ozys326
ozys326 (üye)
İstanbul / Amatör

Tercihim Hangi Yönde Olmalı ?

Liseye başlarken annem ve babama fotoğrafa ilgim olduğunu ve Photoshop'u kurcalayıp birşeyler çözdüğümü dile getirdim, fakat bana evimin yakınındaki liseye gitmemde ısrar ettiler. Düz lisede bir sene kaldım, bir sene daha kalırsam, okuma hakkımı Milli Eğitim Bakanlığı elimden alıyor ne yazık ki, bu sebepten dolayı, ailem tedirgin şu an, beni bu yüzden özel bir okula yazdırdılar, rahatlıkla geçeceğimden eminim, bu okulda pek kalmak istediğim söylenemez, beni bir meslek lisesine yazdıracaklar, fakat ben lise 2. sınıfa geçtiğimde bir anadolu meslek lisesinde ne göreceğimi, ve bu göreceklerimin bana faydalı olup olmayacağını sormak istedim. Eğer ki bu liseden mezun olursam, bana önerileriniz üniversitede hangi bölümü okumamdan yana olurdu ? Hepsinden önemlisi, şu an aklım çok karışık, sizce ne yapmalıyım ? Şu sıralar internetten bulduğum fotoğraf hakkında eğitici makaleler okuyorum, bir kaç terim öğrendim, amatör bir başlangıç için hangi makinayı almamı önerirsiniz ? (Asıl sorum bu olacaktı.) Daha sormak istediğim pek çok soru var, ilerleyen günlerde bunları da dile getiricem, sağlıcakla.

Tarih: 22 Kasım 2011, 00:19 - İp: 213.***.**2.88
ozys326
ozys326 (üye)
İstanbul / Amatör

Kimse yok mu yahu yönlendirecek ?

 

Tarih: 23 Kasım 2011, 01:48 - İp: 213.***.**2.88
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

Makine tercihi için bütçe belirtmemişsin

 

Tarih: 23 Kasım 2011, 13:55 - İp: 144.***.**6.124
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

İster muhasebeci ol, ister hastabakıcı veya elektirikçi.. vs.. Senin fotoğrafçı olmanı engellemez..

Sanat insanın içindedir, diplomasında değil.. Hayat şartlarının zorluğunu benim anlatmama gerek yok.. Bu foruma başvuracak bir kimseysen, etrafını iyi izleyen biri olduğun ortada.. Geçimini sağlayabileceğin, iyi bir meslek edinmelisin.. İzninle belirteyim bu fotoğrafçılık olmasın.. Meslek lisesi veya ticaret lisesi her ne ise sana muhakkak iyi kapılar açacak..

Eğitim hayatında başarılar dilerim.. Fotoğraf makinesi konusunda; makinenin önemi yoktur, önemli olan senin anı yakalayabilme kabiliyetin..

Işığın bol, bahtın açık olsun..

 

Tarih: 23 Kasım 2011, 15:31 - İp: 94.***.**1.86
  • 1