004, 01:53 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Bazı ucuz fotoğraf makinelerinde olmakla beraber, doğru düzgün resim çeken, iyi kalitedeki tüm fotoğraf makinelerinde web cam özelliği yoktur. Kişisel olarak, bir fotoğraf makinesinde web cam'in olmasını zaten anlamsız buluyorum, illa buna ihtiyacı olan birisi varsa 30-50 dolara bir web cam satın alabilir. Ama anı donduracak, her türlü ışık koşulunda optimum performansı verecek bir fotoğraf makinesi almak için, web cam sanırım illa olması gereken bir özellik değil. Web cam özelliğe sahip olan makinelerin çoğu, genelde ucuz, CMOS sensörlü ve aslında bir fotoğraf makinesinden çok web cam olarak iş görebilecek, kötü kalitede fotoğraflar üreten ürünlerdir.

Kodaklar bildiğim kadarıyla web cam olarak kullanılmıyor. Dock ünitesi makinenin şarj edilebilmesini sağlayan, pilleri harcamadan bilgisayara bağlanmasını sağlayan, makinedeki resimlerin bilgisayar ortamına hızlı ve pratik bir şekilde aktartılmasına yardımcı olan bir ünitedir. Web Cam olmasıyla alakası yoktur.

Canon a60'ta (ki sahibi olduğum makinedir) web cam özelliği bulunmamaktadır.

 

Tarih: 22 Şubat 2004, 02:01 - İp: yok
  • 1