dikmentr
dikmentr (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Canon Sx210 Kullanıcıları

arkadaşlar canon sx210 kullanıcısıyım makına 1 aydır yeni aldım
vatan bilgisayardan aldım öncelikli indirimle 644 tl den 721 tl kdv dahil aldım taksitli

makina auto mod gün işıgında yüksek iso ayarlaması yapıyor. ve renkleri soluk cıkıyor araştırmalar yaptım. millet sensörü kücük mp yüksek falan desede benim kafama lensine takıldı..


geldim aynı makınanın sony cralz lens aynı özelikli o fiyattan bir makınaya baktım renkler canlı cıkıyor.

acaba lens fark edermi bu fotoraftakı renk sıcaklıgı.

ondan cıktım

canon sx210 ıxus 210 modellerine arasında kaldım panasonic lx3 sx210 arasında kalmıştım makınayadada baktım lx3lere hoşuma gıtmedı sensör büyüklügü lensin manuel kullanılması falan güzelde panasonic foto sektoründe tanınmamış bir marka geçtim onu.. canon nikon varken tek bakacagım marka sony olur


şimdi geldim makınayı aldım ilk önce auto iso yükseltmesını p modunda 80 iso kontrast ve canlı renk secimine alarak kullandıgımda makına esas renklerine döndü. gel gelelim makına canon icin abartı olmus

kolay mod var hemen yanında auto mod var 2side aynı özelligi taşıyor..

elimde kompact makına olarak kodak 5mp pilli makına var. sırf ona istiraden şarzlı ve daha proffesional birşey almıştım ama umdugumu bulamadım bir makına cıkınca üzüldüm. iç cekimlerinde idare ediyor günlük makınadan istedigim fotorafı alıyorum yada ben öyle bakıyorumm....


elimdeki makınalar

nikon d70
canon 350 d 250x18 lens metz 48 af flash
kodak 5mp makına kompact foto
canon sx210

tabiki hepsını ben kullanmıyorum ablam canon öteki ablam nikon kullanıyor.

konuştuk ablamla nikon d70 işde sırtında cok ağır oldugundan kompact bana verirsin d70 takas ederız dedi. istedigin zaman..

sx210 şimdi tadını cıkartıyorum.. bide ilerde bisiklet turlarında d70 fazla taşıyamam

gel geleim

sx210 başka kötü taraflarına

iç mekanda renk canlılıgı makınanın lcd güzel görünürken pc aktardıgımda o canlılık siyah beyaz rengi andırırmış gibi cıkıyor onuda picassa düzeltiyorum yada p modunda canlı renk yaparak düzeltmeye calışıyorum.

kafama bugun lx3 panasonic takıldı acaba o makına dahamı iyidi. yada sony alıp daha düşük bir fiyatlı sony crlx lenslimi alsaydım sorusu geldı saygılar.

Tarih: 26 Temmuz 2011, 21:02 - İp: 88.***.**2.172
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

LX3 almamakla hayatinin hatasini yapmissin diyebilirim

 

Tarih: 12 Kasım 2011, 12:24 - İp: 88.***.**8.13
dikmentr
dikmentr (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Lx3 arkadaşımın makınası ben anladımkı kompact makınaların verebilcegi kontrast ve renk cözürlük fazla degil 1.7 2.3 sensorde olsa 1:30 mm bi farkda olsa nekdar istesenizde okadar soluk cansız bir görüntü veriyor cekmesini bilip photosop kesın ihtiyacınız var bu makınalardaki renk soluklugunu photosopda duzenlemek gerekır iç mekanda fazla iyi degil 14x zoom una guvendım 14 mp güvendim ama bekledigimi karşılamadı. keşke hiç almasaydım srl alsaydım.
düşünüyorum 2.el sağlam srl hayyamda bulabılırmıyım? 900 800 tl gibi bir fiyata objektifi olcak. bakalım.

 

Tarih: 12 Kasım 2011, 15:07 - İp: 88.***.**2.220
  • 1