akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Papa Türkiyeye Niye Geliyor??

İlginç bir soru ve aşağıdaki haberde de ilginç bir yanıt veriliyor? Sonrada bu tür tartışmalarda niyetlerin ne olduğunu soranları yaranoya, faşist ve gerici olmalka suçluyorlar..


MÜSLÜMANARLA DİYALOG İÇİN GİTMİYOR


ImagePapa 16’ncı Benedikt’in amacının Müslümanlar ile bir diyalog değil Ortodokslarla tekrar birleşme çabası olduğu öne sürüldü.
International Herald Tribune gazetesinde yayınlanan bir makalede, kasım ayında Türkiye’yi ziyaret edecek olan Papa 16’ncı Benedikt’in amacının Müslümanlar ile bir diyalog değil Ortodokslarla tekrar birleşme çabası olduğu öne sürüldü.
Deutche Welle TV’nin din işleri muhabiri John Berwick’in International Herald Tribune gazetesinde yayınlanan makalesinde, kasım ayında Türkiye’yi ziyaret edecek olan Papa 16’ncı Benedikt’in, daha önce Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde yeri olmadığını ve Müslüman ülkelerin oluşturacağı bir birliğe katılması gerektiğini söylediği hatırlatıldı.
“PAPA’NIN ZİYARETİ SİYASİ”
Papa’nın Türkiye’yi, “Ankara’nın kendini takdim etmek istediği gibi Doğu ile Batı arasında bir köprü olarak gördüğü için” ziyaret etmeyeceğini ifade edilen makalede, hatta Benedikt’in bu ziyaretle amacının Müslümanlarla diyalog bile değil daha çok politik bir konu olduğu savunuldu.
Makalede, Papa’nın asıl amacının “Ortodoks Kilisesi’nin başında bulunan Fener Rum Patriği Bartholomeos olduğu” ifade edildi.
Bartholomeos’un Ortodoksların en üst düzeydeki sözcüsü olduğu belirtilen makalede, nasıl Papa’nın görevi Batı kilisesini (Katolikler) birleştirmekse, Patriğin görevinin de Doğu kilisesini (Ortodokslar) birleştirmek olduğu savunuldu.
“PAPA KATOLİKLERLE ORTODOKSLARI BİRLEŞTİRMEK İSTİYOR”
Papa hırslı ve istemli bir gündemi olduğu kaydedilen makalede, Benedikt’in Avrupa’yı tekrar Hıristiyanlığa çağırmak istediği belirtildi. Makalede, “Bu, gerçek dışı görünebilir ama ilk adım bölünmüş Hıristiyanları birleştirmek olacaktır” denildi.
Papa’nın, Katolikler ve Protestanlar arasında teolojik bakımdan çok ciddi farklar olduğuna inandığı belirtilen makalede, bu yüzden bu cephede yapılacak çok şey bulunmadığı ifade edildi. Makalede, ancak Ortodoksluk ile Katoliklik arasındaki durumun daha farklı olduğu ve Benedikt’e göre bu iki mezhep arasında bir birleşmenin mümkün ve arzu edilir olduğu kaydedildi.
“BİZANS KRALINDAN BU YÜZDEN ALINTI YAPTI”
Papa’nın, bir Ortodoks olan Bizans Kralı İkinci Manuel Paleologus’un Hazreti Muhammed ile ilgili sözlerinden alıntı yapması da bu amaca bağlanan makalede, bu atfın 240 milyon Ortodoks tarafından bir dayanışma jesti olarak algılanacağı savunuldu.
Makalede son olarak, kasım ayında Türkiye’ye gelecek Papa’nın, Patrik Bartholomeos tarafından sıcak bir biçimde karşılanacağından hiçbir şüphenin bulunmadığı kaydedildi.

Tarih: 30 Eylül 2006, 14:21 - İp: 85.***.**9.58
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Aya Sofya'yi da ziyaret edecek mi?

 

Tarih: 30 Eylül 2006, 16:23 - İp: 85.***.**2.244
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Evet, ayin yapmak istemiş ama sanırım kabul edilmediği için bu konuyu hiç gündeme getirmediler!!

 

Tarih: 30 Eylül 2006, 16:52 - İp: 85.***.**9.58
  • 1