canpolat
canpolat (üye)
Kocaeli / Meraklı

Avi Dosyasından Resim Nasıl Yapılır

Arkadaşlar merhaba dijital fotğraf makinesi ile video çekiminden bir kareyi durdurup nasıl resim yapacağımı bilen kısaca anlatırsa sevinirim.

Tarih: 7 Ocak 2005, 11:47 - İp: yok
barsoy
barsoy (üye)
Burdur / Meraklı

bunu fotoğraf makinanda yapamazsın bildiğim kadarıyla; ama videoyu bilgisayara aktarıp bu işi yapan bir program bulabilirsin.Programla uğraşmayayım diyorsan videoyu bilgisayarda tam ekran izlerken yani fullscreen olarak,istediğin bir anda klavyenin print screen tuşuna bas. Sonra Windows'un paint programını çalıştır ve düzen bölümünden yapıştır de. Eğer resmini jpeg olarak kaydetmek istersen dosya bölümündeki "farklı kaydet"i seç ve kayıt türü olarak jpeg'i seç. Bu kadar.

 

Tarih: 7 Ocak 2005, 13:09 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

öyle bir dosyadan alacağın resim ne kadar işe yarar bilmiyorum. muhtemelen 320x240 veya 640x480 ebatında resim elde edersin. bu da işime yarar diyorsan, ulead video studio programı fena deil. istediğin frame e erişip alabilirsin. bmp olarak kaydeder.

 

Tarih: 7 Ocak 2005, 13:09 - İp: yok
oguz orhan
oguz orhan (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili aragorn74
Windows'un Media Player programı filmleri overlay yaparak gösterdiğinden, media player ile gösterilmekte olan bir görüntüyü Print Screen tuşu ile Clipboard'a alamazsınız, dolayısıyla da Paint veya başka bir resim işleme programında Paste edemezsiniz.
Bilgilerinize

 

Tarih: 7 Ocak 2005, 14:16 - İp: yok
barsoy
barsoy (üye)
Burdur / Meraklı

sevgili Oğuz,
Kendi bilgisayarımda yaptığımda oldu, windows xp ve media player 8.00.00.4477 versiyonunu kullanıyorum. Ama diğer versiyonlarında da olur mu bilmiyorum.Çünkü sen söyledikten sonra merak ettim winamp'ta(Winamp 5.03a versiyonu)bir avi dosyası açtım, orda da oldu. Ama mp3 çalarken visualisaton'ı açtım ve tam ekranını overlay olarak ayarladım bu sefer kopyalama başarısız oldu!

 

Tarih: 7 Ocak 2005, 19:43 - İp: yok
canpolat
canpolat (üye)
Kocaeli / Meraklı

Arkadaşalar ilginize teşekkür ederim media player classic diye bir program indirdim artık halledebiliyorum teşekkür ederim.

 

Tarih: 12 Ocak 2005, 10:09 - İp: yok
queen
queen (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Power DVD programının Capture Frame özelliğide işini görür. filmin istediğin karesinde C ye bas. o anki kare (Capture to File Modunda kullanman gerek) diskindeki programfiles/power dvd içine bmp olarak kaydedilecektir. Ulead Video Studio 7.0 la çok daha iyi neticeler alabilirsin

 

Tarih: 12 Ocak 2005, 11:47 - İp: yok
  • 1