keko1
keko1 (üye)
İstanbul / Amatör

Coolpix 8800 Hakkında

Coolpix 8800 makinemin cf kartın girdiği yuvadaki pimler yamulmuştu.Makinemi önce yetkili servise götürdüm.Verdikleri fiyat inanılmazdı.800 milyon ücreti var dediler.Tabiki yaptırmadım.Daha sonra Özgür Foto Teknik adında bir özel servise götürdüm.Nikon makinelerde çok tecrübeli olduklarını gördüm.Yetkili servisin dörtte biri fiyatına makinemi tamir ettiler.

Tarih: 15 Ocak 2005, 12:17 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Keko1,

Yamuk Cf pimlerinin çeşitli yollardan tamiri mümkündür.
1. Cf kart yuvası komple değiştirilir (işin kolay ve pahalı yolu)
2.Pimblok değiştirilir (benim de yaptığım maharet isteyen yol)
3.Yamuk olan pim değiştirilir.(benim onaylamadığım fakat yine maharet isteyen bir yöntem)

Dijital fotoğraf makinelerinin tamiri ancak belli bir birikimle olur.İşsiz kalan cep telefonu tamircileri artık fotğraf makinesi tamircisiyim diye piyasaya çıktılar.Benim bu forumu takip eden arkadaşlara önerim.Kesinlikle T.S.E. belgesi olan ve herhangi bir firmanın SERVİSİ olan tamircilere makinelerini emanet etsinler.
Bunun nedeni: Makine tamirinde "abi ben yaptım oldu..."türünden yaklaşımlar bilimsel olmadığı gibi yapılan işin kaliteside sorularla doludur.Yetkili servis herzaman yedek parça bulundurmak yükümlülüğünde olan servistir.Makinelerinizi çıkma parçalarla tamir ettirmeniz "o parçanın yorgunluğu " ile ters orantılı olarak tekrar başınıza iş açacaktır.Bu defa ucuz olan tamir size daha pahalı sonuçlar doğuracaktır.

 

Tarih: 16 Ocak 2005, 02:28 - İp: yok
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

BURUKAY A CEVAP
ÖZGÜR FOTO TEKNİK OLARAK BU AÇIKLAMAYI YAPMA İHTİYACI HİSSETTİK ;
1-NİKON YETKİLİ SERVİSİ TELEOPTİK E YILLARCA HİZMET ETMEMİZ,3000 İN ÜZERİNDE COOLPİX TAMİR ETMEMİZ VE YURTDIŞI NİKON SERVİSLERDE (SİNGAPUR-DUBAİ) EĞİTİM ALMIŞ OLMAMIZ DOLAYISIYLA NİKON HAKKINDA AHKAM KESME HAKKIMIZIN BURUKAY DAN FAZLA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ.
2-SERVİSİMİZ T S E BELGELİDİR.( İNTERNET SİTEMİZ YAPIM AŞAMASINDADIR.TAMAMLANDIĞINDA SİTEMİZDE TSE BELGEMİZİ GÖREBİLECEKSİNİZ)
3-ÖZGÜR FOTO TEKNİK OLARAK YAPTIĞIMIZ İŞLERE 6 AY GARANTİ VERİYORUZ.(YANİ BEN YAPTIM OLDU YAKLAŞIMI SÖZKONUSU DAHİ OLAMAZ )
4-" BAZI SERVİSLERDE" MEVCUT OLAN BEN SADECE TAMİR EDERİM DİĞER KONULARDA SORUNLARIN VARSA MAKİNEYİ SATIN ALDIĞIN YERE GİT MANTIĞI BİZE ÇOK TERSDİR.MÜŞTERİLERİMİZİN "FOTOĞRAF" BAŞLIĞI ALTINDAKİ HER TÜRLÜ SORUNUNA EĞİLİYORUZ.

 

Tarih: 18 Ocak 2005, 09:21 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Arkadaşlar,
Sizleri biliyorum ve hakkınızda gerek Kudret beyle ve gerekse Sena beyle konuşmuştuk hatta yakın zamanda Profesör Gürbüz Erginer hoca ile de kulağınızı çınlattık.
Benim meslekte 29. yılım ve ben bunca yıllık mesleki tecrübeme dayanarak görüşlerimi dile getirdim ve halada bu görüşlerimin arkasındayım.Yani tüketiciler makinelerini TSE belgesi olmayan işsiz kaldığı için fotoğraf makinesi tamirciliğine soyunan kimselere emanet etmesinler.Sizlerin belgeleri ve sertifikaları olduğuna göre sizin benim görüşlerime yandaş olmanız ve üzerinize alınmamanız gerekir diye düşünüyorum.
Bizlerin en çok sıkıntı çektiği tüketicilerinde en çok mağdur olduğu konu bilinçsizce karıştırılmış/kurcalanmış makinelerdir.Belki çok basit bir arıza sırf bilinçsizce yapılan müdahaleler nedeniyle tamir masrafı çok yükseliyor veya bazen tamiri imansız hale geliyor.Bu nedenle fotoğrafseverleri arızalı makinelerini bizim mesleğimizle ilgisi olmayan yerlere ve kimselere götürmemelerini Makinelerini emanet edecekleri işyerlerinde en azından TSE belgesi aramalarını önemle rica ediyorum.
Sevgili Özgür foto teknik mensubu arkadaşlarada yeni işyerlerinde hayırlı işler diliyorum bu siteyede üye olduklarından dolayı kıdemli bir üye olarak onlara aramıza hoş geldiniz diyorum.


#burkay' tarafından 18.01.2005 13:26:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Ocak 2005, 13:28 - İp: yok
adnan mav
adnan mav (üye)
Bolu / Amatör

sayın ÖZGÜR FOTO
ben 5200 aldım geçen hafta sırf 30fps görüntü çekimi var diye özelikle tercih ettim ama 15 fps imiş üstelik tüm satıcı sitelerde ve forumlarda 30fps yazıyor bu tüketiciyi aldatmaktır.
bu makina çok hasas her an bozulcak gibi duruyor şi,mdiden servisleri hakkında sizden bilgi alabilirmiyim
teşekkürler

 

Tarih: 18 Ocak 2005, 16:10 - İp: yok
  • 1