munzur777
munzur777 (üye)
Yalova / Haber Fotoğrafçısı

Photoshop Ve Ressamlık

arkadaşlar ben photoshop programını kullanmaktan buyuk bi zevk alıyorum ve bu meslekle ugraşanların insanların duygu dunyalarına hitap ettiğini düşünüyorum.
ama bi arkadaşım bana bu sektörün oluşmasının ressamlara, gercek emektarlara saygısızlık oldugunu düşündüğünü söyledi...ben işin içinden çıkamıyorum siz ne dersiniz...

Tarih: 18 Eylül 2006, 19:17 - İp: 85.***.**7.29
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Bence o arkadaşınız yanılıyor,neden mi?
Aynı konuyu bir ressamla konuştum.Adam bu konuda çok rahattı.Diyor ki :
" Bizim için değişen bişey yok.Yeni adı plastik sanatlar olan yağlıboyadan mamül sanatların gerçek bir fanatizmi var.Siz ne kadar da PC de benzerlerini üretsenizde hiç biri gerçek anlamda bir tablonun yerini tutamaz.Düşünün salonunuzun en güzel köşesine bir tablo koymak istiyorsunuz,PS ile hazırlanmış bir tabloyu mu yoksa gerçekten yağlıboya ile yapılmış bir tabloyu mu tercih edersiniz.Bir kere yağlıboyanın,neftin kokusunu bile veremezsiniz PC ile.Hele fırça darbeleri ve boya izlerini vermeniz mümkün değil."
Evet,bence ressam çok haklıydı.Belki iki saate yakın tablolarını tek tek anlatıp örnekler verdi.Hepside mükemmel çalışmalardı.Şimdi internetten araştırın PS ile yapılmış çalışmaları ve şöyle bir bakın.En fazla 1-2 dakika bakarsınız.Ama ressamın elinden çıkmış bir eserine çok uzun süre sıkılmadan bakabilirsiniz.Aradaki fark budur.

 

Tarih: 18 Eylül 2006, 19:30 - İp: 88.***.**0.99
mesutdurmus
mesutdurmus (üye)
Kocaeli / Amatör

Ben hem çiziyorum hem grafik çalışıyorum hem de foto manipülasyon yapıyorum. Yani PhotoShop un el atabileceği her dala el attım kendimce. Bence güzel de oluyor. Sanatın sınırı yoktur derler. Kısıtlamalar koyulursa bu sözün ne anlamı kalır?.. Tamam PhotoShop la büyük emekler sarfedilmiş bir resmi elde edebilirsiniz belki veya çok yakını ama asla orjinali gibi olmaz zaten. inanmayan http://nean.deviantart.com/gallery ye baksın... Burda hem benim çizimler hemde PhotoShop işlerim var. Lakin en sadesinde bile PhotoShop vardır.

 

Tarih: 21 Eylül 2006, 13:23 - İp: 81.***.**7.138
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

Bir grafiker olarak photoshop kullanıyorum, fotoğraflar üzerinde istediğim değişiklikleri yapabiliyorum, tasarımlar yapıyorum ancak resim yapmak farklı bir olay, bana göre Photoshop kullanan resim yapabilir anlamına gelmiyor, ve tabi arkadaşların fikirlerine de katılıyorum elle yapılan bir tablo ile bilgisayar ortamında yapılan bir resmi karşılaştırmak bile saçma olur. Evet her ikisinde de emek vardır ancak el sanatı farklı bir boyut...


Sevgi ve saygılarımla...

 

Tarih: 21 Eylül 2006, 13:30 - İp: 81.***.**3.185
tugrax
tugrax (üye)
Kütahya / Doğa Fotoğrafçısı

Biri elma diğeri armut birbirine karıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum...
Bir fotoğrafın altında şöyle bir yorum belirtmiştim.

"Filmin karanlık odasıyla dijital fotoğrafın Photoshop u arasında uçurum fark var.Haklısınız hayat akışının doğasında varolan birşey; pazarladığın malzemeyi allayıp pullamak...
İşbu noktada exif bilgilerinin verilme amacı nedir onu anlamıyorum.Neticede nasıl çektiğiniz değil nasıl düzelttiğiniz önem kazanıyor.
Pazarlamayı değil lakin saydığınız düzeltmeleri yapmak için bir ACDSee ziyadesiyle yeter diye düşünüyorum. Zira Photoshop kullanılarak üretilmiş ve ilk bakışta güzel izlenim verilen kareler fotoğraf olmaktan çıkıyor ucuz resim ile fotoğrafımsının arsına sıkışıyor.
Amacım polemik oluşturmak değil. Sadece düşüncelerimi ifade ediyorum. Sitede birçok kişi bu programı kullanırken neden siz... Öncede ifade ettiğim gibi bu işte iyisiniz..."


Daha sonrada bunu yaptım:
http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=91731

Her ne kadar kötü olasada....

 

Tarih: 21 Eylül 2006, 15:05 - İp: 88.***.**5.69
munzur777
munzur777 (üye)
Yalova / Haber Fotoğrafçısı

TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR DÜŞÜNCELERİNİZE SAYGI DUYUYORUM.BENCE DE BU İKİ KAVRAM BİRBİRİNE KARIŞTIRILMAMALI AMA BU KAVRAMLAR DA BİRBİRİNİ BESLEYEREK YAŞIYO DEİLMİ?

 

Tarih: 18 Ekim 2006, 11:09 - İp: 85.***.**7.27
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

burkay08 abime kesinlikle katılıyorum.....


yani ikisi birbirine karıştırlmaması gereken teknikler....
kategoriler farklı ne denir başka zaten arkadaşlar almak istediğin cavabı fazlasıyla vermişler....

saygılar

 

Tarih: 18 Ekim 2006, 12:15 - İp: 85.***.**7.210
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

bencede doğru diyosunuz..

 

Tarih: 18 Ekim 2006, 13:32 - İp: 81.***.**7.45
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

bencede

 

Tarih: 18 Ekim 2006, 13:35 - İp: 85.***.**6.140
  • 1