mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Casio Z110 Mu Canon A520 Mi????

Arkadaşlar bu iki makina arasında hangisini tercih etmeliyim sizce. Bu arada Kodak C360 ve Nikon 5600 de aklımda. Bi yardım lütfen. Teşekkürler.

Tarih: 25 Kasım 2005, 11:18 - İp: yok
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Arkadaşlar. Yok mu bu konuda hiçbir fikri olan. Çok mu zor bi soru sordum acaba. Beni en çok tereddütte bırakan Casio nun digital fotoğraf makineleri konusundaki yeterliliği. Acaba bu markanın makineleri örneğin bi Canon, Nikon ya da Kodak gibi güvenilir midir? Bu sorulara cevap arıyorum.Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

 

Tarih: 29 Kasım 2005, 11:53 - İp: 81.***.**0.51
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba Mustafa, (ismini yanlış tahmin etmedim değil mi?) belirlediğin makinalar birbirine çok yakın, dolayısıyla karar vermek de zor. Ancak "neyi nasıl çekmek" istediğin konusunda ipucu vermediğin için varsayımlarla yazacağım. Öncelikle , "makinam küçük olsun, ama ben de birşeyler yapayım, çekerken ben de birşeylere karar vereyim" diyorsan Kodak ve Nikon'u direkt eliyoruz. Çünkü manuel kullanımları yok, tamamen otomatikler. Verdiğin Casio modelinin detaylı incelemesini, yabancı inceleme sitelerinde bulamadım. Ancak bu makinanın bir özelliği dikkatimi çekti: 1600 ISO'da resim çekebiliyor. Tabii neticesi konusunda en ufak bir bilgim ve fikrim yok. Bir de Canon'a göre avantajı (eğer senin için önemliyse) video çekiminin sınırsız olması ( Canon'da 3 dakika ile sınırlı), Canon'dan epey hafif olması ve +2 mp. Aşağıdaki linkte saydığın 4 makinayı da aynı anda yanayana görerek değerlendirebilirsin. Bu 4 makina içinde, benim gönlüm özelliklerinden dolayı, sanki Casio'yaya kaydı gibi, ama sakın seni yanıltmış olmayayım. Ben bu 4 makinayı da elime almadım ve sadece teknik özelliklerine göre değerlendiriyorum. İmkanın varsa dene, hangisi içine sinerse, öyle karar ver. Karar, senin kararın olacak...
Saygılarımla...


Burayı tıkla....

#droral' tarafyndan 29.11.2005 23:18:54 tarihinde düzenlendi.


#droral' tarafyndan 29.11.2005 23:19:38 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Kasım 2005, 23:18 - İp: 85.***.**2.115
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Droral ben fazla teferruat vermedim ama sen doğru tahminler yapmışsın. İlk doğru tahmin ismim Mustafa, ikincisi makine almaktaki niyetim. Yani küçük olsun ama ben de bişeyler yapayım. Tam da düşündüğüm bu. Verdiğin linkteki kıyaslamayı ben daha önce yapmıştım. Yine de verdiğin için teşekkür ederim. Ayrıca bu tür kıyaslamalar için Türkçe site arayanlara da "http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare.html" adresini tavsiye ederim. Bence digital fotoğraf makineleri tanıtımında en iyi Türkçe site. Yabancı siteleri aratmıyor. (Oldu olacak Türkçe ana sayfasının da adresini vereyim: "http://www.letsgodigital.org/tr/index.html" Benim asıl istediğim bu makineleri; özellikle de Casioyu kullanmış birine rastlayabilmekti. Çünkü ben de onu almaya karar verdim nerdeyse. Ama henüz öyle birine rastlayamadım. Yine de değerli yorumların için teşekkürler.

 

Tarih: 1 Aralık 2005, 11:58 - İp: 81.***.**0.51
  • 1