pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Robert Bosch’a Açık Mektup!

İnsanların güvenini kaybetmektensi para kaybetmeyi tercih ederim diyen sayın Bosch çok eskilerde kalmış olmalı.
Gerçe onun kabahati yok. Herkes Türk malı bosch alma dedi bana. Git doğu banktan Alman malı al, garantısı yoktur ama arızada yapmaz dediler.Fakat ben gidip Türk malı bosch aldım.
Aldıktan kısa bir süre sonra soğutmamaya başladı. Tamir ettiler.Sonra pervanesi takır takır sesler çıkardı.Tamir ettiler. Sonra kapak contası çıkmaya başladı. Değiştirdiler.Fakat bu sefer muhtemelen yan sanayi taktılar ki mıknatıslı olması gereken conta hiç tutmadı. Sonra tekrar soğutmamaya başladı.Tamir ettiler. Bide akıl verdiler bizi boşuna çağırmayın şöyle şöyle yapın diye. Öyle yaptık yılda bir iki defa 2-3 gün çektik fişini.
Şimdi ise artık kapağı hiç kapanmıyor.Öyle açık çalışıyor. Ne yapsam sayın bosch.Televizyonları çağırıp herkesin gözü önünde parçalasamda kurtulsammı bu ucube buzdolabinden. Eskiler bilir.Ambra diye bir marka vardır. BAbam 30 sene önce almış. Hala taş gibi.Hİç tamir görmedi. Nasıl oluyor anlamıyorum.
Bİliyorum kemikleriniz sızlıyordur Türkiyede fabrika açtığınız için.DAha doğrusu sizden sonrakiler açtığı için.BEn olsam hemen kapatırdım.Zira benim güvenim kalmadı bosch'a Kimseye tavsiye edemiyorum. BEn bosch'a güvenmiyorum.Hoşçakalın.
Arkadaşlarda kusuruma bakmasınlar yazmak zorundaydım.Sinirimden öleceğim yoksa.

Tarih: 22 Ekim 2006, 23:22 - İp: 85.***.**5.169
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Sevgili Beytullah,
Bende Boch marka no-frost buzdolabı kullanıyorum ve yedi senedir -benim ikizlerim dondurucu kısmına su dökmelerinin dışında- hiç arıza yaşamadım.

Başına gelen sinir bozucu birşey.Ne yazık ki satıcı-üretici-ihtahaltçı halen Türkiyede gerekli yasal koşullara uymadığı gibi tüketiciye de yeterli servis desteğini veremiyor.

 

Tarih: 22 Ekim 2006, 23:42 - İp: 85.***.**8.111
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bosch galiba Türkiye de profilo tarafından üretiliyor. Eskiden kaliteliymiş ama artık pek kaliteli olduğunu sanmıyorum. Gerçi bizde bir çamaşır makinesi var 10 senedir çalışıyor.

Şimdi ben Ambra dediğin markayı bilmem ama, bizde buzdolabının Türkiye de ilk çıktığı yıllarda ( 70 li yılların başlarında ) alınma bir Mobilgaz ( bir nevi Arçelik ) marka buzdolabı vardı. Bu dolap halen bizim atölyede çalışır vaziyette ve kullanılıyor.

Bu beyaz eşya konusunda benim için en sabıkalı marka ise Ariston dur. Farklı farklı zamanlarda biz no frost buzdolabını almıştık, gürültüden sinir etti sonra da soğutmamaya başladı attık. Annem almıştı o da iki sene sonra falan hiç soğutmamaya başladı onu artık düz dolap niyetine kullanıyor. Benim teyzeoğlu bulaşık, çamaşır makinesi ve buzdolabı almıştı ariston, bir sene sonra hepsini tümden değiştirdi.

En sonunda herkes arçelik aldı şimdi herkes mutlu.Bosch ya da şu bu bence Türkiye de çok çok kaliteli yerli beyaz eşya markaları var şaşmayın derim.

 

Tarih: 22 Ekim 2006, 23:59 - İp: 85.***.**2.223
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ah Ah bende bu şans olduktan sonra.Şimdiye kadar alıpta memnun olduğum tek ürün japon ürünleri. Onlarda hiçbir sorun yaşamadım.
Bosch canımdan bezdirdi.Okyanusun dediği gibi ariston aldım. HEmde dialogic çamaşır makinası.Türkiyede birtek bende arıza çıkmış. Aylarca arızasını bulamadılar.Sonnuda bulup tamir ettiler.Fakat ben istemedim yenisi ile değiştirdiler. Ariston fırın arızalandı, tamir ettiler.
Okyanusun dediği gibi ya beko arçelik almalı, yada 3 kat para verip MİELE alıp arkaya bakmamalı.Türk markalarından soğudum.

 

Tarih: 23 Ekim 2006, 00:23 - İp: 85.***.**5.169
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

abi senin aldığın her üründe de bi problem çıkmış siz eevi bi okutuverin büyümü var Allah göstermesin!!!

 

Tarih: 23 Ekim 2006, 00:28 - İp: 88.***.**1.126
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Valla evdemi var, bendemi var anlamadım valla. Ama kesin birşey var.

 

Tarih: 23 Ekim 2006, 00:32 - İp: 85.***.**5.169
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Bence izinsiz çekip özel hayatlarını iki paralık ettiğin börtü-böceğin ahını aldın pazarbey amca
Ambra markasını bilirim.Büyük dayım bayiliğini yapmıştı birara.Örneğin bizim evde arçelik buzdolabı var,babam ben doğduğum yıl almış.Şimdi küçük geliyor diye büyüğünü aldı ama yenisi eskisi kadar iyi soğutmuyor.Bir diğer garip tarafı küçük diye gözden çıkardığımız dolabı 4 kişi zor indirdik merdivenlerden,büyük olanıda iki kişi kuş gibi çıkardı yukarıya Valla bi garip işler.
Sanırım elektronik ve beyaz eşya ucuzladıkça içinden bişeyler eksiliyor yada plastik üretim yapıyorlar

 

Tarih: 23 Ekim 2006, 00:51 - İp: 85.***.**9.7
r.bosch
r.bosch (üye)
Yurtdışı / Amatör

pazarbey;

sitem dolu yazınızı okudum....

açıkçası beni mezarımdan kalddırğınız için size kızgınım. hem ülkenize yatırım yapmış benim çocuklar hem de suçlanıyorum.

eleştirilerinize yanıt vereyim.

elektronik eşyaları kullanmak dikkat ister, özen ister. siz değil miydiniz 2 ay önce tv kartı beni çarptı hastanelik oldum diyen. o tv kartında karıncayı bile çarpacak elektrik yoktur oysa.
tv kartı sizi çarptıysa buzdolabı ne yapmaz.

siz o buzdolabını bana yollayın. kabul ediyorum. yeterki çeneniz sussun.

 

Tarih: 23 Ekim 2006, 03:10 - İp: 85.***.**8.159
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

aha robert bosch pörtlemiş

pazarbey ne kadar da mubarek bi nsanmışsınız ki ölüyü bile dirltecek bir topic açmışsınız...

 

Tarih: 23 Ekim 2006, 03:46 - İp: 88.***.**1.126
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tir tir tir. Bosch dede kızgınlığım size değildir. Sİzin tüm dünyadaki "İnsanların güvenini kaybetmektensi para kaybetmeyi tercih ederim " sözünüz ile tescilli güveninirliliğinize zarar verdikleri için kızgınlığın birazda.
BUzdolabilinin üstünde hala o taktıkları yan sanayii conta. Sizinkileri çağıracağım.Bakın bu sizin yetkili servisinizin taktığı conta diye.
Sizinkiler maalesef Aristonun yetkili servisinin gösterdiği ilgi ve alakayı gösteremedi.
Size saygım sonsuz. Size sözümde yok. Lakin keşke Türkiyede fabrika açtırmasa veya profiloya mal yaptırmasa idiniz. Ölü ölü gelip cevap yazdınız.Sizden tarafa hakkımı helal ediyorum.
Saygılarımla.

 

Tarih: 23 Ekim 2006, 08:39 - İp: 85.***.**5.169
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

 

Tarih: 23 Ekim 2006, 14:24 - İp: 85.***.**2.169