yusdem
yusdem (üye)
Ankara / Meraklı

Canon’dan Öte Nice Makinalar Var...

Arkadaşlar kırın artık kafanızdaki bu Canon tabularını..
Bu tabuları kafanızda bu şekliyle korumaya devam ederseniz, ülkesinin insanını enayi yerine koyan bu markanın distrübütörüne yarar ve onun kasasına yeşil yeşil dolarlar olarak girmeye devam eder..
Açın gözünüzü artık.
Canon'dan öte nice makinalar var...
Örneğin hiç Minolta kullandınız mı? Veya hiç Dimage A2'yi incelediniz mi?
Ben burada fiyat farklarından söz etmiyorum. O da ayrı bir konu tabii. Ama ben kaliteden bahsediyorum. Ve Canon'un tartışmasız en iyi marka olduğunu da hiç zannetmiyorum. Belki sadece "iyi markaların içinde bir marka" denebilir. Sadece bu kadar..
Abartmayın lütfen.
Abartmayın ki, mezar soyguncusu bu malum distrübütörün ayakları biraz yere bassın.

Tarih: 23 Ekim 2004, 00:20 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Sevgili Yusdem,Hemşerim...
Sen eski edebiyatçısın bilirsin bazen kullanılan üslup amacın önüne geçer ve haklı iken haksız duruma düşersin..Şu nebbaş konusunu bir daha ele almanı öneririm...Sevgiler...

 

Tarih: 23 Ekim 2004, 00:26 - İp: yok
yusdem
yusdem (üye)
Ankara / Meraklı

Ele alalım bakalım muhterem hemşehrim. Hangi açıdan ele alacağız? Nebbaşlık nebbaşlıktır, neyini konuşacağız ki? "CANON BİZİ ENAYİ YERİNE Mİ KOYUYOR" başlıklı forumda değerli katılımcılar zaten tüm detaylarıyla yapılan "nebbaş"lığı gözler önüne sermişler. Hele bir arkadaşımız -ismini şu anda hatırlayamıyorum-; biri Canon'dan, biri başka bir markadan iki ayrı modelin Amerika ve Türkiye'deki fiyatlarını karşılaştırmış. Bu iki model arasında Amerikadaki fark -yanlış hatırlamıyorsam- 1 dolardı. Türkiye'de ise -tam miktarı hatırlayamadığım için böyle yazıyorum- tam bir uçurum. Ee nedir bu, "nebbaş"lık değil de?
Tamam sen bir Canon yetkili servisisin biliyorum. Hizmet verdiğin markayı savunmanı da elbette doğal karşılıyorum. Ama servis yetkililerinin değil de, bu fiyat politikalarının sorumlusu distrübütör yetkililerinin cevaplaması gereken konulara da müdahale etmeni gereksiz bir hassasiyet olarak yorumluyorum. Müsaade et de bu konuya gerçek muhatabımız olan ilgili firma yetkilileri cevap versinler. Onları cevap vermeye zorlamak için özellikle kullandım bu "mezar soyguncusu" tamlamasını. Yoksa bir edebiyat öğretmeni olarak kullandığım kelimelerin, tamlamaların anlamını iyi bilirim. Merak buyurmayınız.

 

Tarih: 23 Ekim 2004, 07:17 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

Tartışmaya bile gerek olduğunu düşünmüyorum. Başka markalar yurt-dışı yurt-içi fiyatlarına makul düzeylerde tutabilirken.. (kodak-olympus aklıma ilk gelenler) canon bu dengeyi sağlamayan bir markadır. Ya da canon demeyelim.. distribütörü..

 

Tarih: 23 Ekim 2004, 13:03 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

walla hepinize bravo arkadaşlar çok güzel bir konuyu ele almışsınız...tebrik ederim

 

Tarih: 23 Ekim 2004, 14:01 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Dediginiz bir dereceye kadar dogru... Benim ilk makinam bir Casio idi, (QV3000) ve nefis bir makinaydi, hala da kullaniyorum... Dikkatli incelerseniz bir cok 'review' ya da inceleme sitesinin "Canon", "Nikon" ve "Sony" onyargili gittigini rahatca gorebilirsiniz. Ayni ozelliklere sahip olmasina ragmen diger markalar "fena degil", "idare eder" notlari alirken bahsi gecen markalar surekli "mukemmel" , "siddetle tavsiye edilir" notlari alir dururlar..

Ancak "ulkesinin insanini enayi yerine koyan firma" lafini pek anlayamadim.. Nasil oluyor, yani iki makina goruyorsunuz, birinin fiyati X lira, otekinin fiyati 2X lira, ve siz gidip 2X lira olan makinayi alinca firma sizi enayi yerine mi koymus oluyor? Bu dediginiz 20 yil once olsa bir derece anlasilabilir olurdu, cunku o zaman iletisim imkanlari belliydi.. Simdi butun makinalar hakkinda (birebir kullanan insanlardan, sadece reklam yazilarindan degil) bilgi edinme ve bunu degerlendirme sansiniz var. Makinalarla cekilmis fotograflari goruyorsunuz, karsilastirabiliyorsunuz. Eger hala insanlar gidip "Canon'dan ote nice markalar" dururken Canon aliyorlarsa bunda firmayi suclayacak bir konu goremiyorum. Ayrica alisverisi yapanlar "ölü" mudur ki bu adamlar mezar soyguncusu oluyor?

Firmayi savundugumu filan sanmayin, size tavsiyem sudur, Canon'dan ote oldugunu dusundugunuz markalarin makinalarinin aslinda Canon makinalarindan hic de kotu yanlari olmadigini insanlara anlatin, bunun icin internet var, rahatca ustunlugunu gosterebilirsiniz diger markalarin, hatta bunu anlatan sitelerin adreslerini bir araya toplayip buraya mesaj olarak atsaniz bile bir ilerlemedir.. Aksi takdirde "firma sizi enayi yerine koyuyor, mezar soygunculari bunlar, abartiyorsunuz" laflarinin bana gore cok inandiriciligi yok.

Bakin ben insanlari "dijital makinalar oyuncak degildir, onun cektikleri de fotograftir, sadece alirken ihtiyaclariniza gore almaniz lazim" konusunda ikna edebilmek icin sonunda bir site hazirladim, sayfalarca yazi yazdim (Burada) .. Sonucta insanlar artik daha ilimli yaklasmaya basladilar.. Ben denedim, olumlu sonuc veriyor, size de tavsiye ederim. Aksi takdirde insanlar yine bildigini okuyor.

#juggler' tarafından 23.10.2004 15:00:40 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Ekim 2004, 14:58 - İp: yok
devrimkan
devrimkan (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Sevgili yusdem, canı gönülden sana katılıyorum, insanları önyargılardan arındırmak kolay bir iş değil tabiki, çünkü insanlar genellikle akıllarıyla değil duygularıyla hareket etmeyi seçerler, bu biraz istemsiz bir hareket olasada. Bu yargıyı değiştirmeye çalıştığın için, haklı olarak, seni tebrik ediyorum ve arkanda olduğumuzu - bilinçli ve akıllı müteri olarak- bilmeni isterim. Çıkarları doğrultusunda karşı çıkanlar mutlaka olacaktır, tabiki karşı çıkmak onlarında hakkı, sen kendi bildiklerin doğrultusunda ilerle ki yanındaki kalabalık gittikçe artsın ve teknoloji sayesinde insanlarımız bilgilenmeyi, öğrenmeyi, karşı çıkmayı ve önyargılarından kurtulmayı öğrensin. Umarım bir gün sadece bu konuda değil her konuda insanlarımız daha bilinçli daha dikkatli olmayı öğrenir sevgilerle...

 

Tarih: 23 Ekim 2004, 16:08 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Devrimkan seni tebrik ederim çok güzel yazmışsın...

 

Tarih: 23 Ekim 2004, 20:05 - İp: yok
celenli
celenli (üye)
İstanbul / Meraklı

tama da bu durum nikon da da aynı kısmen olmpus da da
yurt dısında ucuz olup ülkemizde pahalı olmayan bir kodak var nerdeyse. bu durumda kodak mı acaba yurt dısında pahalı satıyo.?? hiç sanmıyorum.
bence fiyat durumlarının bu seviyede yüksek olmasının kısmen bir açıklaması vardır.
ama distribitörlerin de müşterilerin taleplerini haksız kara dönüştürdüklerine de kesinlikle katılıyorum.

 

Tarih: 23 Ekim 2004, 21:20 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Yusdem,

Kimse kimseye zorla bir mal satmıyor.Fiyatı yüksek geliyorsa almazsın olur biter arz talep meselesi..Demek ki talep var onlarda bu durumdan maximum istifade ediyor.Hiç kimsenin hiçkimseyi fiyatlarından dolayı yaptığı işten dolayı yadırgayamaz hele hele hakaret edemez..Mezar soyguncusu bir hakaretiir ve firmaya hakkında tazminat davası açmaya haklı sebep kılar..Sen onları fiyatlarından dolayı eleştiremezsin
ANCAK sattıkları ürün karşılığında fatura kesmiyorlarsa vergilerini ödemiyorlarsa vs gibi yükümlülüklerini yerine getirmiyorlarsa veya garanti süresi içinde arızalanan mallarını haksız yere seni mağdur ediyorlarsa gidersin hakem heyetine derdini anlatırsın mutlaka bir çözüm üretilir...Ama hiç kimseye mezar soyguncusu diyerek hakaret edemezsin soyguncu hırsız demektir sen erkayaların ne hırsızlığını gördün?elinde belgen var mı? ...Aksi durumda ciddi manevi tazminat ödemeye
mahküm olursun bilmiş ol. Fiyatları dünya geneline göre pahalı evet sana pahalı geliyorsa almazsın olur biter ..Git amerikadan al Sevgili jugller hesap yapmış incelettim hepsi doğru üstüne üstlük 3 günde amaerikada gezer gelirsin. Ayrıca ben Canon /*Erkayaların sadece servisiyim hemde istanbuldan sonra ki servisiyim ama onların borazanı değilim...aynı yazıyı niye minolta için yazmıyorsun gittin amerikadan getirrtin (gerçi minolta içinde aynı tepkiyi gösterirdim)

Senin yazına firma (selahattin veya Mustafa Çankaya ) cevap vermeye değer bulacaklarını sanmıyorum Ama İP adresini tespit ettirip mahkemeye verebilirler.


#burkay' tarafından 23.10.2004 22:20:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Ekim 2004, 22:18 - İp: yok
yusdem
yusdem (üye)
Ankara / Meraklı

Vermezlerse hatırım kalır.
Açık ismimi, adresimi ve tel nolarımı da biliyorsun nasıl olsa.
Yardımcı ol da tesbit için fazla uğraşmasınlar.

 

Tarih: 23 Ekim 2004, 22:57 - İp: yok