ariktekin
ariktekin (üye)
İstanbul / Meraklı

Papa Türkiye'ye Gelsin Mi?

Tarih: 18 Eylül 2006, 19:06 - İp: 81.***.**0.18
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Gelsin tabiki.Bu çıkış bize diyaloğun ne kadar elzem olduğunu bir kere daha göstermiştir. Eski papaya bakın, şimdikine bakın. Hristiyanlar içindede radikal gruplar diyaloğa karşılar. Bunun hristiyanlığa büyük zarar verdiğini söylüyorlar.Vatikan Türkiye temsilcisi marowicz (Sanırım doğru oldu) yanında devamlı cevşen taşıyormuş.Hatta haber Türk te röportaj yapan spikere hediye etti bir tane.Bir müslüman duasını (Peygamber Efendimiz S.a.s. tarafından okunan) vatikanın temsilcisi okuyor.İşte diyaloğun meyvesi budur.Şimdi bakın işler tam tersine dönmüş.
Acaba vatikanında ulusalcılarımı var.

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 17:08 - İp: 88.***.**2.121
saltiks
saltiks (üye)
Denizli / Meraklı

bazı arkadaşlar gelsin görsün müslümanlığın ne olduğunu diyorlar. papa papa olabildiyse birşeyler biliyorki oldu onlar islam dinine uzak veya bilgisiz değiller. biz müslümanlar kuran okumasını bilmesken onlar biliyorlar .yani islamın ne olduğu hakkında bilgileri var ama onlar inanmak istemiyorlar. zaten allahın rahmetini kestiği kişileri nasıl inandırabilirsiniz ki.hz. resulallah ayı parmağıyla ikiye allahın izniyle böldüğünde nasıl bu olaya şahit olanlar inanmadıysa , kalpleri mühürlenmişse işte onlarda öyle inanmazlar. ne yaparsanız yapın .onlar imana gelmez.biz ne yapmalıyız ilk başta kafirleri dost edinmeyeçeğiz dost gibi gözükmek başka dost olmak başka düşman olmak bambaşka.onlardan dost olmaz.
salman rüşdiyi düşünün bu adam belkide bizim ülkemizde ki birçok alim kadar kuran hadis bilgisi var ama iman etmişmi etmemiş. ne yapmış kalbının karalığını ve öfkesini kusmuş allahı ve peygamberini karalamış.fitne tohumları ekmeye çalışmış islamiyetin içersine.bu olaylara kanmamamk lazım

hz ömer r.a birgün şamda bir papazın davetine gidiyor .akşam namazı vakti gelince namaz kılmak için bulunduğu kiliseden dışarı çıkıyor.papaz biraz sitemkar birşekilde bir köşeyi hazırlatır içerde kılsaydınız diyor.
hz.öemer eğer ben sizin kilisenizde namaz kılarsam bu duyulur islamın halifesi burrda namaz kıldı diye kilisenizi elinizden alırlar camiye çevirirler diyor.

islam budur işte ibadet ederken bile başkalarına eziyet vermemek ,başkalarına saygılı olmak velevki hristiyan olsun yahudi olsun.tabi herşeyin bir ölçüsü var.

sakin olmak gerek tevazu gibi güzel bir hasleti hristiyanların kafirlerin eline bırakmamak lazım, ama unutulmamalıdır ki eşeğın canı yandımı atı geçermiş....

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 17:34 - İp: 85.***.**0.208
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Herkes birbirinin fikrine saygılı olmayı öğrensin. Ben diyalogdan yanayım. Dün diyaloğa karşı olan radikal dindarların yerini bu gün ulusalcılar aldı.

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 19:16 - İp: 88.***.**2.121
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili pazarbey diyaloğa karşı değilim..Münazara da edilmeli..Amaç tanımak ve tanıtmak olsun yeter ki..Ama bu papa jean paulden çok farklı biri..Papa olmadan önceki fikirleri de belli bu aDAMIN.tIPKI bush ZİHNİYETİNDE..tIPKI haÇLI ORDUSUNU TOPLAYAN RAHİPLERİN ZİHNİYETİNDE BİRİSİ..Onun için buraya gelmesinin bi anlamı yok..

Eğer bundab bir iki yıl önce böyle bir ziyaret olsaydı inanaın ben de aynı sizin gibi düşünürdüm..Ama 11 eylülden sonra ABD nin müslümanlara çektirdiklerini düşününce HAYIR diyorum..Çünkü korkuyorum dinimin "emir altınızdaki-ytopraklarınızdaki- gayri müslim de olsa onların canları emin altında dır- ilkesine aykırı davranacağım..

Neyse sonuçta kimimiz gelsin diyecek kimimiz gelmesin diyecek..Ama o bildiği gibi davranacak ve gelmesi gerekiyorsa da gelecektir..Bir bakıma biz boşuna tartışıyoruz..

Saygı ve sevgilerimle

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 21:50 - İp: 85.***.**8.100
winnerboy
winnerboy (üye)
Ankara / Amatör

aslında olayın başından bakmak lazım.papanın dedikleri eğer doğru olsaydı zaten bu gün papa denilen şahsiyet vatikanın başında değil BÜYÜK BİR CAMİİNİN İMAMI olması gerekir.
peki papanın sözleri asılsızsa neden söylemiş olabilir:
1. olasılık,papa kendi cıkarları doğrulutusunda yalan söylüyor.
2. olasılık,papanın cahilliği
3.olasılık papa yaşından dolayı eskiden bildiği birşeyi unutması.
ben 2. ve 3. olasılıkara ihtimal vermiyorum(hatta imkansız olduğunu düşünüyorum)çünki papa gibi adamların 50 tane danışmanı olur böyle bir hata yapmasına yada bilgi eksikliğine düşüceğini zanetmem

peki o zaman 1. şık neden doğru olabilir:
çünki genel anlamda baktığımızda vatikanın katolikler üzerindeki etkisi büyüktür.zaten şu an vatikan gibi gruplarda büyük devletlerin elinde oyuncaktır(yani batılı devletlerin işine ne geliosa papanında cıkarlarıda doğrultudadır).bu yüzden papanın diyaloğa acık olması yada dinler arası kardeşlik gibi olaylar bu bağlamda boş hayal gibi görünüyor.

TABİ BUNLAR BENİM GÖRÜŞLERİM BEĞENEN OLABİLİR ,OLAMAYADA BİLİR AMA BEN HERKESİN GÖRÜŞÜNE DE SAYGILIYIM TEŞEKKÜRLER

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 22:03 - İp: 85.***.**6.216
saltiks
saltiks (üye)
Denizli / Meraklı

diyalog bir aldatmacadır.



yahudiler hz.isa yı peygamber ve mesih olarak kabül etmemelerine rağmen neden onlar hakkında birşey söylenmiyor.

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 22:08 - İp: 85.***.**0.208
saltiks
saltiks (üye)
Denizli / Meraklı

de ki , ey kafirler ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam.
sizde benimibadet etmekte olduğum ALLAH aibadet etmessiniz .
zaten ben sizin tapmış olduklarınıza tapan değilim.sizde hiç bir zaman benim ibadet etmekte olduğum ALLAH a ibadet ediciler değilsiniz.
SİZİN DİNİNİZ SİZE BENİM DİNİM BANA.
KAFİRÜN SÜRESİ


ŞİMDİ SİZ SÖYLEYİN NEYİ KONUŞAÇAĞIZ.

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 22:42 - İp: 85.***.**0.208
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sevgili foks:
Öncelikle İslam (Kurtuluş. salim olma) nın ruhunu anlamak lazım. İlk Müslüman olan sahabelirin tek bir amacı vardı. Bu mesajı dünyanın her tarafına götürmek.Herkese anlatmak. Yani herkesin kurtuluşuna vesile olmak. Eğer dediğin gibi demiş olsalar bugün Türkler Müslüman olmuş olmazdı. Yada boşnaklar Filipinler, somali, etiyopya, Lİbya, Fas, Orta asya ülkeleri, çinin bir bölümü. Hep eski dinlerinde kalırdı. Hz Peygamber (Sav) en kutsal vazife olarak bunu görmüş, hemen hemen tüm ülke başkanlarına, din büyüklerine mesajını göndermiştir.
Bu sayade bu gün 1.5 milyar Müslüman var. Bazı cahil bir iki ayet ezberleyip ortayan çıkan radikallerimiz gibi düşünüp onlar kafir bize ne onların dininden demiş olsalardı bu duruma gelinemezdi.
Ancak Osmanlının belli bir döneminden sonra bu artık kesildi. Topul halde müslüman olan bir kavim bilmiyorum bundan sonra. Durdu yani. Diyalog çalışmaları bunun tekrar başlangıcının habercisidir. Şirk koşmayan herkes eninde sonunda cennete girecektir. Şirk dışındaki günahlar affedilebilecetir. Belki hrıstiyanların tamamı Müslüman olmayacaktır. Ancak en azından gerçek hristiyanlığa döneceklerdir. Yani bir olan Allah, onun kulu ve elçisi olan Hz. İsa inancına. Ve gene bunların bir bölümü hristiyan olmalarına rağmen Hz Muhammed( Sav) Peygamberliğini kabul edeceklerdir. Bunun olacağına inanıyorum.
Kilise halki özellikle gençleri üçleme inancı ile daha fazla oyalayamayacaktır.Mantıklı bir açıklama bekleyeceklerdir muhakkak.
Diyalog bu gün amirikada da vardır, rusyadada diğer ülkelerdede. Geçenlerde bunlardan bir grup ülkemizi ziyaret bile ettiler. Papazlar, proflar, işadamları vardı içlerinde. Söylediklerini duysanız, hallerini görseniz diyaloğun neler yaptığını görebilirdiniz.
Bizim dinimizden korkmamıza çekinmemize gerek yok.Ben hiçbir Müslümanın hristiyan olacağına inanmıyorum.Dİyalogdan bu yüzden korkanlar bana göre inanaçlarından emin olamayanlardır. Hudeybiye anlaşmasını biliyor iseniz Müslümanların aleyhine olmasına rağmen nasıl da lehlerine döndüğünü görürsünüz.Bizimde durumumuz onlardan farklı değildir.Diyalog bizi çok şey kazandıracaktır. Asla kaybettirmeyecektir.

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 23:15 - İp: 88.***.**2.121
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hiç sanmam foks. Eski papanın yakınları Fethillah Gülen ile yaptıkları diyolog çalışmalarının kendilerine büyük zarar verdiğini, bu nedenlede bitirilmesi gerektiğini düşünüyorlar. Zaten böyle düşündükleri içinde yeni papa hazretleri böyle bir çıkış yaptı.
Diyalog müslümanlara yaramıştır.Yaramayada devam edecektir. BU gün okudum papazın birisi öğrencilerine fatihayı öğretiyormuş.Ayrıca Esma -ül Hüsnayı hergün okuyormuş.Papanın Türkiye temsilcisi CEvşeni elinden düşürmüyor. Bunlar diyaloğun açık meyveleridir.Bİr kişinin imanı dünyadaki herşeyden daha mühimdir.
Ayrıca Bahsettiğiniz cemaatin Türkiyedeki ve dünyadaki okul faaliyetlerini çok açık bir biçimde destekliyorum. Zİra bunların Türkiye adına birer misyon eda ettiğini düşünüyorum. BU konuda hiçbir çekinceyede katılmıyorum.Türkiyede rejim ile sorunu olan birinin yurt dışında yüzlerce okul açması aptallıktır. Bu okullar Türkiye adına yurt dışındaki gelecek vaad eden tek yatırımdır.
Kim olursak olalım, hangi düşünceden olursak olalım bunların desteklenmesinin bir zorunluluk olduğunu düşünüyorum. Zİra oralarda vazife yapan öğretmenleri düşününce ben kendi adıma böyle birşeye asla cesaret edemeyeceğimi, böyle bir fedakarlığa asla giremeyeceğimi düşünüyorum.

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 23:45 - İp: 88.***.**2.121
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sevgili foks şu anda müsait değilim mailinizi ekleyeceğim.

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 23:55 - İp: 88.***.**2.121