yusdem
yusdem (üye)
Ankara / Meraklı

Canon'dan Öte Nice Makinalar Var...

Arkadaşlar kırın artık kafanızdaki bu Canon tabularını..
Bu tabuları kafanızda bu şekliyle korumaya devam ederseniz, ülkesinin insanını enayi yerine koyan bu markanın distrübütörüne yarar ve onun kasasına yeşil yeşil dolarlar olarak girmeye devam eder..
Açın gözünüzü artık.
Canon'dan öte nice makinalar var...
Örneğin hiç Minolta kullandınız mı? Veya hiç Dimage A2'yi incelediniz mi?
Ben burada fiyat farklarından söz etmiyorum. O da ayrı bir konu tabii. Ama ben kaliteden bahsediyorum. Ve Canon'un tartışmasız en iyi marka olduğunu da hiç zannetmiyorum. Belki sadece "iyi markaların içinde bir marka" denebilir. Sadece bu kadar..
Abartmayın lütfen.
Abartmayın ki, mezar soyguncusu bu malum distrübütörün ayakları biraz yere bassın.

Tarih: 23 Ekim 2004, 00:20 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

ikinci tadsız çorban ise, türkiyedeki vergilerin, fon paylarının bağ-kur vs ile canon un üretim hattı ile kurduğun ilişki. "Sallamışsın ...senin gelir vergisinin dilimlerinden haberin var mı? Stopajdan haberin var mı?Aylık bildirimlerden?eğitime destek ten? bağ-kur dan? Bu giderler nereye yansıyor sence?" bu sözlerini okurken gerçekten çok güldüm. biraz da üzüldüm. üzüldüm çünkü, insan bataklıktan kurtulmak için kenara çıkmaya çalışır; senin yaptığın gibi bataklığın daha derin yerlerine gitmez. türkiyedeki vergi ve benzeri unsurların, canon un japonyada ortaya çıkan üretim maliyetleri ile ne ilgisi var?!!!. şayet canon üretimini türkiyede yapsaydı haklısın diyecektim. saydığın kesintiler senin kendi maliyetlerin üzerinde etki yapar. bilmediğin konularda söylediğin laflar "kendi deyiminle sallamadan ibaret". gümrük vergileri-fonları-harçları ve KDV deseydin bi parça haklısın derdim. ama sen ne yapmışsın; yok "gelir vergisi dilimleri" yok "stopaj" yok "aylık bildirim" yok "bağ-kur" vs vs vs. aklına geldiği gibi sallayıp durmuşsun. bari bilmediğin konularda sus ta bilgisizliğin ortaya çıkmasın. bu konuları öğrenmek istiyorsan, sana bu konuları anlatan kitapların isimlerini veririm; ordan okur öğrenirsin. bu tür konulardaki bilgisizliğini örtmek için benim alanıma imalı sözler sarfetmen ne derece etik, bu da bir başka soru işareti. merakını gidermek için söylüyeyim, alanım muhasebe sahasında akademisyenlik. haberin var mı dediğin konuları yıllardır derslerde öğrencilerime öğretiyorum. ve mezun olup iş hayatına atılan öğrencilerimden daima sitayişli mailler alıyorum.

 

Tarih: 24 Ekim 2004, 21:24 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

pastırma fiyatlarını merak etmişsin... bence, önce şunu merak etmelisin: iyi bir pastırmanın özellikleri nasıl olmalı? çünkü fiyatlar buna göre değişiyor.

bir söz de forumu takip eden arkadaşlara. bazı arkadaşlar www.dpreview.com vb sitelerin bazı markaların borazanlığını yaptığını tespit etmişler; sağolsunlar doğru bir tespit. bir tespit te burada yorum yapma adına bazı malum markalara toz kondurulmasına tahammül edemeyen bi-kaç kişiye dikkat edilmesi gerektiğidir.

 

Tarih: 24 Ekim 2004, 21:26 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Soyle bir makina fiyatlarina baktim.. Bu makinalar firmalarin 8mp sinifinda cikardiklari yuksek zoom'lu makinalar. Yani tamami ayni sinifta. Meraklisina fotograflari surda:
http://www.dpreview.com/reviews/OlympusC8080WZ/Images/sidebyside-001.jpg

Sonuclar asagida (aksi belirtilmedikce fiyatlar hepsiburada.com'dan alindi)

Canon Powershot Pro1: 2.149.629.600 TL
Olympus C-8080 : 1.972.157.600 TL (%9 daha ucuz)
Sony DSC F828 : 2.105.261.600 (%2 daha ucuz)
Nikon Coolpix 8700: 1.773.380.000 (%12 daha ucuz)(estore'dan)
Minolta Dimage A2: 2.049.180.000 TL (%5 daha ucuz) (estore'dan)

bu fiyatlara bakarsaniz, ben tartisacak bir konu gormuyorum.. Arada en buyuk fark %12... sony ile aradaki fark %2.. Acikcasi ben mesajlari ilk okudugumda sandim ki, canon makina 2X lira otekiler X lira... Yokmus oyle bir sey.

Birisi bana lutfen AYNI SINIFTAKI makina fiyatlarini karsilastirip sonra Canon'un ne kadar fahis fiyatla sattigini rakamlarla gosterebilir mi?

Finans ve fotografcilik alanindaki bilgilerinizi daha sonra yaristirirsiniz..

#juggler' tarafından 24.10.2004 23:11:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Ekim 2004, 23:12 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Sevgili ocum,
İş artık bir konuda tartışmak bilgilenmek formatından çıktı ...alınganlık ve önyargılar gırla gidiyor..uslubunu ve yazışma tarzını bir akademisyene yakışır şekilde ve bizlerden birşeyler öğrenmek isteyenlere yol gösterir bir tarza büründürmediğin sürece seninle yazışmayacağım...Ben sanatta Dadaizmi savundum yaşam biçimimde bu anlayışıma paraleldir....

 

Tarih: 24 Ekim 2004, 23:45 - İp: yok
yyilmaz
yyilmaz (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar neden birbirimize böyle tehditler savuruyoruz. Bence hiç yakışmıyor böyle şeyler. Galiba tartışma bazı arkadaşların fotoğrafçılığı bir zevk için değilde iş olarak yapmasından çıkmış. Hekes burada birbirine yardımcı oluyor bi nevi amme hizmeti yapıyoruz. Ama seni mahkemeye vercem seni savcılığa vercem felan bunlar hiç yakışmıyor bence. bir de şunu da ekliyim makina seçimi bence böyle forum okumakla olmaz.alacaksın eline makinayı deneme çekimleri yapacaksın ondan sonra karar vereceksin. Bende Kodak dx4530 var.Ben almadan 3 hafta önce bi arkadaş almıştı. Aldım biraz denedim çok beğendim ve bende aldım ve de hala çok memnunum. Ben prof. değilim sıradan bi amatör. Site yöneticileri de bu konuda hassas olurlarsa sevinirim.
Herkese dostça ve bol fotolu günler dilerim...

 

Tarih: 25 Ekim 2004, 08:35 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

zaten gorunuse gore tartisma bastan asilsiz bir iddiadan cikmis.. herkes 'cok pahali cok pahali" diyip duruyor ama her makinanin fiyati uc asagi bes yukari ayni..

 

Tarih: 25 Ekim 2004, 09:51 - İp: yok
yusdem
yusdem (üye)
Ankara / Meraklı

Tartışmanın böyle bir mecraya dökülmesinden dolayı aslında ben de çok üzgünüm. Bu tartışma başlığını ilk açan kişi olarak aslında böyle bir niyetim yoktu ve aslında hedefim de sadece Canon değildi. Sadece Canon'un fiyat politikasını eleştirip örneğin Konica-Minolta'nın fiyatlarını beğenmiş olsaydım, makinem “Dimage A2”yi binbir güçlükle Amerika'dan getirttirmez, buradan alırdım. Diğer markalar da elbette fahiş fiyatlar uyguluyorlar ama Canon bu konuda listenin ilk sırasında ve diğerlerinden daha insafsız olduğu için ondan başlamış olduk. Amacım, gerçekten yetkili birilerinin mantıklı açıklamalar yapmasını sağlamaktı. Ama konunun gerçek sahipleri dururken tamircileri cevap vermeye kalktı. Hem de, benim üslubumu kaba bulurken, "it ürür, kervan yürür" üslubuyla. Hem de, konunun gerçek muhataplarının sesleri çıkmazken, beni mahkemelerle, yüklü tazminat davalarıyla tehdit ederek. Tüketiciyi "it" olarak gören bir "kervan"ın bu uzun yolculukta başı dertten kolay kolay kurtulmaz.

İlk yazdığım yazıdaki esas amacım, fiyattan daha çok kalite konusuydu. Ama bu toz duman arasında o da güme gitti. Bu arada "JUGGLER" arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum. Oturup ter dökmüş, emek vermiş ve digital fotoğrafçılığa meraklı olanların, makina alırken yararlanabilecekleri sayfalar hazırlamış.
http://www.melihozbek.com

İlk yazdığım yazıdaki üç-beş cümleyi buraya tekrar alarak bu konuyu fazla birbirimizi kırmadan kapatmak istiyorum.
"Ama ben kaliteden bahsediyorum. Ve Canon'un tartışmasız en iyi marka olduğunu da hiç zannetmiyorum. Belki sadece "iyi markaların içinde bir marka" denebilir. Sadece bu kadar.. Abartmayın lütfen.."
Kalın sağlıcakla..

 

Tarih: 25 Ekim 2004, 12:59 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili yusdem,
Sana yakışmıyor...O cümlenin tamamı şöyle:Bilinç eyleme dönüşmediği sürece bir anlamı yoktur.....Anadolu da bir söz vardır bilirsin :it ürür kervan yürür..sen istediğin kadar eleştir dur fiyatları belirleyemezsin ancak ne zaman eleştirilerini eyleme dönüştürür ve satın almazsın işte o zaman etkili olursun. Yani fiyatları tüketici eleştirileri değil tüketici hareketi belirler...
Burada bahsedilen bilinçlenmenin eyleme dönüşmesiyle bir anlam kazanacağıdır ve bu fikrimi de bir ata sözü ile destekledim...hepsi bu..

sana ilk yazımda:Sen eski edebiyatçısın bilirsin bazen kullanılan üslup amacın önüne geçer ve haklı iken haksız duruma düşersin..Şu nebbaş konusunu bir daha ele almanı öneririm...Sevgiler..." dedim zira yazın hakaret içeriyor seni uyarmam sadece bir dostun zarar görmemesi içindi....
Kimsenin yandaşı olmadığım gibi kimsenin de düşmanı değilim..Ben profesyonel ve müstakil bir tamirciyim.Sizlere de canon fiyatlarını pahalı buluyorsanız almayın diyorum almayın ki rekabet koşulları gerçekleşsin Lafta kalmayın...



#burkay' tarafından 25.10.2004 13:33:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Ekim 2004, 13:18 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Birisi size "mezar soyguncusu" diyerek bir elestiri yapsa onu ciddiye alip cevap verir miydiniz bilemiyorum... mesajinizdan "aslinda oteki markalar da fahis fiyat uyguluyor ama elestirmeye Canon'dan baslayalim" gibi bir anlam cikarabiliyor musunuz?.. ben cikaramiyorum. Hatta tam tersi bir anlam ciktigi icin oturup arastirmak zorunda kaldim turkiyedeki fiyatlari, acaba hakkaten bu kadar buyuk bir fark mi var canon ve diger markalar arasinda diye.. Sonucta %10 fark var.

Bir de 'neden herkes pahali oldugu halde canon aliyor' sorusunun cevabini arastirirken "firmalar yil icinde ne kadar makina cikarmislar acaba' diye bir baktim...

2004 yilinda firmalarin cikardigi yeni makinalar
konika minolta=10 makina
nikon=11 makina
sony 12 makina
canon = 19 makina

Yani neredeyse minoltadan 2 kat daha fazla yeni makina surmus piyasaya.. buradan da sunu cikarabilirsiniz, canon kullanici ihtiyaclarina daha "nokta hedefi" tutturan makinalarla cikiyor piyasaya.. Bu yuzden de belki fiyati pahali da olsa kullanicilarin tercihi o yonde oluyor.

Oteki markalarin fiyatlarini gorunce artik "sadece canon'un distributoru fahis fiyat politikasi guduyor" mesajiniza cok itibar edemiyorum... Bence mesaji "Dijital makina getiren distributorler neden bu kadar fahis fiyatla satiyorlar" seklinde atsaydiniz cok daha iyi olur, belki firmalar daha ciddiye alip cevap yazabilirlerdi.

Sayfalarima yaptiginiz yorumlar icin tesekkurler

 

Tarih: 25 Ekim 2004, 15:15 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

sayın juggler,
bu başlığa yazdığım ilk yazımı okumuşsundur. canon türkiye fiyatları ile ilgili söylediklerimi sen de şimdi teyit ediyorsun. canon un şu anki fiyatları euro kullanan avrupa ülkelerinden pek farklı değil. ama önceleri fark epeyce idi. yaklaşık bir ay önce yapılan indirimle fark epey azaldı. bu indirime rağmen ABD ile fiyatlar hala uzak. ama bizdeki fiyatları ABD fiyatları kıyaslamamak lazım gelir dedim. özetle bunları söyledim ama ne hikmetse, 28 yıllık bir tamirci konuyu anlaşılmaz bir biçimde nerelere götürdü. esasında lisan-ı münasiple uyardım: bilmediğin konulara girme diye ama fütursuzca sağa-sola saldırmaya başladı. başlığı açan arkadaşa tehditler, bana cehalet damgası vurmaya kalkması ve daha da önemlisi türk insanına "it" demeye getirecek bir darb-ı meseli patavatsızca ve düşüncesizce kullanmaya kalkması inanılır gibi değildi.

 

Tarih: 25 Ekim 2004, 16:06 - İp: yok