priapos
priapos (üye)
Antalya / Haber Fotoğrafçısı

Dc3a30 A Af Asist Eklenebilirmi?

Sahip oldugumuz Dc3a30 larin on panalinde yanyana bulunan iki alici dikkatimi cekti. Biri (sanirim sagdaki) Ir kumandanin alicisi. Digeri ise bir cok DSLR-like yada Compact makinede olan AF asist boslugumudur? Bunu merak ettim. Buraya donanima mudahale ile AF asist takilabilirmi? Bu cihazi taniyanlarin fikrini almak istedim. Malum bu cihazda ciddi bir gece netleme problemi var. Ve elimde bulunan cihaza hic cekinmeden bu sorunu cozme anlaminda her turlu mudahaleyi yaptirabilirim.


Resimde bahsettigim alicilar (yada her neyseler) gorunmektedir.

Tarih: 6 Aralık 2005, 12:23 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

makinene toshibanın firmwareni yükleyebilirsin ama dikkat et pillerin tam dolu olsun.yoksa makineyi çöktürürsün.evet oraya bir lamba takabilirsin....bir ucunu deklanşörün 1 kedemesine bağlarsan yarım deklanşörde lamba yanar seni asiste eder...

 

Tarih: 7 Aralık 2005, 16:48 - İp: 85.***.**6.226
priapos
priapos (üye)
Antalya / Haber Fotoğrafçısı

burkay, Toshiba FW`i birkac hafta once yukledim. Sorunsuz calisiyor. Ancak netlik ayari hasas degil. Bu nedenle bu AF asist isi kafama takildi. Makineyi degistirme durumum simdilik yok, idare etmek icin yollar ariyordum.
Bu asist isi kac saat/ gun alir? Sen yapabilirmisin maliyet makine basina ne olur. Burada benimle birlikte bu cihazlardan alan baska arkadaslarimda var. Buyuk ihtimalle (once bende gorup deneyip) onlarda isterler. Bu takila bilecek asist lamp/led kac metreye hitap eder.
Bu hususlari biraz acarsan cok sevinirim.

Kolay Gelsin.

 

Tarih: 7 Aralık 2005, 22:44 - İp: 85.***.**3.142
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

merhaba;
onlardan soldaki kumanda alıcısı diğeri ise flashin şiddetini ayarlayan bir sensordür...yani oda bir işe yarıyor.sakin böyle bir işe kalkışma
saygilar...

 

Tarih: 15 Aralık 2005, 20:18 - İp: 85.***.**2.30
  • 1