suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Canon S1 Netlik Sorunu Ve Çözümü

Çektiğim fotoğrafların çoğunda makina aldığımdan beri netlik sorunu vardı. Nihayet uzun bir çabadan sonra çözebildim. Netsizliğin nedeni Sürekli netleme sistemi çoğu zaman hatalı çalışıyor. Bunu anlamak için sürekli netlemedeyken netlik kiletleme ile mesafeyi m veya cm olarak takip edebilirsiniz.Netlemeyi Menü düğmesinden AF Mode'yi Continuous değil de Single olarak seçerseniz netleme genelde hatasız oluyor. Sadece manzara çekimlerinde manuel netleme ile netliğin sonsuzda olup olmadığını kontrol etmekte fayda var. Bazen burada da hata yapabiliyor Single modunda.


#suysal1' tarafından 18.02.2005 16:51:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Kasım 2004, 11:34 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Ayrıca makinayı mümkün olduğu kadar P, Tv, Av, M veya C modunda çekim yaparsanız resim net çıkacaktır (Tabi Single modunda). Çünkü diğer otomatik çekim ayarlarında net çıkmayabiliyor çoğu zaman. Netliği kilitledikten sonra zoom yaparsanız kesinlikle fotoğraflar net çıkmaycaktır. Yani önce zoom yapılıp en son netlik kilitlemesi tercih edilirse resim net çıkcaktır. İlla otomatik çekim modları yani Manzara, Portre, Yavaş Ens., Hızlı Ens., Gece kullanacaksanız menuel netlemedeki mesafe cetveline muhakkak bakmakta fayda var.

#suysal1' tarafından 23.11.2004 10:34:49 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Kasım 2004, 09:52 - İp: yok
hakdogan
hakdogan (üye)
İzmir / Amatör

sayın suysal
canon s1 ıs nin kart baskısını merak ediyotum. 3.2 megapixel olması kart baskılarında sorun yaratıyormu.Bu alırken karar vermemi etkiliyor. deprewiev com da makinanın goruntu kalitesi için iyi görusler belırtılmemıs. sizin görüşleriniz nedir? bilgi verirseniz sevinirim.

 

Tarih: 23 Kasım 2004, 14:48 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

A-4 Büyüklüğünde baskı alabiliyorsun. Fakat hiç baskı yaptırmadım. Bilgsiayarda 2 Mp büyüklük yetiyor bana. Ekranım 1040 X 1400 piksel. Yani 1200 X 1600 piksel çok rahat yeterli. Çoğu bilgisayar ekranları 768 X 1024 piksel . Büyük baskı alacaksan 5 MP ve üstü modellere bakmanda fayda var. Görüntü kalitesi fotoğraf çekim teknikleri hakkında bilgin olursa gayet güzel resim çekilebiliyor. Ben memnunun. Fakat s1'in savunucusu değilim. Bu makinayı aldım bütün özelliklerini öğrenmeye çalışıyorum ve öğrendiklerimi paylaşmaya çalışıyorum. Elimdeki s1 imkanıyla maximum fayda elde etmek isteyen bir kullanıcıyım. Bu makinanın alternatifleri var bu özelliklere yakın ve üstü. Canon Pro1, Sony F828, Nikon 8800, Minolta Z3, ve Olympus. Hareketli LCD ekran açısından Canon ve Nikon avantajlı. Sony DSC-T1 her anı yakalamak isteyenlere mükemmel bir alternatif. O kadar küçük ki. O kadar da özellikleri olan bir makina. Makrosu bildiğim kadarıyla 1 cm. Paraya kıyabilirsen tabi. Şu anki aklım olsaydı bu makinayı alırdım. Çünkü büyük makinayı her zaman yanınızda taşıyamıyorsunuz. Tabi buna rağmen asla pişman değilim s1'i aldığıma.

Sizden ricam olumsuz olan görüşleri çevirip yazabilir misin? Çünkü yeni satın alacak olan kişilerin bilmesinde fayda var. Şu an ben sorun yaşamıyorum ama ileride muhtemel çıkacak sorunlar için bilgi sahibi oluruz ve satın alacak arkadaşlar makinayı her yönüyle öğrenmiş olur.

#suysal1' tarafından 23.11.2004 16:19:02 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Kasım 2004, 16:11 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

mail adresini bi kere daha yazarmisin..veya [email protected] adresine bi mail at.replay yapalaim ordan

 

Tarih: 17 Ocak 2005, 12:31 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Arkadaşlar netlik ve keskinlik ile mücadeleye devam . Uzak çekimlerde Diyaframı 8 'e alınca fotoğraf çok net çıkmıyor. En keskin, en net, en kaliteli görüntü , diyaframı 4.5 'e alınca çıkıyor. Yeterli ışık koşullarında P gibi otomatik ayarlarda makina genelde diyaframı 4.5 veriyor. Bu üretici firmanın en iyi sonucu aldığı değer ki bunu veriyor mantıken. Gerçekten de çok deneme yaptım en net, en kaliteli görüntü Diyafram 4.5 değerinde alınıyor. Bu konuyla ilgili daha önceden rastladığım, fakat bir türlü bulamadığım bir yer vardı onu da buldum Bu linkte bu konu işlenmiş .
http://www.fotokritik.com/forum_goster.php?logout=true&logout=true&konu_id=1352

Fotoğraf efektlerinden yani Custom Effect'ten Sharpness'i maximum'a alırsanız keskinliği arttırdığınızdan fotoğraf daha net çıkacaktır. Bunu tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum.

 

Tarih: 18 Şubat 2005, 16:34 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

walla ben makineyi kulladığım ilk günden beri hiç netlik sorunu yaşamadım. eğer netlemeyi continiusa alırsanız makine kendiliğinden netleme yapıyor yalnız ortamda yeterli ışık olması lazım. continius neteleme biraz yavaştır ortalama 2 saniye beklerseniz makine kendiliğinden en iyi netlemeyi yapar.ama netleme modu biraz fazla pil harcar.

single modda ise deklanşöre yarım basılı tutun ve yeşil karenin ekranda belirmesini bekleyin.

ışığın yeterli olmadığı durumlarda manuel focus yapın.

 

Tarih: 28 Şubat 2005, 15:29 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Ohara benim makina mı arızalı acaba?

Makinayı sabitlememe rağmen Continuous AF'ye aldığımda kaç dakika beklersem bekleyeyim netlenen objenin önünde netlemesine engel olacak başka bir nesne olmadığı halde yanlış netleme yapıyor çoğu zaman . Hele manzara çekimlerinde çoğu zaman sonsuza almıyor bu modda. Single AF'ye alınca çoğu zaman istediğim sonucu alıyorum. Bazen manzara çekimlerinde Single'de bile sonsuza almadığı zamanlar oluyor. Çoğu zaman MF ile kontrol ediyorum doğruluğunu.

Problemi olmayanlar için problem yoktur

#suysal1' tarafından 01.03.2005 09:49:24 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Mart 2005, 08:39 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

walla suysal senin makine sorunlu mu bilmiyorum ama dediğim gibi eğer ortamda yeterli ışık varsa makine kendiliğinden çok iyi netleme yapıyor. ilk önce hafif bi bulanıklaşma oluyor hemen ardından makine çok iyi bi netleme yapıyor. bu sreç toplam 1-2 saniye sürüyor.

ama ben genelde single netleme yapıyorum..sadece başkalarına foto çektirirken kolay olsun diye continius yapıyorum.

 

Tarih: 1 Mart 2005, 11:27 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Single'de problem olmuyor.Continuous'ta çok problem yaşıyorum. Önceden fotoğraflarımın çoğunda bulanıklık vardı. Çok denemeler yaptım. En sonunda tesadüfen keşfettim. Aynı kareyi önce Continuous'ta çetim. Daha sonra single'de . Biri çok net biri bulanık. Single'ye alınca problem yaşamaz oldum. Bazen single'de de manzara çekimlerinde sonsuza almayabiliyor nedense.

 

Tarih: 1 Mart 2005, 11:43 - İp: yok
cou_grace
cou_grace (üye)
İstanbul / Meraklı

Yaw arkadaslar benım S1 'de bugun yenı bır sorun kesfettım. Mor renklı cısımlerı cekmeye calısıtıgımda makına nedense cısmı mor olarak algılıaycagına mavı seklınde algılıyor?! Acaba bu sorun uretım hatasımı yoksa dusurme vb. gıbı olaylardan mı kaynaklanır?

Sımdıden tesekkurler...

 

Tarih: 3 Mart 2005, 16:41 - İp: yok