xkeremx
xkeremx (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon S1 Gece Çekimleri Hkknda

merhaba ben 1 aydır s1 kullanıyorum. Bu makinanın karanlık çekimleri bence çok kötü. Estantene ayarı çok düşük tutuyor ve iso 400 max'da tutmama rağmen yinede karanlık ve çok fazla prüz ortaya çıkıyor.Bunu nasıl engelleyebilirim yada benim makinada mı prblem var acaba.
saygılar
kerem ergin

Tarih: 30 Aralık 2004, 12:49 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

eğer kapalı mekandan bahsediyorsa bilemem ama kapalı mekanda ve flaşsız bu makinalar bu kadar kötü mü çekim yapıyor??

 

Tarih: 31 Aralık 2004, 17:58 - İp: yok
xkeremx
xkeremx (üye)
İstanbul / Meraklı

yeniden mrb
Hayır gece çekimlerini kastediyorum. benim iş arkadaşımda panasonic lc33 3,1Mp amatör bi makina var gece çakimleri mükemmel diyebilirim. diğer bi arkadaşta ise casio qvr 4,1 var benimkinden kat kat iyi. gıcık oldum benim makinaya onlarınkinden 2 kat para verdim ama onun çekimleri benimkinden çok daha iyi. gündüz çekimleri fena değil ama ben paramın karşılığını bu makinayla alamadım.200$ lık bir panasonic benimkinden gece ve gündüz çekimleri daha iyi. ne oldu övdüğünüz canavar dediğiniz"canon"a. bu muydu yani.

slmlr
kerem

 

Tarih: 31 Aralık 2004, 19:02 - İp: yok
maksay
maksay (üye)
Bolu / Amatör

makinayı kullanmasını bilmiyorsan, 10 milyarlık fotograf makinan olsa ne olacak, git şipşak bir fotograf makinası al bas bas çek. Uğraşma dijitalmiş, estanteneymiş, manuelmiş vs.

 

Tarih: 1 Ocak 2005, 13:46 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Buraya tiklarsan bir sayfa dolusu S1 IS ile cekilmis gece fotograflari goreceksin, eger senin cektigin fotograflar bunlara benzemiyorsa, o zaman kendine "ben neden boyle fotograflar cekemiyorum diye sorman gerekir, cunku o sayfadaki ornekler gayet basarili..

Fotograf makinasiyla istedigin fotograflari cekemediginde suclayacagin ilk sey makina degil kendin olsun. Bu arada merakimdan soruyorum, kullanim kilavuzunu iyice okudun
mu?

#juggler' tarafından 01.01.2005 14:42:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Ocak 2005, 14:36 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

xkeremx makinanın hiç bir özelliğini kullanamadığın için verdiğin paraya yazık olmuş. Keşke hiç makina almasaydın . Makinayı kullanmayı bilmiyorsan suç kimin ? 50 asada pürüzsüz resim alıyorsun daha ne istiyorsun. Makinanın flaşlı çekimleri de gayet iyi. A serileri ile aynı ve artı özellikleri var makinanın. Makinayı sabitlemeden çekersen sonuç fiyasko olacaktır. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek... Neyse sen yine makinanın tüm özelliklerini öğren de ondan sonra iyi veya kötü olduğunu tartışalım. Jugglerin verdiği linkteki resimlere umarım bakmışsındır.

 

Tarih: 2 Ocak 2005, 09:51 - İp: yok
xkeremx
xkeremx (üye)
İstanbul / Meraklı

SUYSAL1 BEY BİLİYORUM CANON'UN SATICILARINDANSINIZ. AMA BEN MAKİNA HAKKINDA KÖTÜ DEMEDİM MAKİNA SÜPER GECE ÇEKİMLERİ HARİÇ HERŞEYİNDEN MEMNUNUM AMA BÖLE BİR MAKİNANIN SİZCEDE DAHA İYİ OLMASI GEREKMEZMİYDİ. MESELA DAHA DÜN GECE SAHİLDEN GEMİ FOTOĞRAFLARI ÇEKTİM. AMA YİNE ÇOK KARANLIK YİNE ÇOK KARANLIK. BENİM SÖLEDİĞİM SADECE KENDİ ALANI OLMADIĞI HALDE PANASONİĞİN LC33 DİYE ŞİPŞAK BİR MAKİNASININ GECE ÇEKİMLERİNİN DAHA İYİ OLMASI SİNİRLERİMİ BOZUYOR. O KADAR. MAKİNANIN ZOOM'UNA BAYILDIĞIMI DA AYRICA BELİRTMEK İSTERİM. GÖZÜMLE ZOR GÖRDÜĞÜM BİR NESNEYİ BU 32 ZOOM'LA NET Bİ ŞEKİLDE ÇEKEBİLİYORUM. ARTIK NE YAPALIM BİZDE Bİ TRİPOT ALACAZ. AMA TAŞIMASI BENİM İÇİN BİR PROBLEM. İLGİ VE ALAKANIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

 

Tarih: 3 Ocak 2005, 12:12 - İp: yok
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

suysal'in bildigim kadarıyla canon S1 sahibi olmaktan baska canon ile bir ilgisi yok...

 

Tarih: 3 Ocak 2005, 12:54 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

xkeremx kardeşim,
Ben de senin gibi amatörüm. Canon ile alakam yok. Bu makina bende de olsuğundan sana makina ile karşılaştığın sorununa yardımcı olmaya çalışıyorum. Sende ters bir cevap veriyorsun. Bahsettiğin makinanın diyaframı =2.8 s1'in de aynı. Asa maksimumu 400 ikisinde de aynı. Madem ki kıyaslayacaksın diyafram, enstantene, asa bilgilerinin aynı ollduğu bir modda çekim yapıp kıyasla. Bahsettiğin makinayı kötülemiyorum. Fakat s1'in gece çekiminde hiç problem yok.


#suysal1' tarafından 03.01.2005 13:37:23 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Ocak 2005, 13:32 - İp: yok