hascancan
hascancan (üye)
Isparta / Amatör

Bu Kırmızı Göz İlletine Çare Lütfen

herkese selam daha geçen hafta uzun araştırmalar sonunda km x60 aldım.herşeyinden çok memnunum .ancak flaş kullandığım zaman hemen hemen her fotoğrafta kırmızı göz oluyor.bu da makineden soğumama ve şevkimin kaçmasına neden oluyor.bu forumda kırmızı göz konusuyla ilgili konular açılmış hepsini okudum ama yeterince bilgi sahibi olamadım
öncelikle sorum şu
her makinede bu sorun oluyormu
kırmızı göz oluşmasını engellemenin yolları nelerdir.
yardımcı olursanız sevinirim
yoksa bu iş canımı çok sıkıyor....

Tarih: 11 Temmuz 2005, 13:26 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Hemen her makinada çeşitli oranlarda görülen bir sorun tam çözümü fotoşop gibi fotoğraf işleme programlar bu tip bir programla bu sorun giderilebiliyor

 

Tarih: 11 Temmuz 2005, 15:02 - İp: yok
hascancan
hascancan (üye)
Isparta / Amatör

arkadaşlar dfm olayındaki en çetin sorun olan kırmızı göz olayına neden herkes bu kadar duyarsız kalıyor.yokmu deneyimleriyle duyumlarıyla bizlere yardımcı olacak kimse.

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 15:56 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

dfm olayındaki en çetin sorun kırmızı göz değildir. Biraz abarttınız Kırmızı göz azaltıcı özelliği kullanıyor musunuz? Ona rağmen kırmızı çıkıyorsa onun da çözümünü Kobra söylemiş zaten. Duyarsız kalmıyoruz da elimizden birşey gelmiyor. Bunların dışında yapacak birşey yok. Haa bir de imkanınız varsa flaşı objektifin uzağında kullanabilirseniz bu da bir çözüm olur. Bir başka yöntem de şu olabilir. Biraz komik olur ama fotoğrafı çekmeden önce insanların gözüne el feneri veya başka bir kuvvetli ışık tutun, küçültün gözbebeklerini sonra çekin.

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 16:43 - İp: yok
alabi9001
alabi9001 (üye)
Ankara / Amatör

Pro. çalışmaların birçoğun da kırmızı göz photoshop vb. programlarda düzeltiliyor...

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 22:15 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

fotoğraf makinelerinde kırmızı göz azaltama fonksiyonu 3 metreye kadar olan mesafelerde etkilidir.
Bu sınıra dikkat etmelisin. Gözleri en kırmızı çıkanlar çakır gözlüler değil yorgun olanlardır. el feneri komik ama doğrudur bilimsel yanı olan geçerli bir yöntemdir ancak pratik değildir.kimilerine göre kafalı flaş kullanıp hüzmeyi doğrudan fotoğraflanacak şahıslar üzerine çevirmemek bir yöntemdir.
Fotoşop yerine picasa2 programını kullanmak daha kolay ve etkilidir.

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 23:06 - İp: yok
  • 1