potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

Metro Seyahatin Şerefsizliği

Annem geçen gün istanbuldan muğlaya metro seyahatle gitti ve bir valizi çalınmış beni telefonla aradı ve bildirdi. Muavin elinden bağaj fişini çaktırmadan almış ve yırtmış şimdi de bagaj fişi olmadığı için bir şey kanıtlayamıyoruz içindede 1000 tl lik giysi var dı hepsi gitti neyse yenisi alınır para hiç önemli değil ama yaşlı kadının elinden kuponu alıp yırtmak resmen şerefsizlik lütfen birazcık duyarlıysanız LÜTFEN METRO SEYAHATLE BİR YERE GİTMEYİN.SİZİNDE BAŞINIZA GELEBİLİR.

Tarih: 25 Ekim 2007, 23:29 - İp: 88.***.**1.218
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili potera,
Eğer muavin annenin bagaj fişini yırtmnasaydı da zaten senin talep edeceğin tazminat tutarı satın aldığın bilet bedeli kadardır.

Bu gibi durumlarda valiz çalınması değil valiz karışması daha çok olduğu için annen valizinin üzerine ad ve adres bilgilerini yazmalıydı.Geçmiş olsun.

 

Tarih: 26 Ekim 2007, 05:04 - İp: 85.***.**7.48
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

1. Metro köy dolmuşlarından farksız bir firmadır binenin bunu dikkate alması gerekir, bu firmanın otobüslerinde herşey olasıdır.
2. Anneniz yalnız yolculuk yapmadıysa veya olaya tanıklar varsa bu sizin işinize yarar. Olayla ilgili olarak bir ihtarname gönderin. Firmanın genel müdürlüğünü arayıp durumdan haberdar edin. Otobüs şoförü ve muavinleri hakkında karakol veya savcılığa suç duyurusunda bulunun. Bu konu tüketici hakem heyetinin görevine giriyormu tam emin değilim bakmam lazım ama orayada başvurabilirsiniz. birde firmayla ilgili olarak Sanayi ve ticaret Bakanlığı'na başvurabilirsiniz. Eğer buralardan bir sonuç alabilirseniz yine firmayı haklarında İFLAS yolu ile icra takibi yapıp gazetelere manşet yapacağınızı ve prestijlerinin iki paralık olacağını söyleyin. Bu son şıktan ödleri patlıyor. Bu son şıkkı Uludağ otobüs firmasına söylediğimde Bursa'dan genel müdürlüri arayıp kaybolan bavul için bana 4 -5 yıl kadar önce 300,00 YTL teklif etmişti.

 

Tarih: 26 Ekim 2007, 08:57 - İp: 81.***.**8.44
bushidoka
bushidoka (üye)
İstanbul / Meraklı

hata nın söledikleri bire bir doğru.bayramda antalyaya seyahat ettim otobüs en lüksüymüş falan filan ama her kasabada durdu be kardeşim.bide gece herkes uyurken deli gibi kullanıolar otobüsü korkudan emniyet kemerimi takmıştım.
bence metroyu arayıp blöf yapın o zaman hizaya geleceklerdir emin ol.

 

Tarih: 26 Ekim 2007, 09:20 - İp: 81.***.**8.13
mu
mu (üye)
İstanbul / Meraklı

diğer firmalar şoför,muavin ve hosteslerine aylık olarak maaşlarını verip,sigortalarını yapıp kurumsallaşma yolunda giderken metro gibi otogarın 3te 2sini kapsayan bir firma çalışanlarına gündelik olarak para verir.şoförler örneğin 30 ile 70 lira arasında ücret alır sefer başına.sigortaları konusunuda araç sahibine bırakırlar.
mola yerlerinde vs gibi mekanlarda denetleme memurları olur.bunların dikkat ettiği şey ise çalışanın yakası paçası düzgünmüdür diye bakmaktır.değilse ceza keserler birde.
gömlek vs gibi armalı elbiseleride çalışan cebinden para vererek alır.
kısacası çalışanlar kendisini metronun adamı olarak değil araç sahibinin adamı olarak bilirler.
bunlar yüzünden her yerde durulur,yoldan yolcu alınır,umursamazca yol alınır vs.
kar elde edebilmek içim herşey yapılır.
bagajın kaybolması gibi olaylar artık metro da normal karşılanan şeylerdir.
hiç kimseye o firmayı kullanmasını tavsiye etmem.
biletin arkasındaki sigorta şartları bile bir kaza anında uygulanmayabilir.metro kendi karını korumak için her şeyi araç sahiplerine yüklemiştir çünkü.

 

Tarih: 26 Ekim 2007, 11:27 - İp: 88.***.**6.111
  • 1