okyanus.
okyanus.
üye
(Profesyonel Fotoğrafçı)
İstanbul

Salep Zorunsalı

Zorun ney niye salep içmek istiyon demeyin emmiler.

Keza biz çocuk iken Toros dağlarının enğin doruklarından ve zirvelerinden toplar ve bakkala satar idik. O da alır idi. Elbette para mukabili. Lakin o zamatlar da pahalı idi bu meret.

Hanım kişi bakkaldan nestle salep almış idi. Hazır mahiyette idi gaynamış suya (sudan salep olmaz emmiler) yahut süte dökün yazmakta idi ( ingilizler bu tarz şeylere take a way derler, yani al ikile manasında).

Binaleyen muhteviyat kısmını mercekle (makro mercek. zira yazılar çok küçük idi lakin biz büyüdük dünya denişti ) okuduğumda içindeki salep miktarının %0,3 mertebesinde olduğunu görmem ile dumura gidip gelmek arasında bir kararsızlık yaşayarak cinnet geçirsem şu an diye düşündüm.

Netekim paraya kıydım aktar denilen otlu bitkiler satıcısından salep aldım 50 ğr mertebesinde. Zira kilosu 200 TL idi meretin. Aktar emminin sözüne göre içine nişasta da katmak gerekir imiş lakin nişasta olayı işin hile and hurdası olduğu için o kısmına girişmedim.

Mamafih bizim oralarda kış boyu pastanelerde şorda şurda kaynayıp duran salep semaverini istanbulda görememek beni nostaljiden alıkoymakta idi.

Bir tencereye süt koyun emmiler. Isınana kadar karıştıraraktan amel eyleyin. Sonra bir kilo süte 8 ğr denmekte lakin bir tatlı kaşığı salep atıp 15-20 dakka karıştırın. Saatiniz hislon marka olursa daha iyi. hislon yok ise evde bulunan herhangi bir saat ile de dakka tutabilirsiniz lakin aynı lezzeti vermez.

 

Tarih: 14 Ocak 2012, 15:51 - İp: 81.***.**4.66
Cevapla
kurab_canavari
kurab_canavari
üye
(Amatör)
Aydın

salepi sevmiyorum

askerde sabun gibi peynir yediğim günlerden beri lüx yemek aramamaktayım. şıtandart olsun yeter

 

Tarih: 14 Ocak 2012, 19:33 - İp: 88.***.**0.17
okyanus.
okyanus.
üye
(Profesyonel Fotoğrafçı)
İstanbul

lüks benim için lüks deyil standart bir ihtiyaçtır. keza ben ona lüks dememekteyim. benim için normal şeyler onlar.

askerde ne yidin emmi sorması afiyet.
peynirin sabun gibi olduğunu nasıl anladın zira ?
askere gitmeden önce sabun mu yemiş idin ?

 

Tarih: 14 Ocak 2012, 21:08 - İp: 81.***.**4.66
sabanersan
sabanersan
üye
(Meraklı)
Bursa

okyanus hadi zor-zor o dediğin gramda sahlebi aldık...tekaüde ayrılalı ne kadar olduğu unutulan hislon u nerede bulacağım şimdi....kenara koyduğumuz saat hadi dursun orada...nostalcinin maderen versiyonunu yaşamak için aldımız cortebert bari olsaydı....ikame metodu filan olmazmı...elvekil kel asil de olmazmı...ahbu sorunsallar olmasa bu hayat hiç çekilmeyecek...diyesiyimki,idraki melali akla gerekmez,bu terazi bu kadar sıkleti çekmez...takılmaktan imtina ve ictinab eylediğim o şeyi aklıma getirdi,rengi ve dahi kıvamı itibariyle....

 

Tarih: 14 Ocak 2012, 21:17 - İp: 88.***.**6.197
kurab_canavari
kurab_canavari
üye
(Amatör)
Aydın

bu yazı, ve şu yazı (http://www.kirpininyeri.com/2010/11/en-iyi-kahve-makinesi-hangisi/) gibi bir takım yazıları okurum ama hiçbiris beni gaza getiremez

şıtandart olmalı

 

Tarih: 14 Ocak 2012, 21:26 - İp: 88.***.**0.17
sabanersan
sabanersan
üye
(Meraklı)
Bursa

mükemmel olmayı öğrenmek için kurs alacağız diye fellik fellik remi yi arıyoruz..o sahlep sorunsalı peşinde...umutsuz vak'a isek bilelim..

 

Tarih: 14 Ocak 2012, 22:04 - İp: 88.***.**6.197
bitpire
bitpire
üye
(Amatör)
İstanbul

200'e nereden aldın? Az önce 300 TL'den kitlediler bana. 50 gr aldım. 1 kg süte 15 gr koy dedi emmi, ne kadar çok koyarsam o kadar çabuk biter ve yeniden alırım mantığından hareketle. Süt soğukken karıştırmaya başlayıp, ağır ateşte pişirecekmişiz. Saat de Hislon değil ama bakalım tadı nasıl olacak ben de merak ediyorum.

 

Tarih: 18 Ocak 2012, 15:03 - İp: 213.***.**5.242
mete007
mete007
üye
(Doğa Fotoğrafçısı)
Kocaeli



Yerinde içmek lazım..

Buz gibi soğuk havada, kızkulesinin karşısında.. "-abi arabaya servis yaparız" diyen çocukları dinlemeyin, nasıl olsa bir içimlik zaman.. Tadını çıkarın.. Birazda fotoğraf çekin..

Hadi gidiyomuyuz..

 

Tarih: 18 Ocak 2012, 20:38 - İp: 83.***.**2.161
n.baba
n.baba
üye
(Amatör)
Ankara



#n.baba' tarafından 20.01.2012 17:19:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Ocak 2012, 23:14 - İp: 69.***.**3.96
mikaela
mikaela
üye
(Amatör)
Ankara

MErhaba efendiler. BEn yeni üyeyim. Bir bakayım derken okyağnus beyin aşırı ağdalı sahlep yazısını gördüm. Bİr iki lakırdı edeyim dedim.
Efendim. BEn hep ülker marka salep içerim. Lakin geçen nestleninkini içiyem dedim. BErbat bir tat idi. Ülkerinki gene idere eder. Lakin nestleninkini içmek ne mümkün efendim.
Okyanus bey kilosu 200 tl ye salep alabildiğine göre zengin birisi olmalı.

 

Tarih: 20 Ocak 2012, 23:45 - İp: 85.***.**8.126
okyanus.
okyanus.
üye
(Profesyonel Fotoğrafçı)
İstanbul

emmi topiçi açtığım günden berli aynı 10 tl lik salepi yapıp yapıp içmekteyim.

lakin hala binaleyen bitmedi

böylece sahte salep ile aynı paraya geldi

belki buğünkü içeceklerim itibarıyla kara bile geçebilirim

 

Tarih: 24 Ocak 2012, 20:20 - İp: 81.***.**4.66
Sayfa(lar): 1 | 2 | 3

İlgili Olabilecek Konular
Gönderen
Cevap
Okunma
Son Gönderim
okyanus.
85
14900
01 Ağu. 2011, 14:48
pazarbey
rokomet
38
5648
10 Haz. 2007, 12:54
fotomat
Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Pentax Ve Nikon Perde Sayısı Öğrenme
t_yamanPerde Sayısı (çekim sayısı, shutter count, actuation count) bir fotoğraf makinesinin durumu hakkında bilgi veren, otomobillerdeki "kilometre" kriterine karşılık gelen veridir. Özellikle ikinci el makine alımında, makinenin ne kadar çok kullanıldığını anlamanın en temel verilerindendir. Ancak perde s...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
muryefte59, mustekaslan, vsmsk, zorbeyinoglu, (4)