ariktekin
ariktekin (üye)
İstanbul / Meraklı

Papa Türkiye'ye Gelsin Mi?

Tarih: 18 Eylül 2006, 19:06 - İp: 81.***.**0.18
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

"Ayrıca Bahsettiğiniz cemaatin Türkiyedeki ve dünyadaki okul faaliyetlerini çok açık bir biçimde destekliyorum. Zİra bunların Türkiye adına birer misyon eda ettiğini düşünüyorum. BU konuda hiçbir çekinceyede katılmıyorum.Türkiyede rejim ile sorunu olan birinin yurt dışında yüzlerce okul açması aptallıktır. Bu okullar Türkiye adına yurt dışındaki gelecek vaad eden tek yatırımdır.
Kim olursak olalım, hangi düşünceden olursak olalım bunların desteklenmesinin bir zorunluluk olduğunu düşünüyorum. Zİra oralarda vazife yapan öğretmenleri düşününce ben kendi adıma böyle birşeye asla cesaret edemeyeceğimi, böyle bir fedakarlığa asla giremeyeceğimi düşünüyorum."

Ayrı bir konu ama bağlantısı da yok değil.Ve tamamen desteklediğim bir paragraf..

 

Tarih: 20 Eylül 2006, 00:34 - İp: 212.***.**2.142
ariktekin
ariktekin (üye)
İstanbul / Meraklı

İster sağcı olsun, ister solcu, ister dinci olsun ister dinsiz... eğer ki bir başka ülke bir kişiyi himaye ediyorsa bu sorgulanması gereken bir husustur .. sizlerden hangi biriniz ABD veya AB ülkelerinden çok kolay vize alabiliyorsunuz, aldınız diyelim o ülkeye girerken kapıda hangi muamelelere maruz kalıyorsunuz. Sadece bunu sakin kafa ile mümkün olduğunca objektif düşünmeye çalışın..
İnanın bazı cevapları bulacaksınız..
Bu 30 yıldır batıya seyahat eden eski bir iş adamının tecrübelerinden...
Vize maceralarımda yaşadığım çifte standartları yazsam kitap olur..
Bu arada soruyu ben sordum ama cevap vermemiştim.
Ben de asla PAPA Türkiye'ye adım atmasın diyenlerdenim..

 

Tarih: 20 Eylül 2006, 00:55 - İp: 81.***.**0.18
tekin01
tekin01 (üye)
Niğde / Amatör

Papanın gelme haberi bile bizi bu kadar düşünmeye sevketti ise, geldiğinde ne olacak acaba, hem bu nedenden hemde bize müslüman türk milletine yakışan olması nedeniyle bencede gelsin hemde bir defa değil kaç kere gelirse gelsin. Allah'a şükür bir değil 10 papa gelse benim dinimden şüphem olmaz...

 

Tarih: 20 Eylül 2006, 09:23 - İp: 194.***.**2.18
saltiks
saltiks (üye)
Denizli / Meraklı

asıl cahillik ALLAHın ayetleri okunduğunda bunlari radikallikle suçlayanlardır.

asıl cahillik hz. muhammed s.a.v efendimizi kabül etmediği halde tek bir ilaha tapanların ki onlar taparlar cennete gireçeğini söyleyenlerde. bunları söyleyenlerin demekki din kakkında hiç bir bilgisi yok.

islamın ilk şarti ,müslüman olmanın ilk şartı kelime i şehaadett getirmektir.

allah tan gayrısı yoktur ben şehaadet ederim ve şehaadet ederim ki hz .muhammmed s.a.v. onun kulu ( kulun ne olduğuda ayrı bir tartışma konusu bu cahillerin bundanda haberi yoktur zannedersem) ve resülüdür. .

şimdi kim hz.muhammedi s.a.v. kul ve resül kabül etmesse cennete girecek diyen şaşkınlara hayret ederim.

islamı basitleştirme ye çalışanlarada hayret ederim radikal diyenlerede . ne demek radikal biri bana açıklasın .allahın emir ve yasakları belli.

içki içme .bunu savunan radikal .içki içme ama arasıra içebilirsin diyende ılımlı islammı oluyor.

tekrar söylüyorum araştırmadan bedava konuşmak olmaz .hz muhammeden s.a.v önceki ümmetlerde tek ilaha inanan kavimler elbette allahın izniyle cennete gidecek ama kalkıp zamanınmızda hz. resülallahı kabül etmediğini belirtipte insanları cennete gireçeğini söyleyenlerde .
açsın okusun ahzapsüresi 55 -56 ayetler

ALLAH ve melekler bile peygambere salatü selam ederler ,ey iman edenler (gerçek iman edenleri allah biliyor)sizde tam bir teslimiyet içersinde paygambere salatü selam ediniz.

bunlar ALLAHIN ayetleribunları söyledimse ben cahilim ve radikalim ne mutlu bana.

islam bu yüzden zayıf ve güçsüz çünkü ayetler hadisler hafife alınır olmuş.

 

Tarih: 20 Eylül 2006, 10:51 - İp: 85.***.**0.208
saltiks
saltiks (üye)
Denizli / Meraklı

açın da biraz kuran okuyun allah kafirler hakkında ne diyor . birçok ayet var.ve pazarbey sizin bahsettiğiniz şey irşad ve irşadla bahsedilen diyaloğun hiçbir alakası yok. bu ayrımı iyi yapmak lazım.

 

Tarih: 20 Eylül 2006, 10:57 - İp: 85.***.**0.208
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bu konu beni asiyor ama etkisinde kaldigim bazi buyuklerden alintilari aktarma yapmak isterim. Imam-i Rabbani "kimler cennete girecek?" seklinde bir soruya: "Allah bilir." demekle yetinmis ve Allah adina fetva vermekle es deger olur diye net cevaptan sakinmistir. "Insan en ulvi varliktir ve gunah isler. Ancak Tovbe makami vardir ve Allah Tovbe edenleri sever.Yani gunah islemeyen insan yoktur, tovbe etmeyen insan vardir." mota mot boyle degil elbet ama ozet olarak bunlari soyleyen alimlere de karsi mi cikacagiz. S. Ariktekin dogru soyluyor gumruk kapilarinda cile cekiyor ve asagilaniyoruz. Fethullah hoca bir cok okul aciyor. hepsi dogru da; papa gelecekse gelsin biz misafir (Arapcasi yolcu dur) agirlamayi seven bir milletiz. Bu dusmanimiz da olsa boyledir. Asil olan ona gereken cevabi vermektir. Bunu da yapacak olan makam bellidir.

 

Tarih: 20 Eylül 2006, 11:52 - İp: 82.***.**7.67
munzur777
munzur777 (üye)
Yalova / Haber Fotoğrafçısı

hersey ortada deılmi???neyin ne oldugu gayet acık arkadaşlar.eşkıyalık yapmaya calısan zıhnıyetlere koz vermeyelım...gelmesın!!! munzur777

 

Tarih: 20 Eylül 2006, 12:35 - İp: 85.***.**0.151
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Aslında afrikalının yazdığı gibi imam Rabbaninin görüşü çok çok güzel.Cennette kendinden başka kimseye yer bırakmayanlara iyi bir ders.

 

Tarih: 20 Eylül 2006, 12:43 - İp: 88.***.**2.121
ariktekin
ariktekin (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar bu forumu açarken ve soruyu sorarken amacım asla dinî bir tartışma yaratmak değildi. Sadece Gelsin mi? sorusunu sorarken biraz hafızalarımızı geçmişe doğru zorlamakdı.
Son yüz yılda bulunduğumuz vatan topraklarında toplumumuza (ister Osmanlı olsun ister Türk) batılı güçlerin izlediği hakim olma çabaları ve stratejilerinin analiz edilebilmesi çok mu zor? Evet, geçmişi unutursak ve güncel bazı unsurlara takılırsak gerçekten zor. Onların ne kendi dinleri ne de bizim dinimizle ilgili bir işleri yok. Onlar gerektiğinde kendi dinlerini, gerektiğinde bizim dinimizi kullanıyorlar. Dünyayı yöneten bir avuç insanın dini,milleti,siyasi bir görüşü ve bayrağı yok arkadaşlar.Onların tek dini, tek siyasi görüşü ve tek bayrağı var, "PARA". Yakın geçmişte 11 Eylül ile gelişen olaylarda hedef olarak Radikal İslam gösterildi.Aslında bu operasyon daha çok PARA için hakim olma savaşıydı. Afganistan coğrafyasında başka dine mensup insanlar yaşıyor olsa idi emin olun bu operasyon için başka bir hedef gösterilecekti. Güney Amerikada kendi dininden insanları hakim olma amacı için birbirlerine kırdırtmadılar mı? Onlar müslüman mıydı? Hayır ama onlar dünyayı yöneten sermayeye karşı durmak istiyorlardı. Bugün çıkarları bizim bölgemizi yeniden dizayn etmeyi gerektiriyor, onu yapmaya çalışıyorlar. Bu operasyonda kendilerini haklı göstermek için önce Usame Bin LAdin adı altında islamı kullanarak başladılar, ve daha da kullanacakları bir gerçek..
HAtırlayın bir karikatür krizi yaşandı, tesadüf müydü, tahrik ettiler test ettiler, PAPA saçmaladı , yanlış anlaşılmış.. vah çok yazık.. Beyler test ediyorlar test.. bu kadar mı anlaşılmıyor..
Bir yanağına tokatı çakıyorlar, sen öbür yanağını çeviriyorsun... ona da tokatı çakıyorlar... Yanak kalmadı arkadaşlar..
Biraz karışık ve uzun oldu ama, görüyorsunuz ki , bizi kendi içimizde ayetlerimizin arasında bile çarpıştırbiliyorlar..
Sağlıcakla kalın..

 

Tarih: 20 Eylül 2006, 13:11 - İp: 81.***.**0.18
saltiks
saltiks (üye)
Denizli / Meraklı

Allah Rasûlü’nün dediklerini yapmadıktan sonra, “iman ediyorum” demek hiç bir şey getirmez insana...

Çünkü amaç, iman ediyorum demek değil; iman edilen doğrultusunda fiilleri ortaya koyarak, o fiillerin sonucuna ulaşmaktır!.

“İmân ediyorum” demek; “böyle olduğuna inanıyorum dolayısıyla bu fiillerle bu neticeyi elde edeceğimi kabulleniyorum. Bunları yapmazsam semeresini de elde edemeyeceğimi kabullendim.“ demektir.

Seni istediğin sonuca ulaştırmayacak fiiller içindeyken, o konuya iman ettiğini söylemen, yalnızca kendini aldatmak, kandırmaktır ve sonucu da hüsrândır!

Allah Rasûlü’nün senin imânına ihtiyacı yoktur!.

Meleklerin de senin imânına ihtiyacı yoktur!.

Kısaca, hiç bir yaratılmışın ve de Yaratanının senin imânına ihtiyacı yoktur!.

İmâna sen muhtaçsın!.

Niye?...

Kafan yeterli derecede çalışıp, o konudaki gerçeği, sistemi idrâk edemediğin için, söylenene iman yollu yaklaşıp onun gereği fiilleri ortaya koyarak neticede, elde etmek istediğine ulaşmak için!..

Aklı olmayanın imanı da olmaz!

Aklın yetmediğine iman gerekir...

İmanın gereğini uygulamak dahi gene akıl işidir...

Kişinin aklı yaşamına hâkim olacak düzeyde değilse, o zaman kişi imânın gereklerini yerine getiremez


adamın biri sürekli dua edermiş yarabbi beni cennete koy diye.lakin ne namaz var ne niyaz.
bir gün evin damın dan tıkırtılar duymuş çıkmış bakmış behlül dana hazretleri damda birşeyler arıyor.demeş ne yapıyorsun burda .

devemi kaybettim de onu arıyorum demiş.

hiç kaybolan deve damda aranırmı.


eee sen namazsız nıyazsız cennet istersen bende devemi böyle damda ararım.





 

Tarih: 20 Eylül 2006, 13:12 - İp: 85.***.**0.208