yusdem
yusdem (üye)
Ankara / Meraklı

Canon'dan Öte Nice Makinalar Var...

Arkadaşlar kırın artık kafanızdaki bu Canon tabularını..
Bu tabuları kafanızda bu şekliyle korumaya devam ederseniz, ülkesinin insanını enayi yerine koyan bu markanın distrübütörüne yarar ve onun kasasına yeşil yeşil dolarlar olarak girmeye devam eder..
Açın gözünüzü artık.
Canon'dan öte nice makinalar var...
Örneğin hiç Minolta kullandınız mı? Veya hiç Dimage A2'yi incelediniz mi?
Ben burada fiyat farklarından söz etmiyorum. O da ayrı bir konu tabii. Ama ben kaliteden bahsediyorum. Ve Canon'un tartışmasız en iyi marka olduğunu da hiç zannetmiyorum. Belki sadece "iyi markaların içinde bir marka" denebilir. Sadece bu kadar..
Abartmayın lütfen.
Abartmayın ki, mezar soyguncusu bu malum distrübütörün ayakları biraz yere bassın.

Tarih: 23 Ekim 2004, 00:20 - İp: yok
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Canon için bir talihsizlikde € ile satılması ....Erkayalar ne kadar indirime gitsede € kuru inanılmaz yükseldiği için bu indirim son kullanıcıya gerektiği gibi yansımıyor...mesela S1 İS ilk pazara çıktığında toptancım penta bilgisayar'dan alış fiyatım 509€ + kdv : 973.000.000TL idi (€ kuru 1620) ...şimdi bugün itibariyle baktığımızda S1 İs fiyatı aynı toptancıda 441€ + KDV'ye gerilemiş ama € kuru 1900 olmuş bu durumda ürün fiyatı 988.000.000TL ediyor yani makine reel olarak 80€ ucuzlamasına rağmen TL olarak 14.000.000 TL olarak pahalanmışki buda elektronik eşya fiyatlarının neredeyse hiç yükselmediği bir zamanda gerçekleşmiş...bu durumda $ ile satılan makineler daha avantajlı duruma geçiyor...
-son olarak markaları kötülemek yada yüceltmek yanlış ....işin içinde bilmediğimiz hesaplar olabilir....cebinizde ki parayla alabileceğiniz bir makine mutlaka vardır...yapacağımız en büyük yanlış burada biibirimizi kırmak olacaktır..
komünün ruhunu ve huzurunu koruyalım


 

Tarih: 26 Ekim 2004, 16:10 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam juggler,

soylediklerine katiliyorum juggler.

bir de su yonden bakmak gerekir sanirim; turkiyedeki satici R-SRP (recommended-suggested retail price) uzerinden satiyor, ritz'in verdigi fiyatlara bakacak olursak SRP fiyati oldugunu gorebiliriz, pro1'in fiyati turkiyeye gonderildiginde turkiyedeki fiyatiyla neredeyse ayni fiyata geliyor.. ritz'in fiyati canon'un su fiyattan satabilirsin dedigi fiyat pro1 ilk piyasaya ciktigindaki..

burada 750 pound'du ilk piyasaya ciktiginda, ama su anda 500 pound dolaylarinda.. teknoloji her gectigimiz gun ilerliyor, eskisinin fiyati gerilemek zorunda..

bence burada bu konustuklarimiz ilgilenenlere ilgililere bir sekilde ulasmali..

.......


selam burkay,

"Canonun vermediği bir garantiyi beş yıl süreyle Mack nasıl verebiliyor?Bu konuda bir fikrin veya bilgin var mı? Beni de aydınlatırsan sevinirim."

garanti suresini uzatabilmek mumkun. normalde verilen 1-2 senelik garanti suresini, satici, ek bir ucretle birkac sene uzatabiliyor.. mesela best cameras'taki minolta A200'i isterseniz sayet 50 pound'luk bir ek ucretle 4 senelik bir garanti alabilirsiniz.. bu garantiyi best cameras firmasi bizzat kendisi veriyor canon degil; bir aksilik oldugunda kamerayi best cameras'a gonderiyorsunuz tamir edip geri gonderiyorlar herhangi bir ucret talep etmeden. tabii ki o 4 senelik muddet boyunca..

Mack'deki sistem hemen hemen ayni.. tek farkliligi dunya capinda bircok yetkili satici ile calisiyor oldugundan fiyatlarinin daha makul duzeylerde olmasi.. herhangi bir ihtiyaciniz oldugunda irtibata geciyorsunuz, onlarda size makineyi bulundugunuz ulkedeki hangi sirkete -tamirat icin- gondermeniz gerektigini soyluyorlar.. tamirati yapacak olan firma aldiginiz markanin yetkili servisi ayriyetten.

ayrintili bilgiyi sitelerinden alabilirsiniz.

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 16:43 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam muratsen,

mesajini yeni gordum.. fiyatlarin degistigini bilmiyordum..

yalniz; pro1'in fiyati 900 kusur euro turkiyede su anda, oyle degil mi? benim anlayamadigim neden fiyat daha fazla gerilememis? o fiyatin ilk satisa ciktigindaki fiyati olmasi gerekmez mi?

olympus 8080 kamera cok satilan cok populer bir makine olmasina ragmen fiyati 440 pound'a kadar geriledi burada..

burada bir paket sigara turk parasiyla 13 milyon lira; soyle aciklayayim, 9 karton sigara parasiyla olympus 8080 alabilirsin burada.. (sigara ornegi verdim farkindayim ) sonucta bir sekilde fiyatlardan konusmak gerekirse..)

turkiyedeki gelir duzeyleri ile avrupa ve amerikadaki gelir duzeyleri ayni degil, arada ucurumlar var..

bilgisayar sektorune bir bakin; turkiyedeki fiyatlar pek de farkli degildi amerikadan avrupadan.. ama fotografcilik yapiyor veya ilgiliyseniz ayni ucretlerle kamera alamazsiniz!! neden?

neden fiyatlari en azindan ayni duzeye getirmiyorlar? neden bu kadar luks yapiyorlar turk insani icin?...

juggler hakli soylediklerinde, turkiyede o hacim yok..

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 17:01 - İp: yok
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

juggler sende bende burkay'da diğerleride bir şekilde haklılar zaten...sadece bunları dile getirirken birbirimizi kırmayalım yeter...
son olarak bence şu an dijital foto makineleri bir lüks olarak algılanıyor ve firmalarda bu algıyı kullanarak ürünlerin fiyatını mümkün olduğunca yüksek tutuyor-ama eninde sonunda bu değişecektir. tıpkı DVD player - Projeksiyon cihazı vb. örneklerinde olduğu gibi pazara giren markalar çoğaldıkca ve yeni ve başarılı ürünler lanse edildikce büyüklerde fiyatlarını geri çekecekler ve aradaki uçurum azalacaktır(tabi makinesini yeni kaybetmiş biri olarak o kadar nasıl beklerim bilinmez)

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 17:51 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

burada dusuncelerimizi paylasiyoruz.. forumlarin en buyuk amaci bu..

bazen anlasmazliklar olacaktir; dogaldir bu; eminim kimsenin kimseye garezi yoktur, olmayacaktir..

ben bildigimi sen bildigini soylemezsen fikir alisverisi yapmamis oluruz, oyle degil mi?

....

bundan 3-4 sene oncesinde dijital kameralar bir lukstu; ama 2005 girerken bir luks olmaktan cikti diye dusunuyorum..

pazara giren markalar cogaldikca diye bir tabir kullanmissin; kaliteli olan marka her zaman cok daha pahalidir ve alicisi bellidir; yeni cikacak ucuz urunler insanlarin daha cok odak noktasi haline gelirler; kaliteli olanina guc yetmediginden ucuzuyla yetinilir.. teknoloji hizla ilerliyor ve yeniliklerden istifade edemiyor insanimiz, neden luks diye algilaniyor.. kac sene gecmesi gerekiyor fiyatlarin dusmesi icin? duserse tabii..

bugun Leica 600 mm lensini 13000 pounda satiyor canon'daki veya nikon'daki ise 6000 pound.. canon'un lensi neden leica'nin fiyat politikasinin degismesine neden olmuyor? leica digerlerine bakip neden fiyatini degistirmiyor sizce? leica, canon veya nikon'un lenslerini kalitesiz mi buluyor acaba?

...

Not: dpreview.com'un taraf tuttuguna deginilmis bu konu basligi altinda; sony ve canon.. ?.. ben buna katilmiyorum..

mesela; 8 megapixelli digital compact kameralar klasmaninda -konusmalarimizda pro1'in adi cok gectiginden aklima gelen ilk bu oldu-, Phil (dpreview'de kamera degerlendirmelerini yapan sahis), acikca olympus 8080'nin iclerinden en iyisi olduguna bircok yerde deginmis..

bence degerlendirmeler tamamen tarafsiz..

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 18:45 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

ben yaklasik 4 senedir herhalde her gun girip okuyorum dpreview'u.. Phil de ogreniyor yavas yavas.. Cunku en baslarda bariz bir canon/nikon onyargisi vardi... Su anda dijital makina kullananlar da ufaktan uyandiklari icin hemen tepki cekiyor yazdigi seyler..

Ama ote yandan bunlar sonucta ticari siteler, hic bir zaman "bu makina olmamis" diyemezler..O yuzden bu tip sitelerde adamlarin yazdiklarindan cok orada yapilan fotograf karsilastirmalari, makina ozellikleri gibi konulara bakmak lazim. Cunku yorumu yazan tarafindan begenilmeyen ozellikler aslinda sizin spesifik ihtiyaclariniza cok iyi uyan ozellikler olabilir.. Kaldi ki birisinin eline makinayi alip uc gunde yorum yazmasi bana her zaman ters gelmistir.. Tabii ki hayattaki aliskanliklari isin icine girecektir.. Hayati boyunca Nokia kullanmis birisi Ericsson telefonlari nasil tarafsiz yorumlayabilir?

"Tamamen tarafsiz" diye bir sey oldugunu hic gormedim hayatta..

Phil ister tarafli olsun, ister tarafsiz olsun, makina alirken onun fikrine degil, kendi karsilastirmalarinizdan vardiginiz fikrinize onem verip alin.. Sonucta makinayi phil kullanmayacak siz kullanacaksiniz.

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 19:30 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ben acikcasi 3 aydan beridir okuyorum yazilari dpreview'de.. simdiye kadar bir taraf tutma gormedim; ama haklisin tabii, ticari siteler bunlar.. bilmedigim cok sey var, yavas yavas ogreniyorum..

tabii ki sonucta phil kullanmayacak makineyi; ama gercek olan birsey varsa bu kisinin bircok kamerayi denemis olmasi simdiye kadar.. daha once verdigim ornekte mesela, kendisi ozellikle olympus 8080'nin daha iyi olduguna deginiyor..

luminous-landscape.com adresindeki kisi (adi aklima gelmiyor simdi.. bildigimden de supheliyim aslinda minolta A2'yu secmis.. hatta kendisinde de bir tane var..

sonucta bu isler zevk meselesi bir yerde.. o yuzden herkes: "git dukkana ve dene makineyi orada" diyor satin almadan once..

bence Phil veya bir baska degerlendiricide canon/nikon onyargisi olmasi normal eger ki varsa.. bazilari nikon daha iyi diyor bazilari canon.. kimisi renoult'u daha cok sever kimisi tofas der.. eminim hepimizde bir parcada olsa buna benzer onyargilar vardir..

hayati boyunca nokia kullanan birisi nokia'nin daha iyi oldugunu dusundugunden bu markayi kullanmistir, degil mi? ote yandan ericsson'un herhangi bir modeli icin iyi tanimini kullaniyorsa da o halde o ericsson telefon gercektende cok iyi olmali..

...

diger yandan bu insanlar DSLR makineler kullaniyorlar.. bugun DSLR satan ureticilere bakacak olursak, iclerinden yalnizca Nikon ve Canon'un kayda deger olcude urun yelpazelerinin oldugunu gorebiliriz..

Minolta kac tane DSLR makinesi var? Veya contax'in? veya olympus'un?

kac cesit lensleri var ureticilerin?

diger tarafda Nikon ve Canon var.. kameralarina bir bakin.. lenslerine bakin..

..

dpreview'den canon ve nikon makinelerin cektigi fotograflarla fuji'ninkini minolta'ninkini casio'nunkini veya kodak'inkini karsilastirin.. allah askina, bana aralarinda bir kalite farkliligi yok diyecek olan var mi? (genelde konusuyorum tabii.. diger markalardan bazi makineler daha iyi olabilirler, ama canon'un veya nikon'un 10 tane makinesi daha iyiyken digerinin 1 tanesi iyiymis seklinde genellikle..)

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 20:09 - İp: yok
epsis
epsis (üye)
İzmir / Amatör

herkese selam...bence kodak falan pazar payını arttırmak için çok düşük karla makine satıyor. Burası Türkiye arkadaşlar gümrük ve vergiler cok yüksek. amazon.com dan falan bişi alın gümrük neredeyse cihazın %50 sinden fazla...Türkiye'de bir çok şey değerinden fazla, maalesef dışarıya bağımlıyız. Bunun böyle olmasını kimse istemez ama hala vergilendirmelerde küçücük bir fotoğraf makinesi bile lükse giriyor...Fotoğraf makinesi yapmayı bırakın yine üzülerek söylüyorum biz daha Ni-MH pil bile yapmıyoruz bildiğim kadarıyla...Bence tartışılan konu çok saçmadır, gereksizdir çünkü yapılabilecekler çok azdır. Fotoğraf makineleriyle uğraşacağımıza akaryakıt fiyatlarıyla uğraşalım %75 i vergi olan akaryakıt fiyatlarıyla...

canon konusundaki yorumum da "canon bizi enayi yerinemi koyuyor" topicinde yazılıdır...

saygılarımla.....

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 21:13 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Sevgili Jugler,dadanagast, muratsen ve diğer dostlar,

Aslında konu öylesine güzel bir mecraya ilerliyor ki..Ben bu fikir alış verişini marka ,teknoloji tutkunluğu ve kalite anlayışı üçgeninde sürdürmek istiyorum .Benin Fotograf.net sitesinde "Tamirci "köşem var ayrıca Donanımhaber forumlarında da yazılar yazıyorum.Bundan önceki yazılarımda "Kargadan başka kuşlar da vardır....Marka bağımlısı olmayın diye bir yazı yazmıştım halada bu fikrimde sabitim.Nedenine gelince örneğin ben dijital fotograf makinelerinde lensin fotograf kalitesine çok belirleyici bir katkısının olduğu görüşünde değilim.(DSLR hariç) Amatör makinelerde her defasında ön plana çıkarılan objektif markalarının (schneider-kreuznach,olympus,carl-zeiss vs.) sırf tüketiciyi cezbetmek için olduğu görüşündeyim...Belki bir örnek vermem gerekirse: Oğluma bisiklet almak için pazara gittiğimizde küçücük bisikletlere bile 12 vites takıldığını gördüm düşünsenize arkada iki destek tekeri olan bir bisiklette 12 vites...ısraf değil de ne? Burada acaba tüketicinin şu da olsun buda olsun isteklerimi sözkonusu yoksa kalite arayışları mı?

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 21:35 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ilahi epsis.. bu forumda dijital fotograf makineleri hakkinda konusuyoruz, akaryakit fiyatlari hakkinda birak akaryakit forumundakiler konussunlar..)

eger kodak dusuk karla satabiliyorsa bu yontemi digerleri de uygulasaydi sayet bugun markali kamera satislari hayli yukselecekti.. bizlerin de bu konuda konusacagi bu kadar cok seyler olmayacakti..

daha onceden verdigim ornegi okudugunu zannetmiyorum; amerikadan 500 milyon daha ucuza pro1 kamera alinabilecegini.. ustelik tum gumruk bedellerini odedikten sonra alici.. bir goz at istersen..

(Not: umarim soylediklerime alinmazsin; sakadan ibaret..)

#dadanagast' tarafından 26.10.2004 21:38:56 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 21:38 - İp: yok