akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Yeni İddia:soykırımı Kürtler Yapmış

Duyunca kulaklarıma inanamadım. Ermeniler 30-40 yıldır Türklerin soykırım yaptıklarını, Kürtlerin ise bu konuda mağdur taraf olduklarını söyleyip yazarlardı. Öyle ki birçok Kürt bunu bir gerçek gibi Ermeniler adına savunurdu.
Kürtlerin, Ermeni Katliamları sırasında Türkler ve diğer müslümanlar ile mağdur oldukları hususu doğrudur. Hatta bazı Ermenilerin sırf intikam için öldürüldüğü de doğrudur.
Ancak görünüyor ki Ermeniler belli bir noktaya geldiklerini düşünüyorlar ki, artık açıktan Kürt kökenli Türkleride soykırım suçlusu ilan ettiler.

DEMEK Kİ BİZİ BÖLMEK VE ARAMIZA NİFAK SOKMAK İÇİN OYNANAN BİR OYUN VAR VE BU OYUN ARTIK YAVAŞ YAVAŞ SAKLANMADAN OYNANMAYA BAŞLADI.

HIRANT DİNK İLE YAPILAN BİR RÖPORTAJDAN ALINTIDIR

Ama demecinizde 'Bu soykırımdır' derken Türklüğü aşağılamaya sokuyorlar!

- Ama bakın ben bu bir soykırımdır dedim ama bunu Türkler yapmıştır demedim.

Kim yaptı?

- Çok fazla Kürt de vardı. 1915'te yaşananlar sadece Türk meselesi değildir. En az Türk kadar Kürt meselesi ve Avrupa meselesidir de. Zaten o tarihte Türk kavramı yoktu. Osmanlı vardı.

Kürtler sorumlu diyorsunuz. Sizce işin içine Kürtleri sokunca onlar da soykırım kelimesine alerjik mi yaklaşacak?

- Bilmem.

Yani sizce soykırıma gösterilen tepki Türklere has bir alınganlık mı?

- Hayır. Ben Kürtlerden de tepki olduğunu ve olabileceğini görüyorum.

Tarih: 2 Ekim 2006, 12:53 - İp: 88.***.**0.148
lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör

Sevgili Akdenizli.

Bu yeni bir iddia değil, eskiden beri bilinen; ama çeşitli nedenlerle öne çıkırılmayan bir gerçek.


http://forum.netfotograf.com/serbest_kursu.asp?msg_id=13185&offset=40

Zaten, Ermenilerin "kanıt" diye ortaya koydukları, "yaşayanların ifadeleri"nde de, katliamı aslında kimin yaptığı, açıkça belirtilir.

Ama, Türk devleti, "suçu" başkasının üzerine atıyor gibi görünmemek için; Ermenler ise, Kürtlerden koparabilecekleri birşey olmadığı için, bilinen bu gerçeği dile getirmezler.

 

Tarih: 2 Ekim 2006, 14:23 - İp: 81.***.**0.48
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

ermeni iddalarının esas çıkış noktası olan ve en büyük kanıtı olarak gösterilen 1915-1916 osmanlı imparatorlugunun ermenilere muamelesi adlı ingiliz rapor kitabından oluşan blue book yani mavi kitabın belli kısımlarında bazı ifadeler vardır. dogu anadolu bölgesindeki katliam(idda edilen)ların bazılarına kürt aşiretlerinde katıldıgı yazılır ve bu aşiretlerin sistematik olarak osmanlı hükümeti tarafından silahlandırılarak ermenilere karsı kıskırtıldıgı sölenir(burda özellikle dini bir kışkırtma söz konusu)kitabın raporlarında sadece ermenilere karsı kıskırtılan kürtler diye bir tutum vardır.
kürtlerin ermeni soykırımındaki rolu maşadan ibaret olmanın dışına çıkmadıgı belirtilir.ermeni soykırımı iddalarına yönelik varsayımları inceleme arzum ve kürt asıllı olmamdan dolayı farklı acılardan ve taraflardan metaryal toplamak için baya bir çaba sarfettim.hrant dink in genel yayaın sorumlusu oldugu agos gazetesinede bir mail ile idda ettginiz soykırımdaki kürtlere bakış acınız nasıl dır diye bir mail attıgımda ve kaynakc göstermenlerini istedigimde bu konuda bana yardımcı olmayacaklarını ve tüm kaynakalrın ermenice oldugunu söylediler ve bir açıklama iletmediler kusura bakkmayından başka.
o veya bu sekilde 19 yy. insanoglu için felaketlere sebebiyet vermiş ve millyonlarca insan yok olmuştur.bunun ise sadece ve sadece bir tek nedeni vardır oda;
medeni uygarlık seviyesine ulaşabilmek adına baska ülke insanlarını birer basamak olarak kullanabilme iştahıdır.
1dünya savası-anadoluda yasananlar-ikinci dünya savası,uganda ve afrikadaki diger iç savaslar-ve bitmeyen ve hergecen gün kanayan yarasıyla insanları yokolusa sürükleyen ortadogu....

ee mehmet akif boşa dememiş ''medeniyet dedigin tek dişi kalmış canavar'' diye,tek dişi kalsada hala kan dökmeye hala insanoglunu acılara gömmeye devam ediyor.

 

Tarih: 2 Ekim 2006, 15:14 - İp: 85.***.**9.24
lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör

Sevgili nemru_T,

Sözlerinizin genel yapısından, Kürt olmanızın olaylara objektif bakmanıza engel olmadığı gibi bir izlenim edindim. İzlenimimin doğru olması dileğiyle, sizi kutlamak isterim. Türk olabiliriz, Kürt olabiliriz, Ermeni, Arap, Fransız, İngiliz vb olabiliriz.

Herkes kendi milliyetine göre "tarihi yeniden yazarsa", işimiz var demektir. Genellikle yapılan bu yönde taraflılıklar içinde, sizin sözleriniz çok hoşuma gitti.

Tarihte ne olmuşsa olmuştur; bugünkü kuşakların birbirine düşman olması için, "bugüne ait" nedenler bulamayanlar, tarihi, çeşitli kalıplara sokup önümüze koyarlar. Hep birlikte uyanık olmak zorundayız.

 

Tarih: 2 Ekim 2006, 15:32 - İp: 81.***.**0.48
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

nemru_T "ermeni soykırımı iddalarına yönelik varsayımları inceleme arzum ve kürt asıllı olmamdan dolayı farklı acılardan ve taraflardan metaryal toplamak için baya bir çaba sarfettim." demişsin.

http://www.ermeni.org 'a bakabilirsin ermeniler tarafından hazırlanmış türkçe bir site

Olaylara ermenilerin gözünden bakmak istersen inceleyebilirsin.

 

Tarih: 2 Ekim 2006, 15:39 - İp: 213.***.**1.5
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Bahsettiğim sitedeki tanıkların neredeyse hepsini okudum.

Onlarda zaten rusların tarafında olduklarını itiraf ediyorlar.Taşnakdan falan bahsediyorlar ve ermeni çetelerinden bahsediyorlar ama tabi kendi katliamlarını anlatan yok.

O sitedeki hatıralardan bazılarını çok abartılı bulduğumu belirtmek istiyorum.Ve bir soykırımdan bahsetmek mümkün değil eğer öyle olsaydı anadoluda ve İstanbulda sağ ermeni kalmazdı



 

Tarih: 2 Ekim 2006, 15:50 - İp: 213.***.**1.5
ariktekin
ariktekin (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar uzun bir makale olduğu için buraya yapıştırmadım linkini veriyorum ilginç bir tez.
Kürtler Türkiye'yi bölmüyor.. İSTİLA EDİYOR.. okumak isterseniz tıklayın.

Sağlıcakla kalın..

 

Tarih: 2 Ekim 2006, 18:06 - İp: 88.***.**2.54
ariktekin
ariktekin (üye)
İstanbul / Meraklı

Ermeni meselesi ile ilgili;

Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanı Yard.Doç.Dr.Sayın Orhan ÇEKİÇ çok sevdiğim bir büyüğümdür(Bazı TV kanallarında programları da var). Sayın O.Çekiç Siyasal mezunu ve kendisini yıllardır bu Ermeni Meselesi ile bağlantılı yurtdışı yayınlarda sahte belge ve bilgileri ortaya çıkarmaya adamış bir insan.
En kolayından arama motorlarından birine Orhan Çekiç yazdırııp arattığınızda ilgili yazılarını bulabilirsiniz.
Ben buraya 2 adet link vereyim ilgi duyan arkadaşlar bakabilriler..


Link 1

Link 2

 

Tarih: 2 Ekim 2006, 18:12 - İp: 88.***.**2.54
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

günaydın demekten başka bişi diyemiyorum bugüne kadar türkiyeni başına gelen kötü şeylerin %99 kendi içimziden çıkan insanlardan kaynaklamış

öteyandan 1970 lerde yazılmış bir kitapda diyorki bu ktabı aryıp bulucam inşalla hevde kütüphanede olması lazım kürtle nufusplanması çalışmlarına hiç bir zaman uymmaışlar hatta çok eşlilik yaparak sürü şeklinde çoğalmışlar. ve budurum devam ederse Türkler türkiyede azınlık durumuna düşecektir. şeklinde bir yazı okumuştum.

Bana bu yazıyı okuduğ zaman komplo teorisi gibi gelmişiti. ama malesef gidiş öyle.


Batıda birkişi 4 kadınla evlenir se tukaka edilir bilium kadın proramlarında yuhalanır.


Doğunda torunlarının adını sayısını bilmeyen biri nin haberi çıkar sempatik şekilde haber yapılır hatta izlerken cümleten güleriz...


nereye gidiyoruz bilen varsa banada söylesin çözbulanlarıda beklerim.

Not: Kürtler burada genlleme olrak yazdım kürtler dışında bazı küçük gurplar kürtlere destek verdiği gibi kürtlerin içindede bu vatana hizmet vermiş er'inden genralline kadar asil insanlarda yetişmiştir bunuda inkar etmeyiz.


 

Tarih: 2 Ekim 2006, 18:19 - İp: 81.***.**6.136
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Hafızam beni yanıltmıyorsa eski Van Şehir merkezi ile Ermeni-Ruş İgali ve Katliamından sonraki Van şehri aynı değildir. Yani Van'ın işgalinden sonra tüm şehir tamamen tarhip edilip, nüfusu da büyük oranda katledilmiştir. Geçen yıl olması gerek: O katliamdan sağ kurtulanların tanıklıklarını okumuştum.Öylesine korkunç şeyler anlatılıyor ki, insanın kanı donuyor.

Bizlere Ermeni Soykırım iddaları konusunda hafızalarımızı tazelememizi söylüyorlar. Oysa bilmeliler ki onlar için asıl felaket bu konuda bizim hafızamızı tazelediğimiz zaman gelecek. Anadolu İnsanının o dönemde yaşadığı acı ve travma o kadar güçlü ki unutmaktan, unutturmaktan başka yol bulamamış. Batı ve soykırımcı ermeniler bu suskunlugu hep yanlış yorumluyorlar. Onlar bu suskunluğumuzu bir İNKAR DUVARI OLARAK görüyorlar.

 

Tarih: 2 Ekim 2006, 18:20 - İp: 88.***.**2.113
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Ariktekin, kürtler türkiyeyi bölmüyor makalesi bence doğru tespitler içeriyor. Daha önce bir dergide okumuştum bu makaleyi. Hatta bunun gibi birkaç araştırma daha vardı, onlarında okunmasını isterim. Bu nüfus artışının ve yayılmanın bence bir şekilde kontrol altına alınması gerekir. Bazen televizyonda 10-20-30 çocuğu olanları gördükçe insanın tüyleri diken diken oluyor. Hatta 40-50 gibi rakamlar da duyduğumu hatırlıyorum.

Bir insanın bu kadar çocuk yapabileceğini aklım almıyor. Bunların herbiri bizim bir iki çocuğumuzun eğitiminden, sağlığından, sosyal güvencesinden, insanca yaşama hakkından çalmış olmuyor mu ?

 

Tarih: 2 Ekim 2006, 19:27 - İp: 85.***.**3.249