ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

En Yüksek Optik Zoom Sınırı?

Şu an piyasadaki en yüksek optik zoomlu alet panasonicin lumix fz20 odelleri. Teknoloji bu kadar hızla ilerlerken neden daha yüksek zoomlu makine yapılamıyor?Mutlaka yakında 15x zoomlu aletler falan çıkacaktır ama sınır ne? En fazla ne kadar optik zoomu olan makine çıkabilir ve ne zaman çıkar?

Mesela video kameralrda 24x optik zoomu olan aletler var aynı şey neden foto makinesinde de olmasın?

Bu arada SLR'lerdeki optik zoom sınırı nedir?

Tarih: 27 Ocak 2005, 15:11 - İp: yok
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

1 bir makinanaın fiyatını belirleyen en önemli unsur lardan biriside lensidir. fotgrafta bozulmalara nden olmadan yüksek zomm olaylarına çıkmak teknik olarak bihayli zor çünkü lensle mekanik çalışan aletlerdir.
mekanigin kralığını almanalar ilan ettiler ama mekanik hareketlerin ve işığı kontrol edebilmenin sınırı var.

2video cameraların ccd büyüklükleri küçük olması ve cameranın için de objektiharaketi için yereince yer olmasaı birinci neden

3 slr makinalarda objektifte sırı olmaz bence çünkü alalım elimizie 1200 mm lensi extender takalım oldu 2400 yafa makinasölkelim telkopa monte edelim oldu mu ......... mm lens .

sevgilerimle.

 

Tarih: 27 Ocak 2005, 16:10 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

SLR makinalar icin konusuyorsak eger, ne kadar zoom isterseniz olur, ama cuzdaninizin ve kollarinizin cok kuvvetli olmasi lazim. Yuksek zoom ile birlikte diyafram da kuculmeye baslar.. Yani 50 mm objektif ile f1.8 makul bir diyafram degeri iken (fiyati 60 dolar amerikada), 500 mm f4 denen objektif fotografcilarin ruyalarini susleyen bir objektiftir ve fiyati 6000 dolar civaridir. Daha uzun objektif yaparsiniz yapmasina, ama diyaframini kucultemezseniz o objektifi manuel netlemeyle kullanmak zorunda kalirsiniz, cunku ornek vermek gerekirse 300d f5.6 nin uzerinde diyafram degeriyle baslayan objektiflerde oto fokus yapamaz.

Kucuk makinalar icinse sanirim yakinda gorecegiz bu tip objektifler. ancak zoom objektiflerle fotograf kalitesini ust seviyede tutmak cok kolay bir is degil.. FZ20deki objektif hakkaten cok istisna bir objektif..

 

Tarih: 27 Ocak 2005, 16:20 - İp: yok
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

bu SLR olmayan makinalrda yüksek optik zoom yapmanın şu an için tek yolu tele converter kullanmak. Mesela S1'e takılabilen 2.2X convertor var. O zaman 22X zoom oluyor.

 

Tarih: 28 Ocak 2005, 01:45 - İp: yok
  • 1