zamankekem
zamankekem (üye)
Ankara / Amatör

Beyaz Ayarı , Cekim Hızı

Yeni baslıyorum ve Canon A510 dfm almayı düsünüyorum. Bazı terimleri ögrendim ama Anlamadıgım bir kac sey var. Forumu böyle gereksiz seylerle mesgul etmek istemesem de ögrenmek istiyorum. Beyaz ayarı ne anlama geliyor? Cekim hızı ne demektir. Aslına sorularım bitmez. En dogrusu kitap almak sanırımç Asıl sormak istedigim bu terimleri ögrenebilecegim bi kitap öneriniz var mı? Yartdımcı olursanız cok sevinirim. Sİmdiden tesekkürler.


Tarih: 6 Mayıs 2005, 17:13 - İp: yok
zamankekem
zamankekem (üye)
Ankara / Amatör

not: terimlerin oldugu internet sitesi de olabilir. Fazlamı hızlı gidiyorum acaba. Lens, vizör cesitleri nedir hepsini merak ediyorum. Forumda anlamadıgım seyler oluyor duramıyorum ögrenmek istiyorum.

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 17:17 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Forumu biraz daha araştırırsanız sorularınızın cevaplarını eminim bulacaksınız. Bilgiler için bir-iki kitap tavsiyesi vardı ama hangi konu başlığında soruldu hatırlamıyorum.

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 17:20 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Şimdilik çok kısa geçelim, en azından sorularınız cevapsız kalmasın.

Beyaz ayarı, çeşitli ışık kaynaklarına göre yapılan ayar demek. Örneğin, gün ışığında, odada lamba ışığında, floresan ışığında gibi.

Çekim hızı: ? Devamlı çekim modunda makinanın 1 saniyede çekebileceği kare sayısı.

Perde hızı anlamında ise, enstantane demek.

Enstantane ne demek derseniz, işimiz zor.

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 17:42 - İp: yok
zamankekem
zamankekem (üye)
Ankara / Amatör

Yok enstantaneyi sormam En azından anladım beyaz ayarı nedir merakım gitti. Foruma baktım evet biir kac msj var bilgi alabilecegim. Bugün yarın gidip kitapları yerinde arastırdıgım dada sorun kalmaz. Sagolun.

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 17:51 - İp: yok
zamankekem
zamankekem (üye)
Ankara / Amatör

enstantane ne demek anladım sanırım forumu okuyunca. Sanırı mbi yararı hareketli nesneleri cekerken dondurmayla ilgli birsey. CÜmle de birseye benzemedi ama idare edin yeniyim. Tamam ögrenirim bunları okuyarak.

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 18:01 - İp: yok
salcek
salcek (üye)
Kırklareli / Amatör

arkadaşım fotoğraf makineleri her ışıkta(florasan,sarı ampül , güneş ışığı gibi) beyaz rengi farklı algılar ve tam beyaz çıkarmazlar bizim gördüğümüz beyazları ,ışık değiştikçe beyaz renkte değişir.işte gerçek beyazı yakalamak için her ışıkta beyaz ayarı yapmak gerekir.

http://www.netfotograf.com/forum/msgdetail.asp?msg_id=3818
bu arkadaşın problemi beyaz ayarı yapmadığı için bak neler olmuş


#salcek' tarafından 06.05.2005 21:07:02 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 21:03 - İp: yok
amacsiz
amacsiz (üye)
Ankara / Haber Fotoğrafçısı

değerli arkadaşım elektronik olan görüntü kaydedici cihazlar renkleri doğru alabilmek için referans bir renge ihtiyaç duyarlar (yani makine söle der eğer bu beyaz sa suda mordur veya işte yeşildir) beyaz ayarı bunun için yapılır.makineye refesans olması için compakt makinelerde bu ayarlar fabrika tarafından nominal değerlerde yapılır. ama tam profesyonel makinelerde kullanıcı tarafından yapılabilecek sekilde dizayn edilmiştir.

çekim hızıda makinenin birim zamanda aldığı kare sayısıdır. bu genelde kompakt makinelerde düşük SLR makinelerde yüksektir çünkü compaktlar ışıkla ilgili tüm işlemleri elektronik olarak yaptıkları için bu zaman aralığı artmaktadır.

estantane perdenin çılıp kapanma hızıdır

eğer yardımcı olabildimse ne mutlu bana kolay gelsin

 

Tarih: 13 Mayıs 2005, 10:48 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

ingilizce biliyorsan
#bitpire' tarafından 13.05.2005 14:08:31 tarihinde düzenlendi.
şuraya bir bak.

#bitpire' tarafından 13.05.2005 14:11:37 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Mayıs 2005, 14:00 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam zamankalem..

arkadaslar aciklamislar ama ben de ekleme yapmak isterim.. Burada wayni76'nin sordugu soruda WB'yi aciklamaya calistim.. bir bak istersen..

 

Tarih: 14 Mayıs 2005, 20:58 - İp: yok
  • 1