fotografya
fotografya (üye)
Edirne / Amatör

Okul Müdürü Faciayı Önledi

Duyarlı okul müdürü olası bir faciayı önledi
YOZGAT (İHA) - Aydın'ın Söke ilçesinden Kapadokya bölgesine gezi düzenleyen Söke Anadolu Öğretmen Lisesi müdürü, hareket öncesi otobüs şoförüne alkol muayenesi yaptırınca, şoför 56 promil alkollü çıktı.

Aydın'ın Söke ilçesi Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürlüğü, öğrencilerine Ankara ve Kapadokya bölgesine bir gezi düzenledi. Tüm hazırlıklar yapılıp, otobüsle hareket etmeye hazırlanılırken, Okul Müdürü Volkan Şenarslan, Aydın Valiliği'nin emri gereği otobüs şoförlerinden alkol muayenesi istedi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bir dilekçe yazarak okula bir ekip isteyen okul müdürü Şenarslan, "Emniyetten görevli memurlar okulumuza gelerek hareket etmek üzere olan otobüsün şoförlerine alkol muayenesi yaptı. Muayene sonucu ikinci şoförümüz 56 promil alkollü çıktı" dedi.

Alkollü şoförün değişmediği müddetçe geziye çıkmayacaklarını, gerekirse geziyi iptal edeceklerini bildirerek, otobüs firmasından ikinci bir şoför istediklerini ifade eden Şenarslan, "İkinci bir şoför gönderildi. Ondan da alkol muayenesi istedik. Şoförümüz alkolsüz çıkınca yola çıktık. Aydın'da bu tip geziye çıkmadan önce şoförlerden alkol muayenesi isteyen tek okul biziz. İyi ki valiliğimizin bize gönderdiği genelgeyi tam olarak uyguladık. Yolculuğumuz çok iyi geçti" diye konuştu.

Alkollü şoförün yerine görevlendirilen Ali Temel, kendisinin alkol kullanmadığını, alkollü çıkan şoförün de normalde alkol almadığını ancak arkadaşlarına uymuş olabileceğini, yolcuları sağlıklı bir şekilde getirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Arkadaşının alkollü çıkmasını değerlendiren otobüsün birinci şoförü Turgay Alan ise "Böyle bir şeyin yaşanmasını kimse istemezdi. Çocuğunun yaş günü varmış ve biraz içmiş. İnşallah bu kontroller devam eder. Aksaray'da meydana gelen kazadan öncede yapılması gerekirdi. Keşke öyle bir şey yaşanmasaydı" şeklinde konuştu.

Tarih: 22 Nisan 2007, 11:03 - İp: 85.***.**3.113