yusdem
yusdem (üye)
Ankara / Meraklı

Canon'dan Öte Nice Makinalar Var...

Arkadaşlar kırın artık kafanızdaki bu Canon tabularını..
Bu tabuları kafanızda bu şekliyle korumaya devam ederseniz, ülkesinin insanını enayi yerine koyan bu markanın distrübütörüne yarar ve onun kasasına yeşil yeşil dolarlar olarak girmeye devam eder..
Açın gözünüzü artık.
Canon'dan öte nice makinalar var...
Örneğin hiç Minolta kullandınız mı? Veya hiç Dimage A2'yi incelediniz mi?
Ben burada fiyat farklarından söz etmiyorum. O da ayrı bir konu tabii. Ama ben kaliteden bahsediyorum. Ve Canon'un tartışmasız en iyi marka olduğunu da hiç zannetmiyorum. Belki sadece "iyi markaların içinde bir marka" denebilir. Sadece bu kadar..
Abartmayın lütfen.
Abartmayın ki, mezar soyguncusu bu malum distrübütörün ayakları biraz yere bassın.

Tarih: 23 Ekim 2004, 00:20 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

tartışma neden buralara vardı diye düşününce...doğrusu o tamirci arkadaş ta haklı... insan ekmek yediği yere laf söyletmez. tamam... bunu da bi diyecek yok. ama insan bunu edep dahilinde yapmalı, sağa-sola saldırarak değil. birisi canon için bişey söylese hemen fedai gibi cengaver gibi kendini ortaya atıyor. merak edenler görmüştür ama ben yine de tekrar edeyim. o tamirici arkadaşın sitesine girerseniz hangi markaların yetkili servisi olduğunu görebilirsiniz. ve unutmayınız ki, servis sağladığı markalara bu forumda sakın ters bi söz sarfetmeyin derim. yoksa adamın neler yapabileceğini herkes gördü. böylece herkes o arkadaşın bu yönünü de görmüş oldu.

canon almayı düşünenlere soz söz. tanıdık-dost-arkadaş varsa ABD den getirtin, kesinlikle aracılık edenleri kullanmayın. örneğin gittigidiyor.com gibi yerlerden kesin almayın. hem yurtdışından getiriyo (garantisiz) hem de fiyatları burdaki fiyatların sadece 50-100 milyon altında ki buna değmez. ABD den getirtemiyorsanız kesinlikle burdan alın.

 

Tarih: 25 Ekim 2004, 16:26 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

ocum,

Yazili iletisimin sakat bir yonu de bu, kafanizda istediginiz ses tonuyla okuyorsunuz yazilanlari.. Burkayin mesajini ben de okudum, ve nedense hic alinmadim "suna bak bana it diyor" diye, cunku o bir ata sozu.. "sakla samani gelir zamani" dedigimde nasil kimse saklayacak saman aramiyorsa "it urur" diyince bu kimseye it demis olmuyor, ki zaten bir sonraki cumlede ne demek istedigini aciklamis. Ona bakarsaniz yustem de tuketicilere "ölü" demis, firmalara mezar soyguncusu diyerek..

Verdiginiz tepkiyi asiri buluyorum. Ustelik elestirdiginiz seyi kendiniz yapmissiniz, son mesajiniz direk olarak kisisel ithamlarla dolu. Bahsettiginiz insanin diger konularda mesajlarini okuyunca ben cok da 'canon egilimli' biri olarak gormedim.

Kisilerle degil de fikirlerle ugrasmak lazim.

Melih

 

Tarih: 25 Ekim 2004, 17:05 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

sayın juggler,
galiba o tamirci arkadaşı değil de beni biraz kızgın bulmuş olmalısın ki, o arkadaşı değil de beni yatıştırmaya çalışmışsın. sağol, ama kimseye kızgın değilim. yanlış bulduğum fikirlere cevap verdim sadece.
"Kisilerle degil de fikirlerle ugrasmak lazim" demişsin, %100 sana iştirak ediyorum. bu foruma yazan hiçbir arkadaşı şahsen tanımıyorum (tabiki beni de kimse şahsen tanmıyor). bunu şunun için söylüyorum; tanımadığım biri(leri)ni kişisel açıdan eleştirem mümkün değil. ama fikirleri eleştirmek serbesttir. ben de yanlış fikirler serdetmiş olabilirim ve beni de dileyen herkes eleştirebilir. saygı duyarım buna.
forumların en güzel yanı, insanlar doğru/yanlış fikirlerini söylerler; böylece en doğruyu bulma yönünde çaba sarf etmiş olurlar (zaten internetin en faydalı tarafı bu). tabiki bazen tartışma da çıkar forumlarda. ancak tartışma tekniğine uygun davranmak gerekir. o tamirci arkadaşın kullandığı uslubu doğru buluyor musun? yusdem e takındığı tavırları? kullandığı "it" tabirinin konunun bağlamına ne derece uygun olduğu? herkesi bişeyleri eleştirmekten men etmeye çalışması? beni şahsen tanımadığı için alanımı bilmemekten kaynaklanan şahsıma sarf ettiği sözleri (şundan haberin var mı, şunu biliyormusun gibi alaycı ifadeleri? işletme maliyetleri denince aklına sadece akakce.com un gelmesi garabeti. ne kadar ayıp şey. akakce diye bir site daha yokken bu konularla hemhal idim. beni bu konulardan bihaber gösterme gayretinin esasında kendi eksikliğini gösterdiğinin farkında olmayışı)...

 

Tarih: 25 Ekim 2004, 23:42 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

yukarıdaki parağraf o arkadaşın uslubunun özeti. sence o arkadaşın bu uslubu fikirlerle mi alakalı? buna "evet" diyeceğine ihtimal veremiyorum. yoksa şahıslarla mı alakalı?
o arkadaşın bu uslubunun gerisinde yatan "ana fikirin" ne olabileceğini düşündüğümde, aklıma geleni söylüyeyim: ilaç mümessillerini bilirsin. sürekli olarak doktorları ziyaret ederler. kendi firmalarının çıkarttığı ilaçları tanıtırlar. bir mümessil aynı doktoru ne kadar sık ziyaret ederse, o doktor, o mümessilin temsil ettiği firmanın ilaçlarını o kadar çok reçetelere yazar. bu mümessiller kendi firmasının ilaçlarını doktorlara överler, kötülemeye çalışmazlar asla. o tamirci arkadaşın durumu biraz ilaç mümessillerinin durumuna benziyor. ne ilaç mümessilerini ne de o arkadaşın yaptığı işi eleştirmeye çalışıyorum. herkes kendi işini en layıkıyla yapmaya çalışır ki, bu da saygı duyulacak bir durumdur. şunu demek sitiyorum: o arkadaşın, yorum yaparken yorumlarındaki "ana fikir" ne ? şahsına söyleyecek olumlu veya olumsuz hiçbir şeyim yok.

 

Tarih: 25 Ekim 2004, 23:50 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Sevgili ocum,

Hakkında hayırlısı ne ise o olsun....

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 00:04 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

herkese selamlar,

Juggler,
"Sonuclar asagida (aksi belirtilmedikce fiyatlar hepsiburada.com'dan alindi)

Canon Powershot Pro1: 2.149.629.600 TL
Olympus C-8080 : 1.972.157.600 TL (%9 daha ucuz)
Sony DSC F828 : 2.105.261.600 (%2 daha ucuz)
Nikon Coolpix 8700: 1.773.380.000 (%12 daha ucuz)(estore'dan)
Minolta Dimage A2: 2.049.180.000 TL (%5 daha ucuz) (estore'dan)" demissin.

fiyatlar gercektende uc asagi bes yukari ayni..

...

ben ingilterede yasiyorum; buradaki fiyatlar dunyanin heryerinden daha pahali.. daha dogrusu ben oyle zannediyordum..

www.pricerunner.co.uk adresine girip kontrolde edebilir herkes; fiyatlar burada (en dusuk piyasa fiyati) http://www.xe.com/ucc/ adresinden turk lirasi cinsinden sirasiyla:

Canon Powershot Pro1: 1,469,398,270 TL (%32 daha ucuz turkiyeye gore)
Olympus C-8080 : 1,200,106,291 TL (%40 daha ucuz turkiyeye gore)
Sony DSC F828 : 1,439,718,119 (%32 daha ucuz turkiyeye gore)
Nikon Coolpix 8700: 1,287,169,791 (%28 daha ucuz turkiyeye gore)
Minolta Dimage A2: 1,317,242,926 TL (%36 daha ucuz turkiyeye gore) (ayrica yeni cikacak olan a200'in fiyati da ayni fiyatta.)

....

eger ki avrupadaki diger ulkelerin fiyatlarina bakarsaniz, o ulkelerdeki fiyatlarin ingiltereye nazaran daha da hesapli olduklarini gorebilirsiniz.

heryer amerikadan pahali; buradaki insanlar da amerikadan almaya calisiyorlar, veya en azindan avrupadaki diger ulkelerden..

amerikadaki http://www.bhphotovideo.com adresinde canon pro1'in fiyati 1,063,575,717... yani ingiltereye nazaran %28 daha ucuz..

...

www.ebay.co.uk adresine bir bakin; oradan bir de fiyat alin.. satan firmalarin guvenirliliklerine siteden bakabilirsiniz; fiyatlari ingiltere fiyatlarindan cok daha ucuza..

dunyanin heryerine gonderiyorlar, ayrica herhangi bir gumruk veya benzeri bir ucretle karsilasmamaniz icin ellerinden geleni de yapiyor bu firmalar..

herkese bir bakmalarini oneririm..

..

http://www.ritzcamera.com adresine bir bakin, fiyatlarina gumruk ve benzeri ucretleri de ekliyorlar otomatikman; aslinda turkiye fiyati ile ayni fiyata geldigini gorebilir herkes.. canon pro1 modelini 999 dolara satiyorlar; 182 milyon posta 420 milyon da gumruk bedeli ekliyorlar, sonucta turkiyedeki musteriye bedeli 2 milyara cikiyor.. hala daha 100 milyon ucuz aslinda..)) neyse soylemek istedigim; bu sitedeki fiyatlar amerikaya gore cok yuksek; www.bhphotovideo.com sitesi %100 guvenilir bir site ve oradaki pro1'in fiyati 719 dolar.. 300 dolar daha ucuz yani.. bunu goz onune aldiginizda gumruk bedeli de 420 milyondan daha ucuza olacak haliyle; kafadan 100-150 milyon daha ucuz olur herhalde desem yalan olmaz herhalde.. 280 dolarlik farklilik da 415 milyon yapiyor.. yani her halukarda her nevi gumrugu odese bile sahis turkiyede; fiyat 1.5 milyara gelecek.. yani neredeyse ingiltere fiyati..))

kaldiki bu adamlar kampanya yapiyorlar cogu zaman; kameranin yanina bir de hafiza kardi atiyorlar fiyatina da 3-5 kurus fazladan diyorlar..

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 04:47 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Sevgili Dadanagast,

Evet fiyatlar üç aşağı beş yukarı birbirleri ile aynı.Sizin orada bir avantajınız var:Dünya garantisi....Ülkemizde başka bir ülkeden satın alınmış canon ürününün dünya garantisi geçmiyor...Siz örneğin almanyadan satın aldığınız bir canon ürününü ingilterede tamir ettirebiliyorsunuz türkiyede ettiremiyorsunuz...İki yıllık bir garanti yabana atılır gibi bir süre değil.Ben yinede Canon almak isteyen arkadaşlara Türkiyeden almalarını öneriyorum,zira bu iki yıllık süre içerisinde en az bir kere servise ihtiyaç duyuluyor...ve bu durumda kar edilen para servis ücretine dönüşüyor...

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 11:37 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar..

bircogu bu yuzden kendi yasadiklari ulkeden satin almayi tercih ediyor.. ama ben bunu bir turlu anlayamiyorum..

tabii ki haklisiniz bir yere kadar; alici eger ki satici ile ayni sehirde veya ulkede ise hersey cok daha kolay gorunuyor. ama gercek olan birsey varsa o da, internet caginda yasayan bir alici icin ayni ulkede yasayan satici kavrami pek yoktur.. alici nerede daha ucuzsa oraya yonelmeli..

bhphoto adresinden bakilacak olunursa sayet, kamerayi "mack" garantisi ile satin almak mumkun.. mack uluslararasi garanti veriyor.. mesela; canon pro1 modeli 719 dolar ve 5 yillik uluslararasi garanti (dikkat! 2 sene degil 5 sene..) 69 dolar.. yani 100 milyon ekleyin fiyata.. ama bu fiyata 5 yillik garanti aliyorsunuz..

fiyat halen daha 500 milyon daha ucuza..) bence 500 milyon yabana atilir gibi degil..

......

sony DSC-V3 kamerasi 699 dolara satiliyor, yani 719 dolarlik bhphoto'daki canon pro1'le hemen hemen ayni fiyata.. o adreste international checkout yapin, sonra ulke olarak da turkey'i secin.. toplam ucret 1.5 milyar.. yani bhphoto'dan canon pro1 alindiginda ucret 3 asagi 5 yukari ayni olacak.. tabii 100 milyona bir de 5 yillik garantiyi ekleyin ucrete.. toplam 1.6 milyar.. sonuc, turkiyeden 500 milyon daha ucuza..

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 13:54 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

dadanagast,

Bu isler kullanici bilinciyle gelisecek seyler, bir gun piyasa arastirmalari gosterse ki, kullanicilar %60 internetteki yabanci sitelerden, %40 buradan aliyorlarsa o zaman indirimler de gelecek... Ancak turkiye'de hep ayni sorun var, yurt disindaki uretici firmalarin (canon , nikon) hesaplarina alacagi kadar hacim yok bu ulkede... Bilinc de yok, fason bir fotograf makinasi ciksa canon nikonun yari fiyatina, kimse kalitesine bakmaz onu alir (zaten aliyor da)..

Ancak bir gun herkesin yurt disindan aldigi sonucu cikarsa gumruk mustesarligi hemen "biz neden vergisini almiyoruz" diyip vergi artirimina bile gidebilir.. o yuzden aslinda sorunun cozumu icerdeki firmalarda, daha da dogrusu Fotograf kuluplerinde ve topluluklarinda... Fotograf cekenler cogalacak ki bu konuda bilinc artsin, insanlar makinalar konusunda baski olusturabilecek kadar cok olsun...

Ama ben bunlari yazarken bile inanmiyorum, ne yalan soyleyeyim...

Yasasin bhphotovideo!

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 14:24 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Sevgili Juggler,

Katılmamak imkansız tek farkla ben umutluyum...Belkide ben sürekli tüketicilerle muhatap olduğum için artık bir bilinçlenmenin varlığını bana sorulan sorulardan seziyorum ve ne yalan söyleyeyim seviniyorum da bazen sorulara yanıt bulabilmek için terlediğim de oluyor....
Sevgili dadanagast,
Canonun vermediği bir garantiyi beş yıl süreyle Mack nasıl verebiliyor?Bu konuda bir fikrin veya bilgin var mı? Beni de aydınlatırsan sevinirim.

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 15:09 - İp: yok