sukru77
sukru77 (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon A610 Resimler Hakkında

Bazı sitelere bakıyorum inanamıyorum bu fotograf makinası bunu çeker mi diye gerçekten süper kalite benim sormak istediğim bunlarada dslr makinalardaki gibi bir aparat veya objektif değişiyor mu yoksa gerçekten öyle süper mi çekiyor

Tarih: 8 Şubat 2006, 10:49 - İp: yok
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

A610'da geniş açı ve zoom objektif kullanma şansın var fakat bunların fotoğraf kalitesine hiçbir etkisi yok. sadece yakınlaştırmak ve uzaklaştırmak için kullanılan objektifler bunlar. Yani söylemek istediğim A610 gerçekten kaliteli fotoğraf veriyor. kimse alınmasın ama bir örnek vericem. arkadaşımın birinde canon 350D ve kit objektif var. ikimizde bir aradayken kendi makinalarımızla fotoğraf çekip karşılaştırdık ve A610'un daha iyi sonuç verdiğine şahit oldum. Tabi bu demek değildir ki A610 her ışık koşulunda daha performanslı olucak. tabi ki böyle değil. yoksa dslr almanın da bir anlamı olmazdı zaten..

 

Tarih: 8 Şubat 2006, 11:36 - İp: 88.***.**7.166
o_an
o_an (üye)
Sivas / Meraklı

bende a610 yakından takip ediyorum bu ve benzer sitedeki fotograflarını bakıyorum amaşu an için sizin gibi olumlu bir görüşe sahip olamadım

 

Tarih: 8 Şubat 2006, 15:16 - İp: 85.***.**5.30
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

o_an kardeşim sana şöyle bir açıklama yapayım. canon 350d gibi giriş seviyesi profosyonel makinaları kullanan insanların çoğunluğu fotoğrafçılığa ve dolayısıyla da fotoğraf makinalarına hakim insanlar. ama bunun aksine A610 kullanıcılarının hemen hepsi benim gibi amatörler ve bu insanlar makinayı genellikle manuel yerine otomatik modda kullanıyorlar hatta çekip tekniklerini bile bilmiyor bu insanlar. şimdi durum böyle olunca sen de hak verirsinki bir canon 350d kullanıcısıyla bir a610 kullanıcısının sitelere yollayacağı fotoğrafların teknik performansı aynı olmuyor. eğer ben 350d sahibi olsaydım. herhalde o makinayı kullandığıma göre belli bir bilgi birikimine sahip olmuş olmam lazım. bu birikimle daha iyi fotoğraflar çeker ve iyi ile kötüyü ayırt edebilir ve yine dolayısıyla en iyi karelerimi insanlarla paylaşırdım..
sanırım ne demek istediğimi anlamışsındır. ama yine de özetleyecek olursam, o sitelere yollanmış fotoğraflar seni yanıltmasın demek istiyorum..
350d kullanan adam bu işin photoshop'unu da biliyor zaten..

ben a610 350d'den daha iyi bir makina demiyorum zaten. benim söylemek istediğim kit objektifiyle kimi koşullarda a610'dan daha kötü sonuçlar verebildiğidir..

eğer incelemek istersen buraya tıkla. hemen her makinanın örnek resimlerine buradan da ulaşabilirsin...

 

Tarih: 8 Şubat 2006, 15:49 - İp: 88.***.**7.166
o_an
o_an (üye)
Sivas / Meraklı

sanırım haklısın kullanıcılar makineye yabancı oldukları için belli bir zaman sonra fotograflar konusunda yorum yapmak çok daha doğru olur

 

Tarih: 8 Şubat 2006, 17:59 - İp: 85.***.**5.30
o_an
o_an (üye)
Sivas / Meraklı

sevgili caglareral
a610 un resimlerini görebileceğimiz baska siteler önerebilirmisin

 

Tarih: 8 Şubat 2006, 18:03 - İp: 85.***.**5.30
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör
ls55asus
ls55asus (üye)
Kayseri / Amatör

s.a bende de a610 var ama makinanın özelliklerini tam bilmedigim için birşey diyemem ama resimler çok güzel şunuda söylemek isterim belki ben ayarını bilmedigim için olabilir flaşı bana zayıf geldi bi dügün salonunda AUTO da karanlık çıkıyor bu makina hakkında iyi bir bilgisi olan varsa lütfen yazsın

 

Tarih: 7 Ağustos 2007, 20:36 - İp: 85.***.**8.61
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

ls55asus düğün salonunda nasıl bir fotoğraf çektin de ışık zayıf oldu acaba. Eğer uzak bir mesafeden çekim yaptıysan zayıf olması normal olur. Çünkü flaşın belli bir etkili menzili vardır. O menzilin uzağında karanlık çıkar. Ancak 3-5 metre gibi mesafelerde karanlık çıkmaması lazım. Ayrıca flaş ayarı var. Yani flaşın gücünü artırıp azaltabiliyorsun. Eğer o ayarla oynadınsa o yüzden karanlık çıkıyor da olabilir.

 

Tarih: 8 Ağustos 2007, 12:46 - İp: 88.***.**3.200
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Canon PowerShot A610 dijital fotoğraf makinesi sınıfındaki en iyi makinelerden biridir.Özellikle manuel ayarlara izin vermesi fotoğrafçılık bilgi ve deneyiminizn artmasını sağlar.Görüntü kalitesi de (özellikle koşullar uygun olduğunda) çok iyidir.Ama nihayetinde A610 kompakt bir makinedir ve sınırlılıkları vardır.Benim gördüğüm eksi yanları şunlar:
1. Keskin olmayan, bulanık fotoğraflar.(Bazı arkadaşlar aksini söylese de ben yinede böyle düşünüyorum.Sanki çekilen fotoğraf üzerinde bir perde varmış gibi.)
2. Kırmızı göz.(Makinede kırmızı göz önleme olmasına rağmen bir çok fotoğrafta kırmızı göz etkisinden kurtulamadım bir türlü.)
3. USB kablosu giriş kapağının plastiği kalitesiz bir görüntü veriyor.(Çok büyük bir sorun sayılmaz aslında)
4. Video çekimi 1 GB büyüklüğünde dosyalar halinde çekim yapmanıza izin veriyor.2 GB çekim yapmaya çalıştığınızda 1 GB çekim yapıyorsunuz makine bunu kayıt ediyor sonra siz tekrar çekim yapmak için denklanşöre basıyorsunuz.(Aslında bu sınırlama sanırım sensörü fazla zorlamamak için alınan bir önlem.Zira bu bir fotoğraf makinesi kamera değil.)
5. Yüksek isolarda bence pek de başarılı değil.Kumlanmaya neden oluyor.(Ben bu yüzden genellikle düşük ISO'lar tercih ediyorum.)
Flaş gücünü arttırabiliyorsunuz.Ama Auto modunda artıramıyorsunuz.Messela program modunda(P) flaş gücünü arttırabilirsiniz.Ama düğün salonu gibi kapalı ve karartılmış bir ortamda ve özelliklede uzak mesafeden çekim yapacaksanız A610 sizi tatmin etmeyecektir.Nihayetinde bu makine kompakt bir makine.Düğün salonlarında çekim yapan fotoğrafçıların flaşları güçlü ve özellikli harici flaşlardır ve doğal olarak fiyat olarak da yüksektirler.

 

Tarih: 8 Ağustos 2007, 16:17 - İp: 88.***.**5.89
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

7430 A610u gayet güzel anlatmış. Ben de bir iki müdahale yapayım onun açıklamalarına.
1. Bulanık fotoğraf olayı doğru. Ben de bazen fotoğrafların hissedilir şekilde bulanık çıktığını düşünüyorum. Ancak bu sorun yazılım sayesinde PC de çözülebiliyor.
2. Kırmızı gözü önleme konusunda tek kelimeyle sıfır bu makine. Ama onu da bilgisayarda halletmek çocuk oyuncağı. Şahsen ben kırmızı gözü halledecem diye arka arkaya on kere flaş patlamasına tercih ederim bu durumu.
3. Kapak kalitesiz, laf yok. Bir de açarken taşıma bilekliğine takılıyor. Önemli bi sorun olmasa da can sıkıyor.
4. Video çekimi ile makineye fazla yüklenmemekte fayda var. Şahsen ben pek tavsiye etmem. Kısa süreler için belki ama 10 dk video çekmek bu makineyi baya yorar kanımca.
5. Yüksek İSO konusunda kesinlikle başarısız. 100 ün üstüne çıkmamak lazım.
Bunlara rağmen bu makine sınıfının en iyi makinelerinden biridir. Bunu da herkes kabul eder zaten.

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 15:37 - İp: 88.***.**3.200
  • 1