gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

Yanlış Giden Bir Şeyler Var...

1056 görüntülenme:44 yorum
515 görüntülenme: 9 yorum

Bu sadece eklediğim 2 fotoğraf üzerindeki izlenim ve yorum sayısı..
ve burdaki diğer üyelerinde yaşadığı bir sorun sanırım..
Burası bir fotoğraf sitesi,eleştiri ve yorumlar haz vermeli ve kişiyi başka çalışmalarında tetiklemeli,pas geçmek birdahaki fotoğraf eklemelerini engeleyebiliyor.
serbest kürsü reytinkleri fotoğraflarada yansımalı diye düşünüyorum

Tarih: 3 Nisan 2007, 09:59 - İp: 88.***.**4.171
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili buffalo'nun düşündüğü gibi hiç yorum almamış fotoğraflara yorum yazmayı çok istememe rağmen yapamadım.Nedeni ise bende öğrenmek için burdayım yanlış bir şey yazarım diye korkuyorum birde fotoğraflar üzerinde fazla düşünüyorum beyendiğim bir şey yazamayıncada vaz geçiyorum. Hiç yorum almamış veya az almış fotoğrafları ustalarımız yorumlarsa daha faydalı olur düşüncesinden hareketle yorum yazmıyorum.Kalın sağlıcakla.

 

Tarih: 3 Nisan 2007, 18:25 - İp: 139.***.**1.101
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Arkadaşlar bu konuda söylediklerinizin tümüne katılıyor ve bu durumdan muzdarip olanlardan birinin de ben olduğunu söylemek istiyorum..Ve sırf buna tepki olsun diye serbest kürsüde "gündemde kalmak" adlı bir konu da açtım zaten.

Fotograflara bakıyorum ama beğenmiyorum..Yazacağım neden beğenmediğimi adamla it dalaşına tutuşacağız.-Fkte oldu,burda oldu ve hatta daha geçenlerde oldu- Ne gereği var deyip en çok beğendiğim 3-5 fotoya beğeni yönünbde yorum yapıyorum ve geçiyorum.Ve baktığım fotolar da genelde ilgi alanım yani manzara makro vs.Haliyle diğer fotolara pek bakamıyorum..

Öte yandan yorum almak.Bu benim için çok önemli ama yorum yapmasını bilenlerden yorum almak tabiki..İsim vermek istiyorum.Şu an aklıma gelmeyenler neolur alınmasın.gaijin, burkay08, thalassa, as, hüsmenağa, zkurnuc,fatma cink, kontrast vsvs..Bu arkadaşların bana yapacakları bir yorum alacağım on tane "çoook güzelden" bin kat iyidir.

Ve sırf o yüzden, fotografçılığımın gelişmesi için çırpınıyorum.Ve bu ustalardan bir yorum almak için halen daha siteye fotoğraf gönderiyorum...

 

Tarih: 3 Nisan 2007, 23:27 - İp: 212.***.**2.141
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

görüntülenme sayısına göre yorumlamak %100 doğru olmaz sanırım çünkü benim gibi -fotoğrafları defalarca görüntüleyip buna rağmen hiç yorum yazamayan- çok fazla insan vardır.benim henüz onaylanmış fotoğrafım bulunmadığı için yorum yapamıyorum.

yorumların haz vermesi ve kişiyi tetiklemesi konusunda kesinlikle size katılıyorum.

 

Tarih: 4 Nisan 2007, 21:18 - İp: 85.***.**2.211
elalarini
elalarini (üye)
Ankara / Amatör

Anlattıklarınıza katılmamak elde değil. Aynı soru her gün benimde kafamı kurcalıyor. Keşke diyorum "çok güzel", "harika" vs gibi bir yorum yerine eksiklerimi görüp bana bu yanlış bu doğru diye anlatacak biri olsa. Harika, süper gibi yorum yapan herkese lafım yok benim. Sitedeki üyelerin büyük kısmı amatör. İşi bilen kişilerin bu gruba katılmaları insanı üzüyor. Bu keşkelerimde onlara tabi ki. Böyle giderse olduğumuz yerde sekeceğiz hep..

 

Tarih: 4 Nisan 2007, 21:41 - İp: 88.***.**2.10
eminakca
eminakca (üye)
Almanya / Özel Gün Fotoğrafçısı

Lazut Hocamla aramda gecen kisa bir diyolog ve o günden beridir fotograf yüklemiyorum icimden gelmiyor

lazut Hocam
bir sorum olacak bende kendi capimda burada kendime vakit ayirdigim zamanlarda makinami alip cikiyorum biryerlere is stresinden uzaklasmak ve kendimle basbasa kalabilmek icin buraya geldikten sonra bakis acim biraz daha degisti daha nasil iyi yakalayabilirm isigi suradan cekseydim acaba önümdeki obje nasil olurdu gibi
fakat sunu gördüm burda ilk defa hdr denemek icin bir irmagin yanina gittim son ekledigim fotograf oradaki selaleyi cekmek icin eksi 4 derecede suyun icine girdim sirf o ani yakalamk icin kendim icin yaptim sirtimda tripod elimde gözüm gibi baktigim kamera oraya geldigimde baktimki dize kadar camur tripod kullanmaya imkan yok camurun icinde raw formati olarak basladim deklansöre basmaya bir ara kendime geldigimde ayaklarimi hissetmiyordum
acaba dedim iyi oldumu nasil yakaldim benim görüs acim nasil geldim eve tabi hanimdan bir araba firca yedim afiyetle pc de denedim kendi ellimden geldigi kadar buraya yüklledim ve kabu lettiler kimi zaman saat basi bakiyorum fotografima acaba elestiri yazan varmi nerde hatam var beni yerden yere vursun ama bileyim hatami ama yok hocam 40 kisi bakmis 3 kisi cevap yazmis o insanlarda kendi fotograflarina yorum yazdigim insanlar ama gel nü bölümü bambaska neyse kafanizi agrittim
elimden geldigi kadar baktigim fotograrlara kendi capimda yorum yazmaya ugrastim bu konuda cok bilgim olmadigi halde ama buradaki ustalardan tenkitler almak siterdim yada daha nasil iyi yakalama taktikleri verilmesini isterdim ama olmuyor bir yerlerde bir tikaniklik var
öyle bir ortam olusmuski ayni bir kisirdöngüde dolanip duruyoruz bakiyoruz ama göremiyoruzmu diyeyim onuda bilmiyorum isterdimki bbeni yerden yere vursun desin surasi olmamis isik yanlis yerden gelmis bu fotograf bu siteye yakismaz gibi cümleleri bile bekledim inanin
yazacak cok sey varda neyse
saygilarimla hocam

lAZUT BEY

hocam bu söylediğiniz bir çok kez bir çok yerde dile getirildi.Ancak doğru dürüst bir netice alınamadı.Sitemiz için bir öz eleştiri yapmak gerekirse burda fotograf eleştirilmiyor.Fotografa yorum yapılmıyor-Genelleştirmek istemem tabi-fotografı çekene yapılıyor.Bu hiç hoş bir durum değil.Peki yorum almak için ne yapmalı.
1-Bir kere güzel bir bayan niki seçmelisiniz
2-Forumlarda sürekli "gündemde kalmalısınız".İnsanlarda "kim bu yahu" gibi soru işaretleri bırakaçak agraesflikler sergilemelisiniz.
3-Önce nü sonra portre sonra çocuk ve en sonda da artık manzara çalışmalısınız..
4-Forumlarda espiritel sabırlı yol gösterici yani çok değişik biri olmalısınız
5-Çok çok çok yorum yapmalısınız.

İşte kısaca bu..Ha bunları yap veya yapma ama bence asıl önemli olan fotograf çekmekten ve fotografını sergilemekten zevk almaktır.Unutma ki tüm duygularımızın bir görüntüsü mutlaka doğada vardır.En iyi manzara fotografçısı bu duyguları yakalayan fotografçıdır

Saygı ve sevgilerimle

 

Tarih: 4 Nisan 2007, 23:55 - İp: 62.***.**2.73
mineee
mineee (üye)
İstanbul / Amatör

önemli bir konu açmışsın gordi.ben olumsuz yorum yapamayan arkadaşlara bir tavsiye vereceğim.amatör olmama ve kendi fotoğraflarımda istediğimi henüz elde edemememe rağmen,gözümün iyi olduğunu ve yorum yazabileceğimi düşünüyorum.bu yüzden de çift taraflı yorumlar yapmaya çalışıyorum.yani önce iyi şeylerini söyleyip sonra da olumsuz gördüğüm taraflarını söylüyorum,böylece hiç tepki görmedim.
tabi belirteyim bazen,seyrek de olsa ben de çok beğendiğim için tepki vermeden geçmek istemediğim bir fotoğrafa teknik açıdan da eleştirecek bir şey bulamadığım için çok güzel eline sağlık diyip geçebiliyorum.
bir de çok yorum almış güzel fotoğraflara yorum yapmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.artık 20den fazla yorum almış ve olumsuz eleştirilecek bir yanı gerçekten olmayan fotoğraflara yorum yazmama taraftarıyım.
az yorum almış fotoğraflaraysa özellikle yorum yapma gibi bir eğilimim var.çünkü iyi ve eleştirel bir yorumun insan üstünde ne kadar teşvik edici ve ders verici olabileceğini gördüm.
yorum almak için bazı yolların izlenebileceğine de kesinlikle katılıyorum.bu işin bir raconu var bence.
yine de herkes istediğini yapabilir tabi.ama genel seviye düşer orası ayrı...

 

Tarih: 6 Nisan 2007, 14:46 - İp: 85.***.**9.49
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

ben yaorum yapamıyorum ya fotolara..
2 tane fotom olması lazımmış benim hiç yok


ama bende biliyorum yani şimdi.

kadraj,,ufuk çizgisi,, ters açı,,düz açı,,45 derecelik açı,, ters ışık,,simetri,, hdr,,

tamam işte bi yoruma bunları yazsam bana yeter..

bana da açın yorummmmuuuuuuuuuu

 

Tarih: 6 Nisan 2007, 14:49 - İp: 88.***.**6.45
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

burada bienler önde bilmeyenler arkada olsun diye bi olay yok,,herez yorum yapacakki ortalık canlansın.Gariban düğünü gibi oldu burası,sessiz sakin..OLmazki katılım olsun.eleştiri olsun.hem herkez konuya hakim olur o zaman.

 

Tarih: 6 Nisan 2007, 15:05 - İp: 85.***.**2.132