mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Avı Uzantılı Videolar Yardım Ltf...

Arkadaşlar fotoğraf makinemle çekmiş olduğum videolar sizin de bileceğiniz gibi oldukça büyük alan kaplamakta. Örneğin 2 dk lık bi video 200 MB gibi büyük bir alanı kaplıyor. Bu da bazen (özellikle internet üzerinden paylaşım konusunda) sorun oluyor. Benim sormak istediğim ilk soru şu: AVI formatlı videoları sıkıştırabileceğim bir program var mıdır? Varsa nasıl temin edebilirim? Ve bu program örneğin 100 MB lik bir dosyayı kaç MB ye düşürür? İkinci sorum şu: Windows Movie Maker ile video klipleri parçalayıp o şekilde kaydetmek istiyorum. Ancak o şekilde kaydolan dosyalar sadece Movie Maker tarafından açılabiliyor. Örneğin Winamp ya da Windows Media Player bu dosyaları açamıyor. Bu dosyalarıo bu programlarla açabilmemin bir ihtimali var mıdır, bu şekilde kaydettiğim dosyaların uzantılarını değiştirebilir miyim? Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler...

Tarih: 20 Ekim 2006, 11:22 - İp: 81.***.**0.51
burakk
burakk (üye)
Batman / Meraklı

windows movie maker ile ceviri yapabilirsiniz. wma formatına cevirir. Ama siz proje olarak kaydediyorsunuz herhalde mswmm uzantılı olur eger proje seklince kaydedersiniz. Film olarak kaydet diye bir secenek var dosya menusu altında kısa yolu ctrl+p olması gerekti tam emin degilim. Piyasada bir cok formata ceviren ceşitli programlar var ama bana win.movie maker yetiyor. iyi çalışmalar. bu arada ortalama 40 mb yi 7 mb ye dusurdu movie maker format boyut fps degişkenine gore degişir ama

 

Tarih: 20 Ekim 2006, 13:01 - İp: 85.***.**8.24
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Teşekkürler Burak. Sen de benim gibi A610 sahibisin galiba. E A610 kardeşliği var sonuçta demekki. Önerilerin işe yaradı. Sayende videolar daha az yer kaplayacak artık.

 

Tarih: 20 Ekim 2006, 15:10 - İp: 81.***.**0.51
kcbilir
kcbilir (üye)
İçel / Meraklı

Microsoft'un sitesinden Movie Maker 2'yi indirin istediğiniz formatta kaydedebilirsiniz...

 

Tarih: 21 Ekim 2006, 14:31 - İp: 85.***.**9.101
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

NAABERRR MISTIK KARDEEŞŞ!!

Bakıyorum da video araştırması başlatmışsın heh heh!! 2 ay önce benle video polemiği yapıyodun. Neymiş efem? Fotoğraf makinelerinde video gereksizmiş! Fotoğraf makinesinde video özelliği arayanlara çok kızıyormuş mıstık kardeş!! Ve fotoğraf makinesiyle sadece fotoğraf çekilirmiş. Video isteyenler işi bilmiyormuş!!

Nasıl ama Mıstık'çım?? Bi şarkı var ya hani.. "Büyük lokmaa yee amaaa.. Büyüük söz konuşmaaa.." Vay benim sevgili Trabzonlu kardeşim! Geldin İzmir uşağunun sözüna da!!

Sakın ola kızma, latifedir bu!! Dostluk Baki.. Sadece azcık iğneleme vardır ama ee o kadar olsun yani.. Hak etmişsin sonuçta.. Her zaman dostuz! Bayramın mubarek olsun, sağlıcakla kal!!

 

Tarih: 25 Ekim 2006, 01:10 - İp: 88.***.**4.224
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Mustafa beeyyy!! orda mısınız efeniiimmm..!! sessiz kaldınız da...

 

Tarih: 27 Ekim 2006, 14:57 - İp: 88.***.**5.171
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Selam. Bi süredir netten uzak kaldım. O yüzden cevap veremedim. Ben video ile ilgili soru sorunca Panctom atlamış hemen tabii. Eee fırsat bulduya kaçırmayacak haliyle. Neyse ben cevabımı yaziim de kim ne isterse ööle anlasın. Polemiğe girmeye de hiç niyetim yok. Ayrıca belirtiim. İşi Brezilya dizilerine çevirmeye niyetim yok.
Gelelim cevaba. Benim düşüncemin özü şudur: Biri fotoğraf makinesi ararken "İyi video çeksin" deyince kızıyorum doğal olarak. Fotoğraf makinesi alıyorsan fotoğraf çekeceksin demektir, dolayısıyla nasıl fotoğraf çektiğine bakmak varken neden video sorulsun? Ben bu makineyi alırken iyi fotoğraf çektiğini bildiğim için aldım. Yoksa video gibi bi önceliğim olsaydı herhalde başka makine alırdım. Fotoğraf makinelerinde video gereksizmiş dediğimi hatırlamıyorum ancak demiş olsam dahi bu makinede bulunan video özelliğini hiç kullanmayacağım anlamına gelmez. Sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur. Selamlar....

 

Tarih: 1 Kasım 2006, 12:59 - İp: 81.***.**8.91
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Mıstık kardeş, yanlış anlama benim de brezilya dizisi çekmeye niyetim yok!! Zaten ortalığı yerli dizi götürüyor ve baydılar Brezilya dizisine ne hacet!! [>

 

Tarih: 2 Kasım 2006, 01:11 - İp: 88.***.**9.136
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Selam. Panctom öncelikle yeni makinen hayırlı olsun. Sonunda iyi bir fotoğraf makinesine sahip oldun. Gerçi fotoğraflarındaki renkler bence fazla sıcak ama sen beğeniyorsan sorun yok demektir. Allah bize de nasip eder inşallah öyle bir makine.
Gelelim yazdıklarına. Dün de belirttiğim gibi polemiğe girmek istemiyorum ama bazı cevaplar da vermem gerekli galiba. Mesela "Tabii ki kardeşim, ben o zamanlarda da bunu hep söyledim. ÖNCE FOTOĞRAF OLMALI.. ZATEN BURASI DA BİR FOTOĞRAF SİTESİ.. " demişsin. Ancak ben bunun tam tersini hatırlıyorum. Sen P712 diye inim inim inlerken o makine daha yeni piyasaya çıkmıştı ve ortalarda örnek fotoğrafları bile yoktu. Dolayısıyla sen fotoğraflarına bakıp değil teknik özelliklerine bakıp yorum yapıyordun ve makineyi her övmende "80 dk video çekiyor daha ne olsun" diyordun. Yani fotoğrafını hiç görmediğin bir makineyi sırf 80 dk video çekiyor diye yere göğe sığdıramıyordun. Şimdi senin gibi eski mesajlara bakıp link falan vermek istemiyorum ama takip edenler gayet iyi hatırlayacaklardır. (Gerçi senin verdiğin linki de bi türlü açamadımya neyse)
Bu arada tarzını da eleştireceğim kusura bakmazsan. Birincisi adım Mıstık değil Mustafa ve ismimle hitap edilmesinden memnun olurum. İkincisi "çuvalladın" sözü hiç hoş bir söz değil. Aklınca lafları sokup sokup sonuna gülücükler koyup "dostuz, arkadaşız" muhabbeti yapman bana biraz şark kurnazlığı gibi geliyor. Bilmem yanılıyor muyum?
Son olarak hala anlamayan varsa naçizane düşüncemi tekrar açıklayayım. "Ben fotoğraf makinesi alacağım ama iyi video çeksin" tabiri bence yanlış bir tabirdir. Fotoğraf makinesi almak isteyenin önceliği güzel fotoğraflar çekebilmek olmalıdır. Video ancak onun süsü olur. Teşekkürler.

 

Tarih: 2 Kasım 2006, 11:40 - İp: 88.***.**5.189
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Ben diyeceklerimi dedim "mustafa" kardeş! p712 muhabbetinde yanıldığımı da zaten çoktaaan kabul ettim. O yüzden onu ısıtıp getirmene gerek yok!
Evet ben de baktım link açılmıyor. Teknik sorun herhalde.. O linki burada "yazı" ile adres verip yazarım ama gerek yok artık.. Önemli olan bence senin de bu konudaki detay hatanı kabul etmendi. Etmedin, sorun değil..

Ben seni bir taraftan iğneleyip, bir taraftan da son kısma "dostuz" yazıyorum, bir taraftan da gülücük atıyorum Ama yine de kızmana engel olamamışım. Bayağı kızmışsın anlaşılan..

Ama dostum lütfen böyle şeylere alınma.. Burası forum ve bunlar forumların olmazsa olmazları.. Sen şimdi bir çelişki yaptın ve ben bunu sana ilettim ve sen kızdın! Bunlar normal forumlarda.. Ama dostluk gercekten baki.. Ben boşa laf etmem! Sen herseyden önce iyi bir insansın belli.. Nerden biliyorum?? Bak şimdi seni biraz onore edeceğim:

O forumda bir ara sana kızıp bayağı sert cevap yazmıştım ama sen öyle mütevazı bir cevapla bana döndün ki, burada karadeniz insanının alçakgönüllüğünü ve mütevazılığını belli ettin. Bu yüzden cidden "dostum" sayılırsın.

Ama artık şu çelişkini kabul et be dostum!! O kadar belgeledik! Daha napalım yani??

BU ARADA ÇOK ŞAŞIRDIĞIM BİRŞEY VAR..

A610 gibi bir makineye sahipsin ama sitede tek bir fotoğrafın dahi yok! Sadece forumlarda varsın ama orda da çelişkiye düşüp sonra kızıyosun bana Neyse bak gene oraya geldim,pardon.
Hemen sadede döneyim. Ben senin a610 ile çektiğin fotoğrafları görmek isterim. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum inan.. Hatta baktım son fotoğraf yorumunu bile taaa "nisan" ayında yapmışsın.
Senden özellikle niye fotoğraf bekliyorum bir de, biliyor musun? A610'a sahip olmanın yanında "karadeniz" gibi bir doğal güzellik merkezinde yaşıyorsun. Bu güzel yerleri paylaşırsan tüm arkadaşlar da sevinir diye düşünüyorum. Tabii takdir yine senin..

Görüşmek üzere..

 

Tarih: 2 Kasım 2006, 14:08 - İp: 88.***.**9.136
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Evet bu sitede fotoğrafım yok. A610 makinem var, Karadeniz'de yaşıyorum ama işler nedeniyle fotoğrafa ayıracak çok vakit bulamıyorum maalesef. Şehirde yaşıyoruz. Kırsala çıkma imkanı fazla olmuyor. O nedenle çok fazla fotoğraf çekemiyorum. Siteye yüklediğim fotoğrafın da iyi olmasını isterim açıkçası. Bütün bunlara rağmen illa fotoğraflarımı görmek istersen Fotokritik sitesinde aynı isim altında bikaç tane fotoğrafım mevcut. Oradan bakabilirsin. Selamlar.

 

Tarih: 3 Kasım 2006, 15:20 - İp: 81.***.**8.202