ousahin
ousahin (üye)
Yurtdışı / Amatör

Kapalı Alanlarda Flaşlı Çekim


Herkese merhaba,

Sayfaya yeni üye oldum. Çok güzel bilgiler, güzel insanlar var. Tebrik ederim. İnşallah ben de bundan sonra buradan bol bol yararlanabileceğim.

Yolladığım bu ilk iletide çok sıkıntı çektiğim bir konuda yardım isteyeceğim. Sony P-73 makinem var. Aslında birçok durumda istediğim kalitede fotoğraf alabiliyorum ama flaş kullanmak zorunda kaldığım ve makineden çeşitli uzaklıklarda nesnelerin bulunduğu çekimlerde ciddi manada sıkıntı yaşıyorum. Yakındaki nesneler aşırı parlak, daha uzaktakilerse karanlık çıkıyor. Ayrıca beyaz ayarı da kötü oluyor ve bunu ayarlamam mümkün olmuyor. Çünkü otomatik çekimlerde beyaz ayarı zaten yapılamıyor ve manuel çekimde de flaşı açtığımda beyaz ayarı kendiliğinden "auto" konumuna geliyor.

Acaba yaşadığım bu sıkıntı makinenin kendi flaşının yetersiz oluşundan mı? Eğer ondan değil ve sorunun çözümü de mümkünse lütfen bilen birisi yardımcı olsun.

Şimdiden teşekkür ederim.

Hoşça kalın..

Tarih: 16 Mayıs 2005, 19:14 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

flaş ı süzgece alman lazım bu da elindeki makineyle çok zor... filaşın önüne ışığı yansıtacak veya yumuşatacak herhangi birşeyler koy ince peçete veya ipek gibi şeyler... zaten araştırma yaparsan forumda flaşlar hakkında yeterli bilgiyi edinirsin....

 

Tarih: 16 Mayıs 2005, 21:42 - İp: yok
  • 1