keskin1967
keskin1967 (üye)
Edirne / Amatör

Bilgisi Olanlar Aydınlatırsa Sevini

Arkadaşlar.Dijital bir fotoğraf makinası almaya karar verdim.Ama konuyu araştırınca işin içinden çıkamadım.Bir sürü teknik terimler ve özellikler kafamı karıştırdı.Öncelikle benim yapmak istediğim ve aradığım özellik sanırım burada okuduğum ve anladığım kadarıyla makro çekim le alakalı.Ben yakın açıdan çekeceğim bazı resimleri internetde yayınlayacağımdan net görüntü almak istiyorum.MAkinaların özellikleri arasında yapılan açıklamalarda bir çok teknik terim var bunlardan hangisi makro çekip yaptığını belirtir.Bazılarının yanında sadece lcd ekran derken bazıları TFT LCD yazıyor.Su anda nixon coolpix s4 tavsiye ediliyor.piyasa fiatı ise yaklaşık 829 ytl.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

#keskin1967' tarafından 18.01.2006 19:28:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ocak 2006, 14:58 - İp: yok
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

arkadaşım sana 2 tane mükemmel makine tafsiye edeceğim.
canon A610
konicaminolta x60
bunlardan biri isteklerini fazlasıyla karşılayacaktır.
hem fiyatlarıda gayet uygun
A610- 600 ytl
konica- 500 ytl

Tarih: 18 Ocak 2006, 23:37 - İp: 81.***.**4.212
keskin1967
keskin1967 (üye)
Edirne / Amatör

orhan Yum arkadaşım sana teşekkürelr ediyorum.önerini değerlendiriyorum

Tarih: 20 Ocak 2006, 03:22 - İp: yok
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

arkadaşım hoşgeldin netfotoğrafa..

sana önerebileceğim makineler arasında canon s2, nikon 8800, fuji s9500 ve pretec dc3a30 marka makineler olacak.. bu makineleri makro çekimler için öneriyorum.. ilk üç makine, yani canon, nikon, fujinin diğer alanlarda da oldukçak kaliteli resim verme kabiliyeti var.. hatta sınıfının en iyileri arasındalar.. daha da önemlisi basçek makine yerine manual ayarlarını iyi kullanabileceğin makineler almanı tavsiye ederim.. bu dört makine de böyle..

öncelikle makro çekimlerde tele kullanarak çekim yapmak yakın çekim yapmaktan çok daha iyi sonuçlar verdiğine göre, mutlaka yüksek iso seçeneği sunan veya titreşim önleyici özelliği olan makineler birinci tercih olmalı.. canon ve nikonun bu modellerinde IS ve VR olarak bu sistemler mekanik olarak bulunmakta(yani lensleri bir ultrasonic motor sayesinde oynatarak görüntü sabitliyorlar)..fujide ise yüksek iso kabiliyeti ile yazılımsal olarak bir görüntü sabitleme aracı var..

canon s2 ve fuji s9500 marka makinenin makro çekimleri için pazarbey nickli üyemizin makro resimlerine galeriden bakmanı tavsiye ederim.. gerçekten çok iyi fotoğraflar verdiklerini göreceksiniz.. s9500 ile aviayca nickli üyenin de fotoğrafları bulunmakta..

nikon 8800 biraz yavaş bir makine (işlem yapma hızı olarak) ama fotoğraf kalitesi ve 8 megapiksel olması çok büyük bir avantaj.. fuji s9500'de 9 megapiksel bunu da unutma derim..

pretec dc3a30 adlı makineye gelince.. çok ilginç bir makine diyebilirim.. bu makinenin çektiği makroları diğer makinelerle çekmek neredeyse daha zor.. hem çok ucuz hem de çekim kalitesi makroda çok yüksek.. bu makine toshiba tarafından üretilmekte.. çektiği mükemmel makrolar için ati2001 ve oguz nickli arkadaşların fotoğraflarını incelemelisin mutlaka.. aynı arkadaşlardan makro çekimleri dışındaki yetenekleri hakkında da bilgi alabilirsin.. üstelik ati2001'in dslr makine alacağı için makinesini satılığa çıkardığını da biliyorum..

bu dört makinenin teknik özelliklerine bağımsız fotoğraf sitelerinden ve bu sitede açılan birçok topikten ayrıntılı olarak bakabilirsin..bu makineleri tavsiye etmemdeki diğer sebep ise, konvertör yardımı ile veya direkt olarak çeşitli lensleri takabilme şansının olması..

inşallah yardımcı olabilmişimdir.. daha soracakların var ise ben ve diğer arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır. o yüzden çekinmeden sormaya devam et derim.

sağlıcakla...

Tarih: 20 Ocak 2006, 11:51 - İp: 85.***.**3.64
keskin1967
keskin1967 (üye)
Edirne / Amatör

Değerli arkadaşlarım.İlginize çok teşekkür ediyorum.En sonunda kararımı burada göreceksiniz ve inşallah çektiğim resimleri bende amatörce burada yayınlayacağım.Herkese şimdiden teşekkürler ediyorum

Tarih: 20 Ocak 2006, 14:23 - İp: yok
keskin1967
keskin1967 (üye)
Edirne / Amatör

Tekrar merhabalar..buradaki arkadaşların tavsiyesine uyarak sonunda canon s2 makinayı aldım.Bu makina uğruna istanbulda hava muhalefeti dolayısıyla 3 gün mahsur kalarak sonunda edirneye dondum.Bana yardımcı olan arkadaslara sonsuz tesekkurler ediyorumm...

Tarih: 29 Ocak 2006, 15:20 - İp: 81.***.**3.34
  • 1