excalibur
excalibur (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

Nedendir ?

NEDENDİR ?



Tam tarihini bilmesem de otuzlu yaşları geçtim sanırım kırktanda aşağılarda bir yerlerdeyim soranlara otuzküsür deyip geçiştiriyorum..

zaman ne kadarda çabuk akıp geçiyor .çoğunlukla yanlız kaldığım için her acitasyon çekişimde arkaya bakıp eskiden aldığım hazları almadığımın farkına varıyorum ara ara..
gezmeyi tozmayı ve tozutmayı severken daha dün..şimdilerde evden çıkmak istemiyorum artık..

kahveye çıkmakta bunaltmış beni halbuki okey attığım zaman zevkten dört köşe olur, batakta yenilir,tavlada zar tutup rakibi sinirlendirirken... hepten gözüm ne zar görmek istiyor nede iskambil kartları..

bağıra bağıra türkü söyleyip arada ince fasılda yapardım mekan gözetmeksizin.. güfte ezberler iki dinleyişte sonsuza dek unutmayacağım güzellikte sanırdım şarkıları .. ne şarkı söylüyorum ne türkü.. arada kendimi zorlayarak bişeyler mırıldanayım diyorum bu seferde sözleri aklıma gelmiyor.
ara ara mutfağa da girerdim eskiden..salatayı ince ince doğrar,
pişirdiğim pilavın demlenip, fıkırdayan sesinden zevk alırdım.. alüminyum tencere bile olsa zevkliydi mutfak benim için.... önlük bile giyer, aşçılık arası iki tek bile atardım..mutfakta sadece raflık vardı kapkacak koyduğumuz ve sergene konulurdu et,ot,meyve... şimdi her yanı dolaplı ,mermer tezgah ,çift kapaklı nofrost türünden buzdolabı da var ama... ne mutfağa giresim var.. nede bi şeyler yiyesim..

okul yıllarında her şeye karşı gelirdim,dünyayı kurtaracağımı sanırdım tek başıma. kim haksızlığa uğrasa arkasında olmak için çırpınır,adaletin yılmaz bekçisi oluverirdim ..ezilenle ezilir,açla aç kalırdım hatta bilirim öğrenciyken işçi olmuş greve bile katılmıştım yediğim dayaklardan, kaçışlardan,soluk soluğa koşturmadan zevk alırdım ..
zirveye hızlı çıktım.. şimdi iki katı hızla aşağı iniyorum..nemelazımcılık başladı gördüklerimi görmemeye gayret ediyor düşene de sadece bakakalıyorum..

aşkı çok severdim. kadın benim için olmazsa olmazdı,çok şıpsevdiydim. her gördüğüme abayı yakar, göz kırpar,ışık çakar şiir yazardım, çok kadınlar için şiir yazdım. nazım gibi neşet gibi,hiç maskelerine bakmadan sevdim kadınları.gözümün perdesi mi açıldı ne.. eskisi gibi bakmıyorum artık kadınlara.. yüzlerinden önce maskelerine bakıyorum artık..
ne aşk istiyorum ne de alaka..şiirleri de boşladım kalemi alsam elime imza atıp adımı soyadımı yazıyorum sonra buruşturup attığım kağıda.

nerde bir yazı görsem okur anlamaya çalışırdım..kitapları takas ederdik ve her romanda kendimi oynardım. okumazda oldum şimdilerde vakit mi yok.... aslında vakitte çok ..dedim ya artık zevkini alamıyorum nefes almanın..kül kokusu bile hoşuma giderdi eskiden.. cahit sıtkıda demiş otuz beş yaşında mısın gerçi ömrün yarısı yan derdine diye..
belki içgüdülerim bunu yaşatıyor bana. kendime zaman ayırarak hayatın tadı böyle geçer sandığımdan böyle davranıyorum. bi kitap vardı son okuduğum sadece aptallar sekiz saat uyur.
artık gerinerek uyanmak istemiyor ve de hiç uyumuyorum..hızlı yaşadım çabuk iniyorum.......

..ONDANDIR....

excalibur...


arkadaşlar sadece yazı denemesidir .paylaşmak istedim.

Tarih: 10 Mart 2007, 13:17 - İp: 85.***.**0.20
hdm
hdm (üye)
Yozgat / Amatör

muhtemelen koç burcusunuz ve bu günlerde doğum gününüz var...çünkü sizde az çok kendimi ve sayenizde geleceğimi gördüm bir kaç fasıl dışında...büyüdükçe hayellerimiz küçülüyor ve onların aslında kurulurken ne kadar basit olduğunu büyüdükçe anlıyoruz...hayel kırıklılığını uğramayı neyse ki çocukken öğrendiğimiz için çok da koymuyor artık sadece serzenişde bulunuyoruz iç geçirip bir ah çekiyoruz...

mutluluğu uzaklarda aramayı başlıyoruz aslında yanı başımızda olduğunu unutarak...

tşk ederim ( birde yaşamı kısaltmak istiyoruz harfler gibi zaten kısaki haberimiz yok )

 

Tarih: 10 Mart 2007, 13:36 - İp: 88.***.**5.75
evrin
evrin (üye)
Ankara / Amatör

merhaba hemşerim!
yazında kendimi buldum,
orta yaş sendromu bunlar galiba,
umarım erken atlatırız

 

Tarih: 18 Mart 2007, 00:44 - İp: 85.***.**3.31
fotomat
fotomat (üye)
Ordu / Meraklı

ben de uzun süredir fotoğraf çekmiyorum üstelik sürekli çantamda makinam(çanta(larım) büyük de dolu görünsün diye)


insan herşeyden olduğu gibi bazen kendinden de bıkabilir yenilik lazım

 

Tarih: 18 Mart 2007, 00:53 - İp: 88.***.**5.181
mandyy
mandyy (üye)
İstanbul / Meraklı

yaş yada yaşamakla alakasız bu his.
kişinin o anı nasıl hissettiğiyle alakalı.
ya noluyo bize böle

 

Tarih: 18 Mart 2007, 01:02 - İp: 85.***.**3.101
excalibur
excalibur (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

arkadaşlar aslında bir yazı denemesiydi benim için...şiir yazıyordum ,kalem çeviriverdi yazıya..belki gerçekten hissettiklerim veyada o andaki alkol limitini zorladığımdanmıdır bilmem.veya hakkaten bizlere bir şeyler oluyor..

 

Tarih: 18 Mart 2007, 01:12 - İp: 85.***.**4.54
fotomat
fotomat (üye)
Ordu / Meraklı

haklısın bişeyler oluyor, bence küresel ısınmanın etkileri bunlar
yoksa eskiden can sıkıntısı mı vardı

 

Tarih: 18 Mart 2007, 01:18 - İp: 88.***.**5.181
  • 1