pininfarin
pininfarin (üye)
İstanbul / Meraklı

Casio Z1000, Sony N2 Karari?

Arkadaslar foruma yeni uyeyim ve ismi lazim olmayan Tr'nin en iyi forumlarindan biri oldugu iddia edilen bir forumun ilgili bolumunde yetersiz ve tatmin etmeyen cvp'lar aldigimdan bu siteyi gorur gormez uye oldum ve sorunumu sizlerle paylasmak istedim. Zira burada konu ile alakadar çok daha bilincli ve alt yapisi guclu arkadaslarin oldugu aşikar.

Üç gun önce Casio Exilim-Z1000 aldim. Cihazin macro, flash veya flashsiz iç mekan ve video cekimi sinifina gore bekledigimdende iyi cikti. (Yani bana gore )

Yalniz cihazin gece ve aksam uzeri cekimlerini begenmedim ve acikcasi beni hayal kirikligina ugratti
Sanirim ben beceremiyorum? Cihaz 1/1.8inch ccd sensore ve menudeki 30 kusur adet önceden ayarli hazir cekim modlarina sahip (Casio buna BestShot demiş). Hatta bu mod'larin birinde (high sensitive) iso 3200'e kadar cikabiliyor.

Gece ve aksam uzeri cekimlerini bestshot'un "night scene" secenegi ile ve otomatik beyaz dengesi ile yapmama ragmen her iki sekilde'de, dusuk kalitede, noise'li fotolar aliyorum? Makineyi zararina satip, hemen hemen ayni teknik ozelliklere sahip bir Sony N2'yi almayi dusunmeye basladim artik. (Ben biraz sabirsizimdir bu konularda)

Sony N2'yi, casio Z1000 ile degistirmemi kisaca salik verir veya N2'yi Z1000'e tavsiye edermisiniz? N2'nin goze carpan farki sensor boyutunun 1/1.7 inch olmasi. Yani 0.1 inch'lik bir sensor farki genel toplamda foto kalitesine ne kadar etki eder veya fark gozle ne kadar anlaşilir orasi tartişilir bence.

Assagida dun cekmis oldugum aksam uzeri fotolarini veriyorum. her iki fotoyu'da otomatik beyaz dengesinde cektim. BestShot'dan "Night Scene"'yi sectigimde ise sonuc tam bir felaket oluyor ve fotolar mod'un önceden tanimlanmiş olan "dusuk cekim hızından dolayı" sallantiya ve el titresimlarine karsi cok hassas oluyor. Konu hakkinda fikir ve yorumlariniza siddetle ihtiyacim var. Sizce ben'mi ayar yapamiyorum (ki makine manuel ayarlara cok izin vermiyor) yoksa makine'mi eyetrsiz bu konuda? Cihazi satip yerine bir N2 alsam gece cekimlerim ne kadar basarili olur, bunma degermi? Yalniz Z1000'in gunduz, macro, iç mekan cekimleri vs tek kelime ile mukemmel, ona diyecek bir lafim yok. Fakat min. ayni perfonmansi degiştirirsem eger N2'dende bekleyecegim aşikar..










#pininfarin' tarafından 12.01.2007 16:50:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ocak 2007, 12:30 - İp: 212.***.**2.138